Some image

En tisdag i kylans tecken.

Jag tänkte skriva: Inte en mygga i sikte… men så ser jag en i mitten under nålen, lugn, den är död. Nålen dallrar på -22,5°

Lite senare 08:08 börjar dagen gry… Jag jobbar på i min gäststuga.

Framme vid lunch får jag sällskap, här käkas det dyr hampa.

Titt tut.

Blähh!!!

Majs ratas vist.

Talgbollar går det åt.

Fler som ratar majsen.

Solrosfrön är en delikatess. 

Själv så åt jag uppvärmd skinksås med lök och spagetti. Temperaturen har sjunkit till -13  nu i skrivandes stund. 

 

 

 

6 svar till “En tisdag i kylans tecken.”

 1. Burr, burr, burr!
  Det är väl sådana vintrar som nollåttorna minns från 1970- och 1980-talet. Pratade med grannen om det igår. För här har vi också haft sådana hemska Sibirien-temperaturer just då. Nej, jag har inte förträngt dom, minns dom väl, men är glad att ”global warming” för en gångs skull har drabbat området där jag bor – typ nollgradigt här och enstaka snöflingor…

  Att dina gäster på fågelrestaurangen ratar majs förstår jag. Alltså jag trodde ju att det var burkmajs du syftade på. Sedan såg jag att det var en hel majskolv – MUMS! Men du glömde kanske att grilla den;-)

  PS. Helt underbara bilder:-) DS.

 2. Fantastiskt fina djurbilder och kul bild på myggan som satt på termometern 😉

  Fönstret med fyren och båtarna är magisk och det ser ut som du/ni bor vid vatten

  Ha nu en skön onsdag
  Hälsning från Malin

 3. Sista bilden hur läcker som helst där Domherren har solrosfröskalet kvar i näbben , men det fina fröet är i magen =) Burr så kallt du har, vi hade -14 förra veckan och det var så att det räckte och blev över med kylan. Idag har det regnat sedan lunchtid, men nu övergått i snöfall…… jag längtar efter våren =) Men i väntan på våren gör jag som du matar fåglarna.

 4. Nästan 30 grader i en hel vecka. Igår gick det ner till 15 grader och nu har det snöat hela natten. Sotarn kommer idag och jag skottar och skottar och ligger i soffan och flämtar. Inte kan jag elda heller innan sotarn kommer. Nu är det minsann inte lätt att leva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *