Some image

En lång och händelserik dag.

Vi stannade kvar en dag till på Märrgård. Är ju mitt uppe i semestern och och är i behov av mer rekreation. Beslutade att lägga på ytterligare ett nät. Alexis agerar fotograf på båtbilderna.

Första fisken fångas upp.

Kopplar på ett nät till.

 

Liten och stor bror bevakar det hela.

Nu trasslar vi ut ett till.

Glad lärling 🙂 

Men vad är detta för mackapär Åke har släpat med sig undrar Kimmo.

Jodå jag klöv fram lite tändved.

Märrgårds husfar fick sätta fyr. Här ska det läras upp så pedagogiskt som det bara går. Eller den hårda vägen 🙂

Jodå det mullrar allt till i skorstenen 🙂 

Nu väntar vi och ser.

Fisk i röken.

Klöv fram lite mera bränsle. 

Därefter vart det till att gå runt ett enrise snår. 

Nu var vi värd en öl,

Mormor benar ur den rökta siken.

Vi stod alla på rad.

Jag snodde åt mig lite nyrökt varm sik, satte en tugga direkt.  Gissa på en skala hur det hela smakade i gommen. 

Sedan skulle vi bli släpvagnsmekaniker, byte bromsljuskontakt, med diverse byten av positionsljus och ett par glödlampor samt katastrofvajern fick också bli röd och ny, men sedan så vart vagnen klar för besiktning. 

Havet låg lugnt och stilla.

Jobbigt att vara hund på Märrgård och bevaka allt som händer. 

Till middagen plockades det fram lite finare öl.

Mormor förbereder  middagen som fick bli ugnsbakad sik.

 

I denna del av landet har vi världens bästa Cola 🙂

Hur potatismoset tillredes i skrivande stund har jag noll koll på.

Ett vitt vin serverades till havets fångst.

Aftonen börjar sitt inträde.

Man kommer ned till det fina havet med en fundering, vad ska detta bli för fångst?

Mor och son deltar.

Spänningen stiger…

Måne en segelbåt och ett flöte, vad kan bli finare…

Två abborrar är ändå en fångst. 

Kvällen lider mot sitt slut.

Men nu börjar de nattliga aktiviteterna ta vid, Majbrasan som skulle tändas den sista april kunde vi äntligen sätta fyr på. Jodå Jocke på brandkåren hade kontaktas och fått ok. 

Havet med en brygga helt ok. 

Jag klöv upp lite pinnar och tände på i grytan där ute på bryggan. 

Barn leker och hund håller koll. 

Inte fy skam utsikt. 

Det är nästan så man måste nypa sig i armen över den fina stunden.

Klockan 00:48 åkte hamburgare och korv på för grillning.

En stilla stund.

Det kom några droppar regn, men vad gör det då utsikten blir så här klockan 01:12.

Vi hade lite till att bevaka vid 01:30, så än var dagen inte slut 🙂 

Jodå det vart en fin, händelserik och härlig dag på Märrgård att lägga till handlingarna. 

 

4 svar till “En lång och händelserik dag.”

  1. Vilken underbar dag och vilka härliga bilder. Jag njuter, både av siken och brasan. Åsså är jag aningen stolt över mig själv då jag ”gissade” att ni skulle röka siken. Finns ingen godare fisk än rökt sik. Min man föredrog makrill, men den fick jag aldrig ned. Sik it was så att säga;-)
    LillPlutten är väldigt lik sin mamma. Duktig är han också.
    Visst två abborrar är fiskar de också, men jag har svårt för alla miniben i en abborre. Men annars är det också en god fisk, smörstekt till exempel.

    • Tack BP! Jag ville inte svara direkt jag tänkte du skulle få vänta på bildbevis. Rökt sik är mycket gott, föreseten all fisk blir goda. Makrill fick jag vara med både att fiska och röka på västkusten. Dom två Abborrarna smör stektes första dagen till Alexis och den andra dagen vart det ny fångst, då räckte det till till lunch för oss alla. Grönsakerna kom från det egna växthuset och pepparrotssåsen vart o la la till (frun gjorde) Potatisen till kom från den lokala ICA handlaren i byn.

  2. Wow vilken härlig kväll ni haft på Märrgård, det var länge sedan man upplevde en sådan härlig och mysig dag/afton och natt! Blir lätt så när familjen sålt ut sina fastigheter och även min pappa sålt sommarstugan. Tider förändras och vi med den..

    Men siken såg härlig god ut, nyrökt och även ungsbakad – smarrigt gott! 🙂 Aldrig fel med lite natta mat oxå och vad passar bäst vid en eld om inte korv och hamburgare!

    Må så gott resten av veckan med o hoppas ni får mer fisk! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *