Some image

Färgsprakande fredag #10

Ett bidrag till LillaSyster färgsprakande fredag igen 🙂 

Först ut får bli en okänd blomma i aftonsol som växer lite här och där på norra Alnön.

Min krona i sen aftonsol.

Blomman Carduus crispus tror jag det är längst till höger, men lägger inte så stor vikt på namnet utan vi har några sparade på gården för att få se den fina fågeln steglitsen sitta och käka deras frön någon gång. Så håll utkik och jag hoppas kunna visa upp den här i LillaSysters färgsprakande fredag någon gång.

Varför inte klämma in lite ”riktig” mat för en karl 🙂

Bara för att få vara säker att få njuta av den vackra okända blomman så plockade jag in den i badrummet också.

9 svar till “Färgsprakande fredag #10”

 1. Tack för fina bilder! Kul att du är med och tack för länken. Maten ser fantastisk ut.
  Kan det vara vit toppklocka du plockat in??
  Steglitser ser jag ofta på två olika ställen på min morgonpromenad. Har dem här i trädgården på vintern då min restaurang är öppen- mycket fina och färgsprakande=)
  Busksolrosen köpte jag i kruka och räknas som sommarblommor enl handelsträdgården jag besökte. Ha en bra fredag!

  • Tack LillaSyster! Fläsklägg och rotmos står högt i kurs hos mig, nu har facit vaknat och hon säger Hässleklocka 🙂 Steglitsen är väldigt färgsprakande och vacker, men man får vara snabb för att hinna med att föreviga dem. Topplklockan kallas även för byskvaller. Nu berättade dottern hur jag kunde använda Google för att identifiera blommor. Och det funkade 🙂

 2. Härligt fin vi klockblomma, påminner om fingerborgsblomman men vet inte av att den är vi. Vacker oavsett! Jätte vackert att ta med hem och placera dem i vackra vaser!

  hmm.. maten ser jättegott ut, vilket jag blir än mer hungrig då jag inte ätit frukost ännu. Jag får snabba på att skriva så jag får äta lite.. 🙂

  Din vackra kristallkrona gör sig ljuvlig i denna sprakande färg som passar bra till solnedgången.

  Önskar dig en trevlig helg!

  • Tack Åsa! Lite mera moln hade varit på sin plats för mer röda nyanser som bakgrund. Ja tänk att jag fick ta med kristallkronan för andra gången på min sida 🙂 Fläsklägg smakar underart 🙂

 3. Wow vilken färgsprakande fest hos dig; alltid et nöje att titta in här – och den där tallriken med vad jag tror är fläsklägg och rotmos?? Ja, tack mat för en som jag med 🙂
  Trevlig helg Åke – ses på taget i morgon hoppas jag!

 4. Absolut färgsprakande:-)
  Gillar speciellt vaden i badrummet – vilken läcker kombo tillsammans med den vilda blomman.
  Å maten – herreguuuu så gott:-) Var det fläsklägg eller oxbringa med rotmos. Den rätten älskar jag. Perfekt ”värmande” mat under hösten och vintern.

 5. Fläsklägg och rotmos det är grejor det. Det var ett tag sedan jag åt det men brorsan och jag brukar ibland göra det. Fina bilder har du som vanligt och den klockan har jag också i min trädgård men vet inte vad den heter. Idag skulle det regna men är jättefint väder.

 6. Väldigt färggranna och vackra bilder i dag. Mat för en karl ja, men jag skulle inte ha något emot en sådan tallrik. Det ser riktigt mumsigt ut.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *