Some image

Det räcker inte med två berg i Sundsvall.

Södra berget vid den södra delen och Norra berget vid den norra delen. Däremellan ligger Sundsvall stad.

Nu byggs ett mitt emellan 🙂 Lastbil på lastbil fraktar snömassor dit.

8 svar till “Det räcker inte med två berg i Sundsvall.”

 1. OMG!!! Det är ju helt otroliga mängder snö som ni har fått. Vågar knappt tänka på vilka ”syndafloder” det kommer att bildas när snöberget smälter.

  Svar: Jo det kanske är lite svårt att uppskatta, men föreställ dig en snöskyffeln storlek vi säger 30 x 30 cm och gör den 1,20 meter hög. Man lyfter inte den ens 30 centimeter hög blöt packad snö många gånger innan armarna viker sig… nu snackar vi lastbilar som forslar bort alla dessa tunga snömassor. Jag var inne till stan igår till Volvo som ligger i ”fjällets” närhet… jag kunde lätt räkna till 40 tal lastbilar som var i närheten de 10 minutrarna jag var där.

 2. Hur var det han sjöng den gode Malmsjö? Bygga upp ett stort berg av all j………

  Svar: Ja precis som nu: Upp till i det blå 🙂 Man har liksom inte reflekterat över de stora snömassorna fören man ser sånt här… men jag börjar få trångt själv…

 3. Någonstans måste ju all snö forslas. Mitt barnbarn har hållit på och flyttat mitt i snökaoset och det har inte varit lätt att ta sig fram med bil och flyttlass.
  Kram, Ingrid

  Svar: Det är mycket svårt på en del håll, även att forsla bort alla snömängder krävs rätt resurs, maskiner tar ockdå plats liksom lastbilar tar inte så mycket på varje flak. Snön väger en del.

 4. Var glad att ni har berg…. 🙂 Det är hur mäktigt som helst faktiskt… 🙂

  Svar: Jo så kan nog vara… jag älskar ju vinterlandskapet 🙂

 5. Vad roligt att få se detta klipp. Den snön kommer nog inte att tina i sommar så hög som den är. Verkligen som berg. Ni har verkligen fått mycket snö i vinter. Här har vi rätt mycket också plus att det snöar lite varje dag

  Ha det bra
  Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *