Some image

Ett knytnävslag i magen… – Orsakullan undrar 16 oktober

Ett par knytnävslag jag aldrig glömmer.

Jag och kompisen Thomas hade retat en bror i en syskonskara. Två av bröderna jagade oss med en tredje kille (Pim) som hjälp, de kom från tre håll, vi skulle försöka smita upp på Thomas balkong men de fick tag i mina ben och drog ned mig. Alla tre hoppade på mig… gjorde bra motstånd men… där fick jag stryk som heter duga, två höll i mig och den äldsta av dem alla Josse slog mig gång på gång med riktiga knytnävslag i magen. Josse skrek -men grina någon gång då!!! Jag var hård och bet ihop. Pim & Kjelle (2 år äldre) släppte mig till slut.

Jag skulle tippa på att det var året kring 1970, jag var 11 år. Det hela avslutades med att jag bad om ursäkt. Vår ovänskap varade inte länge, vi bodde dessutom i samma kvarter. Josse såg till att det inte var illa med mig kommer jag ihåg. Erkände att jag gjorde fel som retades. 

Bara för några år sedan påminde jag Thomas för denna händelse som numer är polis i södra Sverige. Han mindes inte händelsen men beklagade att han lämnade en kompis i sticket. Taskigt utryckte han sig.

Det är vad Orsakullan undrar i sin Bloggutmaning 16 oktober.

2 svar till “Ett knytnävslag i magen… – Orsakullan undrar 16 oktober”

  1. Bra att du erkände och allt löste sig.
    Det enda knytnävsslag jag minns är av en liten elev som inte fick springa runt i klassrummet, vilket han tyckte att han skulle få göra. Ett litet knytnävsslag i magen sedan var han så liten så jag kunde hålla honom bort på armlängds avstånd. Han hade stora problem och det har inte gått honom bra i livet, fängelse i omgångar och narkotikamissbruk. Tråkigt.
    Trevlig söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *