Some image

Färgsprakande Fredag #24

 LillaSysters Färglada  FREDAG går vidare.

Igår var det dags att byta flagga ute på fasaden, det var ju matchdag 🙂

Bästa dottern med barndomskamraten Frida var där och hejade fram vårat kära hockeylag till seger över Jönköpingslaget med 3-0 🙂 (jag hade tippat 4-0)

Förra fredagen fick jag allt till lite glada plåtar, dock på väg till plåsterkåken. 

Jag fick tråkigt nog åka av ön men i ett glatt vinterlandskap.

Den 1042 meter långa Alnöbron ser ut att gå upp till himlen, men det gör den inte den går bara till fastlandet. 

På väg till Granlo Hälsocentral, platsen heter Öråker.

Nu kommer 3 st motiv som skulle mycket väl kunna vara målad av min farfar Osborne.

Sådana här moln och konturer satte han klockrent med sina penslar. Brukar nämna: Jag går vidare i hans fotspår med min kamera… 

Platsen heter Bergsåker, vattendraget är en del av Selångersån. Ett stenkast från min hälsocentral. Jag nämner en detalj som min mor påtalade många gånger: Ingen målar himlen som din farfar.

Väl tillbaka på min ö sög det till i kistan, kanske av allt statsbesök. Precis vid Alnö Grillen växer dessa. 

Rött som är min favoritfärg dessutom 🙂 

Nu nöp jag mig i armen när denna bild dök upp. Jag lärde känna Museiintendenten Sven Bodin på en tur till Höga Kustens pärla för något år sedan. Nu kommer ni att få se Ulvön i ett vackert vintermotiv. Tack Sven för att jag fick publicera din bild! Vad han inte kan om områdets vackra pärlhalsband där uppe i skärgården är inte värt att veta. Ni som inte besökt Ulvön än gör det och låten er bli guidad i det gamla kapellet och naturligtvis museumet 🙂

Nacka Site önskar er alla en fortsatt trevlig fredag 🙂

6 svar till “Färgsprakande Fredag #24”

 1. Du vilka bilder ♡
  Säger som Anna, snö är ingen favorit men den blå himlen tackar jag inte nej till. Tack för länken och kul att du är med och sprakar! Trevlig helg!

 2. Helt underbara naturbilder – WOW. Detta sagt av en som hatar snö, men den gör sig riktigt bra på dina bilder. Svens bild från Ulvön är också ett drömfoto. Ni verkar vara proffsfotografer hela bunten däruppe:-) Ulvön för mig är lika med surströmming, och Selånger med bandy.
  Så rött är din favofärg. Jo, det säger sig ju självt egentligen. Jag menar om man har Timrå som favolag så… Googlade förresten stans annorlunda logotyp. Det är visst två tallar som pryder både stans och hockeyklubbens logga. Tack Google:-)

 3. Jag har faktiskt varit på Ulvön för inte så många år sedan. Jag åkte på en bussresa till Höga Kusten och då var ett besök inbokat där.
  Väldigt vackra färgglada bilder bjuder du på i dag!
  Ha en fin kväll!
  /Ingrid

 4. Fantastiskt vackra bilder du fångat och fått låna utav Sven därifrån Ulvön. Det är väldigt många år sedan jag besökte Höga kusten och Ulvön. Men man skall aldrig säga aldrig.. Det lär nog bli ett besök tids nog igen!

  Ha en fortsatt härlig helg!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *