Some image

Färgsprakande Fredag #13

LillaSysters eminenta färgsprakande fredag  går nu in på sin trettonde glada tur.

En dröm har nu gått i uppfyllelse. Jag skulle få klättra upp i detta kyrktorn, Väl däruppe väntade en mycket spännande rundtur.

Det har gått in ljus här sedan året 1896.

Ett av de stora kyrkfönstren.

Men nu till den stora höjdpunkten, från den ena klockan som är ”skapligt” upphängd med tjocka balkar av ek. 

Den manick som startar klockorna låg nere och redo för att aktiveras, tur det inte startades då jag stod med huvudet i klockan 🙂 

 

Det kommer mera såklart, så håll utkik 😉

11 svar till “Färgsprakande Fredag #13”

 1. Vacker kyrka ni har på Alnö och vilken tur du haft att få göra den resan upp i kyrktornet! Glas partierna är väldigt vackra i sina färger 🙂 Vilken tur du slapp att klockan inte gick igång då har du fått riktigt ont i öronen kan jag gissa på. Skall bli intressant att hålla utkik för fler intressanta bilder och berättelser från kyrkan med omnejd.

  Ha en trevlig Fredag och helg!

  • Tack Åsa! Jag har alltid tyckt att kyrkor är speciella. Är grymt fascinerad hur dom kunde byggas för så många år sedan. Dom är verkligen genomtänkt i minsta detalj och tänk bara att släpa upp allt material på denna höjd. I dagens byggnationer finns det höga kranar som hjälpmedel diskuterade vi där uppe. Kyrkan mittemot som byggdes för 800 år sedan fick jag förklarat att den byggdes upp med ca en meter varje år. Det här med sinnena var verkligen ett kapitel för sig själv. Jag var säkerligen inte så kontaktbar just där måste jag erkänna, mina blå måste ha varit stora tillika öronen. Däruppe när Göran öppnade lyckorna för att demonstrera hur soundet går ut över bygden så passade jag naturligtvis på att fota utsikten. Jag såg ända till Timrå och ditt bostadsområde Örnen där på bergets sluttning. Vi diskuterade det här med att: Om kyrkklockorna hade startads 🙂 Jag slog huvudet två gånger i dom där gong gångerna när jag förflyttade mig där under. Kyrkan var utrustad med två klockor, så jag vet inte om jag fick dem båda på samma bild på grund av det trånga utrymmet. Får jag chansen på fler besök blir det med ett vidvinkelobjektiv på kameran. Detta var mycket mäktigt kyrkobesök, jag fick ju med flertalet skyltar också 😉

 2. Absolut himmelskt vackert! Jag tappar nästan andan – men med ett par djupa så kan jag njuta varenda en av dina bilder. Vilken lycka. Domkyrkan här har guidade turer – jag får se upp och fäste blicken på att nån gång komma upp mig 🙂

  • Tack Tove! Aha har ni domkyrka i Karlstad? Den måsta jag allt ta och besöka vid tillfälle 🙂 Det kanske går att snacka med en vaktmästare och hoppas han är på bra humör… min hade städat 30 kg kilo damm före, för jag var tillbedd att inte klä mig så bra.

 3. Ååå du vilket sprak du bjuder oas på♡
  Tack för länken och kul att du vill vara med här på fredagarna. Trevlig helg!

 4. Så det är på ”din” ö som denna vackra tegelstenskyrka finns. Kyrkofönstren, speciellt det sista är väldigt läckra. När solen skiner måste ju ”belysningen” i kyrkan vara fantastiskt fin.
  Kockorna – tänk på den tiden som kyrkan byggdes var det klockare som x-antal gånger/dag hängde i ett rep för att ringa i kyrkklockan. Det var inte bättre förr;-)

 5. Väldigt vackert! Så fint att komma med hit. Verkligen färgsprakande . Och ännu har jag inte kommit till din fina ö. Men det finns med i tankarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *