Some image

Färgsprakande fredag #18

LillaSysters eminenta utmaning är nu inne på sin artonde glada omgång av färgsprakande fredag.

Tog gräsklipparen och åkte och spanade in trädgården, två päron hade fallit till backen och de smakade kanon.  

Plommonträdet kände jag försiktigt på och fick två i handen. Nu blir det allt till att ta fram Madeiran och lägga in 🙂

Så startade Elitserien igår. Behöver jag påpeka vilket lag jag håller på? 

3-0 i första redan 🙂 

Min färgglada tumme,  sakta men säkert kommer det en ny nagel.

Det går så här då man jobbar på egen hand 😉

Nu går vi mot helgen, trevlig helg på er alla. 

10 svar till “Färgsprakande fredag #18”

 1. Men Åke…. du vet väl att man måste ta andra handen och hålla stenhårt nere vid nagelroten läääänge så att man slipper tappa nageln. Andra alternativet är att värma ett gem och genast göra ett hål i nageln där man klämde sig och släppa ut blodet.
  Ja ja nu fick du ju nytta av olyckan i färgsprakande fredag =)
  Gjorde ju plommon i Madeira här slutet av augusti-så gott!
  Tack för länken och tack för att du är med. Trevlig helg!

  • Det roliga var att jag aldrig märkte att jag klämde tummen, jag mins inte vad jag gjorde heller utan att det då kanske brände till något, men sådant händer ju jämt. Att man får sig en törn på något är inget ovanligt i mitt liv. Sedan kan man vara tvungen att göra klart något innan man får sköta om sig. Ont krut förgås inte så lätt 🙂 Jah har faktiskt tappat räkningen hur många naglar jag tappat genom livet. På vänster hands långfinger fastnade jag i en slipmaskin en gång och där vart det inget kvar alls, jag såg tom benet. Den nageln växer fortare än alla andra 🙂 En gång tog jag en borr på en borrmaskin och borrade hål i nageln för att släppa på trycket.

 2. Men så underbart med härliga färger på frukten och att göra plommon i madeira, mumsigt gott! 😀

  Ja du har fått fina råd av Lillasyster om hur man gör med en klämd nagel, så du får göra det nästa gång detta händer (vilket man hellst vill undvika!) Men det var passande färg till temat! 😉

  Önskar dig och frun en fin och trevlig helg!

  • Tack Åsa! Ibland har man bara inte tid att ta hand om sig själv. Som jag svarade borrade jag hål i en nagel en gång jag klämde mig. Jo jag tyckte min nagel platsade till temat. Men jag kan inte påminna mig vad jag gjorde bara… eller hur det gick till. Törnar får man hela tiden 🙂 Det är bara att bita ihop.

 3. Vad underbart med skörd av päron och plommon. Madeiravinet gör susen i efterrättsinläggningen tänker jag. Skönt att tummen blir allt mindre färgstark 🙂 Trevlig kväll önskar jag dig.

  • Tack Anna! Detta plommonträd är flyttat, vi gjorde en chansning. Det har varit lite dålig skörd i några år och det fick en chans till. Päronen är så goda att bara gå att plocka då man går förbi. Nu åkte jag förbi med gräsklipparen och hittade två på backen. Jo några flaskor Madeiran stod redan klara i skafferiet och väntade utan att jag viste om det. Jag rycker det passar så bra ihop med vanilj glass. Att plantera träd och se det hela växa upp är en fröjd för ögat och själen. På andra sidan boden satte vi två äppelträd och ett körsbärsträd för ungefär 20 tal år sedan då vi köpte mer mark.

 4. LillaSyster kan allt, inte bara varenda liten detalj i en fantastiskt fin trädgård. Tänker på hennes råd med nagelbandet. Att värma ett gem och ”punktera” nageln – det visste jag faktiskt. Nu fick du två goda råd. Å med tanke på att du älskar att jobba med händerna, så kommer råden säkert väl till användning i framtiden.
  Plommon i Madeira – hick, det låter gott. Päron naturell – mums!
  Å vad gäller ishockey så vet jag aldrig vilket lag jag ska hålla på. Timrå, MoDo eller Leksand. Har aldrig hållit på ett Stockholmslag, så nu har jag tre favoritlag istället;-)

  • Ja LillaSyster kan allt 🙂 Jodo jag känner till det, men är man svart upptill öronen i oljor eller något annat väljer man att låta bli det. Däremot har jag borrat igenom en nagel en gång. Plommon i Madeira är en delikat efterrätt och sina egna gör det hela inte sämre 🙂 Päronen blir fina i år och har god smak. Nästa år hoppas vi på fler soltimmar då skogen bredvid oss togs ned i sommar. Det känns riktigt trevligt att du håller på mitt Timrå, tack BP 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *