Some image

En ny dag vaknar till liv #Trettondagen #Mössan

En ny dag vaknar till liv, småfåglarna börjar titta fram, termometernålen darrar på -12 grader.
Jag sitter här och letar efter bilder på min fina varma mössa som nu båda bloggvännerna BPJanne Nord tydligen missat. Nu ska väl sanningen fram också, mössan har legat långt ned i min låda så det är länge sedan den satt på huvudet. Mössan vill jag minnas att jag fått i någon form av present från min svägerska Kerstin (saknar blogg) typ för 25 år sedan. Kan vara julklapp rent utav också. Den är tillverkad i flis material så den är mycket tät och varm.

Ute på tunn is 😉 Jag minns jag blev blöt om knäna när jag remmade på mig rören 🙂 Det syns väl lite is på knäna? Isen var säkert bara ca 3 cm tjock. Hade med mig ett ministativ till kameran och denna tur finns också på film. Jag var så sugen denna tidiga vinterdag att prova en tur på denna ny frusna is. Årtal kan redan vara kring 2005. Den varma mössan satt på för det var mycket kallt här. Isen hade säkert bara legat någon dag… jag tycker mig se bita ihop i ansiktet.

Ännu en kall dag. Bilden är från en första nyårsafton ute på Gäddviken, detta är strax efter att klockan slagit 12:00 typ året 2013-14… det var en riktigt fin gnistrande natt med en temperatur närmare 20 minus. Men varm mössa på bild 🙂  Foto är taget av Cissi som senare blev mor till Lillplutten. 

Den här bilden har jag letat hela morgonen… Is show med hundar 🙂 Jag trodde mössan skulle vara med här. Men nu får ni hålla tillgodo med den ändå. Vi var ute och härjade på isen med både sparkar och skridskor kring påsk… Fotot här tagit av Rebecca Blomqvist. (ja det är jag som gjort piruetterna med skridskorna)  Lägg märke till isdubbarna här med runt halsen också.

6 svar till “En ny dag vaknar till liv #Trettondagen #Mössan”

 1. Godmiddag vännen Åke nu så vet jag varför jag ej hade sett den mössa förut då hade på dig 🙂
  Önskar dig en trevlig trettondag o var rädd om dig med snygg piruett förresten P

 2. Förstår att jag inte sett mössan förut alltså. 2005 var väl Blogglandia inte ens uppfunnit, och 2013/2014 minns jag bara att du hade en renodlad fotoblogg och blev känd genom Fototriss. Rätta mig gärna om jag har fel. Nu har du ju mera en fin ”vardagsblogg” med underbara foton som extra bonus.
  Å med tanke på att mössan är minst 25 år gammal, så måste jag säga att kvalitén är enastående. Tvivlar på att du skulle hitta en så fin mössa med denna hållbarhet nuförtiden.
  Kul förresten att återse Tuss på bilderna. Å att du kunde göra piruetter på is visste jag inte heller;-)
  Ha en rolig fortsättning på trettondagshelgen! Å stort tack för länken:-)

 3. Så härligt med blankis. Här har det snöat på sjön så det blev ingen is i vinter heller, åtminstone inte att åka skridskor på. Den tiden är nog borta för min del men jag åkte mycket förut när vädret var ett annat och det frös innan snön kom. Då kunde jag åka långt bort efter stranden och det var rätt härligt. Idag är det närmare 30 grader kallt och Sonen har åkt och jag har skottat snö med slungan som inte funkade som den skulle. Jag hatar vintern om du inte hört det förut. Coronan har också förstört så mycket för jag brukar ju ha många som kommer och sällskapar med mig men nu är det inte så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *