Some image

Det som har hänt – Som inte fick hända.

Morgonens skrivstund fick bli på altanen mot väster, solen går in för starkt den mot norra delen. Fasadflaggan vajar utanför, Gilla Alnön NR 1 2022 fick bli min musmatta. Termometern visar på runt 12 grader, sitter i min morgonrock njuter av den fina morgonstunden.

Dottern och jag drog inåt landet i 3 mil, vi åkte på vinst och förlust. I tidningen hade jag läst om i Hästkulen  hade en olycka skett. Försökte nå Benny en tidigare arbetskamrat som bor strax intill, han viste inte exakt vart det låg med iaf ovanför Käckelbäcksmon fick jag till svar. 

Vi hade bara 4 st vindkraftparker att söka i… vi vek in vid 3:an,  jag gissar på att det finns över 50 snurror i detta distrikt, vi fortsatte med glatt humör genom alla de nybyggda breda vägarna som var som en myrstack. Och skulle vi hitta ut igen var ju frågan vi ställde oss. 

Utsikten var ju enorm, men till slut fann vi ett fel.

Vad som har hänt vet jag inte ännu… men som Bengt en räddningsledare (jag växt upp med) inom brandväsendet beskrev: En av dom blev en jordfräs. Tror inte denna modell ska var vikbar heller. 

Från en annan vinkel, närmare kom vi inte. Vägen vart avstängd med PEMA vakt. Om det var Magnus eller Patrik som satt i bilen förtäljer inte historien. jag ville inte ta en diskussion om att försöka komma närmare helt enkelt. Men snacka om smäll det måste blivit på lördagen. 

Det är mäktiga byggen, vi passade på att stanna till vid en annan snurra på tillbakavägen 🙂 Ni ser vilka mäktiga bultar dom sitter fast vid det enorma betongfundamentet. Om jag var rädd? ALLA står numera stilla. Så bered er på ännu högre elpris.

195 meter till centrumnavet och 220 meter totalt är höjden. Jag mäter 189 i centimeter, där på plattan. 

Vist är dom vacker ja, men inte i en skrothög på backen… Vi mötte en enorm kranbil på hemvägen, och räkna med att elpriset stiger ännu mer eftersom hela parken står stilla tills utredning är klar. 

 

7 svar till “Det som har hänt – Som inte fick hända.”

 1. Ujuj ja, såg bilden i din blogg förut, man tror inte det är sant, hur något sådant kan hända! Fint fångat med kameran! Ha en fin tisdag!

 2. Den gick ju rakt av i mitten. Sabotage? Ingen idé att spekulera, men märkligt är det. Har aldrig hört talas om ett vindkraftverk som har vikit sig på det sättet. Gissar att du följer upp incidenten. Å som du skrev – är hela parken avstängd då skjuter elpriserna ännu mera i höjden. Verkligen dålig timing…

 3. Nu har jag lite mer uppgifter, det finns 113 vindkraftverk i parken som står still, ett har gett vika själv.

 4. Jo, jag läste om detta på svt.se. Intressant att få se bilder från platsen. Visst är de giganter de där vindkraftverken och som du skriver så måste det har låtit ordentligt när den damp ner i backen. Vet du hur mycket el vindkraftparken levererar? Och om den går med vinst?

 5. Jag tycker ju dessa ”vispar” är ett otyg och extremt fula- och dessutom osäkra. Pust och puh!
  Dags för något annat. Och en förutsättning för att de ska funka är ju att det blåser. Är alltså inget fan av dessa.
  Tack för titten och fint att via dig få komma så här nära.

 6. En rejäl jordfräs där, jösses, tur ingen blev skadad iallafall.
  Är själv inte så förtjust i dem varken praktiskt eller utseendemässigt men ståtliga är de ju trots allt.
  Fina bilder Åke, ha det bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *