Some image

Färglada Fredag #26

LillaSysters Färglada  FREDAG rullar.

Det färggladaste jag får till denna vecka. Bara för att man är gräsänkling behöver man ju inte sakna värme och hålla handen o så 😉 

Ok då kanske lite torftigt, men man försöker så gott det går att sprida ljus i sin ensamhet 🙂 

Druvan och växthuset har gjort vinter, men se sådana solstrålar det dök in på Nacka 🙂 

Solen lyste så fint på denna buske, den blir riktigt vacker då snön kommer och lägger sitt #dun# över den. Jag ska allt plåga er mer bara det lider 🙂 

Jag vet att det inte är ”snödroppe” men på min gård heter den det 😉 LillaSyster och någon fler kan säkert dess riktiga namn.

Nere vid havet som denna vackra höstdag kan dessa lunka förbi. 

Så fick jag hjälp av snälla grannen Anders att lyfta fram släden med sin traktor. Lyse check. I år har jag ingen fyrbent vän att dekorera den med för julkort… men det finns andra planer.

Det här var inga färgglada streck frun fick fram igår… Covid härjar starkt i trakten men hon fick det förmodligen på planet hem, bakom i stolen satt en och hostade och nös mycket 🙁 Och hon är mycket dålig.  

 

Nacka site önskar er alla en fortsatt trevlig fredag.

12 svar till “Färglada Fredag #26”

  • Jo släden lyser så fint upp i höstmörkret. Hon är liggande ännu, har nyss gett henne morgonfika på bricka. Jag verkar klara mig pepper, peppar. Släden är en återkommande jultradition så här när helgen närmar sig, fick hjälp nu i veckan att lyfta fram den så det var nara att tacka och ta emot 🙂

 1. Så värmande och färgglada bilder!
  Vilken otur att frugan din fått Covid. Tyvärr ökar det kraftigt nu. Hoppas att hon är på benen snart igen.
  Vi hade det för en månad sedan misstänker jag. Vi testade oss inte men jag tappade smaksinnet helt i flera dagar. Så irriterande.

  Önskar en bra fredag!

  • Ja det ökar igen, läste nyss på text tv att avloppsvattnet visar virusnivåer som är liknande från december 2022. Inget kul att insjukna i detta elände. Tut man är vaccinerad, så skadan blir ju mildare 🙂 Flera ligger inlagda på intensiven runt om i Svedala.

 2. Det verkar inte gå nån nöd på dig…tycker att maten såg smarrig ut.
  Ja å bilderna är ju som vanligt helt underbara…..

  Hoppas ni klarar er från några större smittor nu…..
  Ha en fin fredag!

 3. Tvi o fy att dra på sig Covid på planet, lider så med din fru.. Men denne som satt bakom hade säkert inget munskydd osv osv.. Tänkte säkert inte alls på sina medresenärer ett dugg.. Det är skrämmande att folk är så EGO av sig spec när de är ute och reser och i tränga utrymmen som Flygplan/Tåg osv..

  Jag hoppas fugan kryar på sig snabbt så hon mår bättre än vad hon gör nu..

  Men det är fina bilder och den där släden är väldigt vacker speciellt med dess belysning! 🙂 Dessa buskar kommer jag ej på namnet, men det är väldigt fina! Älg familjen är ute på sin vanliga spanings runda.. dom är väldigt mäktiga att se på – men på håll!

  Önskar dig en fin fredagskväll o helg!

  Kram

  • Tack Åsa! Ja det finns mycket egoister ute Jo släden gillar jag och det är en återkommande dekorering på gården. Jo älgarna är mäktiga att se på… men det tyckte inte grannpojken som prickade en vid brevlådorna, han väjde och fick in den i sidan på bilen.

 4. Ska bli spännande och se vad du hittar på med släden. Hoppas att frugan kvicknar till fort. Tack för spraket! Ha en bra kväll!

 5. Stackars din fru! Osis med att komma hem efter en solsemester och insjukna i Covid-19. Håller alla tummar och tår att hon snart kommer krya på sig. C-19 går ju överallt just nu – igen alltså. Är så ofantligt trött på sk***n.
  Färgsprakande var det i alla fall hos sig. Och aptiten är det ju verkligen inget fel på – fyra korvar!!! Det måste vara rekord;-)
  Släden är sååååå fin. Nästan så att jag ”förlåter dig” att den kom upp så tidigt, dvs. långt före den 1 advent;-)

 6. Ja det är skamligt att nonchalera bara. Jag ringde igår före till min Ortopedtekniska innan besök för min sko, men jag fick vänta, däremot hade jag omläggning av foten på hälsocentralen, och det gick bra, fick ta på mig munskydd innan jag fick gå in bara, jag berättade ju läget såklart. Bullens prinskorvar är inte så stora egentligen. Släden ja, ante mig att Täby bon skulle kommentera den så 🙂 Det hela var så att en granne var här med sin traktor för en 14 dagar sedan så då fick han lyfta fram den. Nu testade jag att koppla in sladden dit och se att lamporna var ok. Naturligtvis fick det bli en bild 🙂 Hur den kommer att bli dekorerad i år kommer 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *