Some image

En stor idol hade födelsedag igår.

Denne artist har jag lyssnat på sedan tidigt 70 tal.
Han slog först igenom internationellt för att sedan bli riktigt folkkär i Sverige i och med sina framgångar som soloartist i mitten på 1980-talet och med Grymlings på 1990-talet. Alldeles rätt skrivet på Wikipedia.

Men han vart stor redan 1971 som medlem i The Hollies där han bla. var med och sjöng på hitsen: ”The Baby” och ”Magic Woman Touch” Att han är en av Sveriges bästa rocksångare med sin varma soulröst, håller nog många med mig om.

Glömmer aldrig Ditt framträdande i Hedbergska skolan Sundsvall på tidigt 80-tal, (som jag har berättat för dig) och det gör säkerligen inte min vän Morgan heller. ”Tender Turns Tuff ” ekar förmodligen ännu där!

I Sundsvall sa du att du gjort en discolåt under din karriär – Dancing On The Edge Of Danger, sedan drog du den så balkongen gungade och taket höll på att lyfta Tonhallen

Grattis Micke på födelsedagen!

(I am 99 % recovered in the face) Du har gjort många bra låtar men kan även producera nya.

 

 

 

5 svar till “En stor idol hade födelsedag igår.”

  1. Han är onekligen en idol, speciellt för många av oss gotlänningar efter de år han bodde här på ön. Jag har passerat infarten till hans gård vid Grymlings i Eksta många gånger. När de var och spelade vid festivalen i Djupvik behövde man inte betala inträde, det ekade över hela trakten.
    Ha en fin helg och andra advent!

    Svar: Tack Ingrid! Vad kul att musiken hördes så bra 🙂

  2. Så kul att du fick chansen att träffa honom irl – vilket minne:-)
    Han påminner lite grand om Bruce Springsteen faktiskt, för båda ”are still going strong”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *