Some image

Färgsprakande Fredag #39

FREDAG igen och som vanligt

LillaSysters Färgsprakande  

Mina kryckor tar mig inte ut med min skit fot på släp. Men det är tur jag har en fotokompis på ön som tar sitt ansvar och dokumenterar denna vackra vinter.

Janne Tjernberg tar verkligen sitt ansvar på riktigt och visar upp vår vackra ö 🙂

Här har vi Spikarnas gamla Fiskeläger, ligger på den södra delen av Alnön mot öster.

Ja hit släpade jag i väg Christian med bästa maka en sommar 🙂

Här vandrar man över till ön Skorven, där ligger bland annat ett kapell och ett  lotstorn finns på denna ö.

 

Här satt vi och fikade ovanför Christian på klippan med utsikt över havet strax intill lotstornet. 

Janne gör inga halvdana fotograferingar när han åker runt vid Alnöns alla vikar. Här en bild mot söder 🙂 

Denna viken är döpt till Ko Viken.

Mot söder igen, där ligger landet Njurunda bakom dimman. 

Imorgon möts vi i Hoppa på Tåget som ska handla om SNÖ. Och där ska ni vara väl beredda för nu startar tävlingen: Vem är skapare på Destinationens ord?

24 svar till “Färgsprakande Fredag #39”

 1. Magiska bilder. Lycka är att ha en sådan vän. Din fot är ett segt kapitel, var rädd om den så ordnar det sig säkert. Ha en bra fredag och tack för länken och för att du är med! Vi ses imorgon =)

  • Tack LillaSyster! Jo Janne plåtar på bra. Man måste vara lite omse o kringse och rida på vänner ibland 🙂 Ja foten kommer att ta ett bra tag till… går jag på den riktigt till juni är jag glad, allt annat blir dom bonus. Fredagen ska nog klaras av också, nu bär det iväg till Plåsterkåken.

 2. Vackert. Enastående fint. Duktig fotograf

  Jag hoppas det gått bra på plåsterkåken och att Du fick komma hem efter omläggning.

  I dagens Färgsprakande fredag med Lillasyster finne ett djur gömt… såg Du det?

  I mitt fall så är provtagning nödvändig för att hålla koll på min kroniska sjukdom, för snart tio år sedan var framtidsutsikterna rullstol eller sängbunden med assistent. Jag klarar mig själv… än.

  Ha en fin fortsättning på denna fredag /åsa

  PS ordet snö hade kunnat varit mitt

  • Tack! Jo Janne är duktig Jag fick lämna plåsterkåken, inga intermezzon idag ”Bara” förlängning antibiotika 30 dagar… nej jag såg inget djur gömt men du har fått medhåll av fler. Kroniska sjukdom låter inget vidare… Fredagen ska tas till vara på (jag har sovit ett par timmar innan middagen) Ja snö ja, vem kan det vara

  • Tack! vad kul att du åxå älskar havet 🙂 Både Janne och jag bor på en ö så du kan ju förstå varför, inte lika stor som din 😉 Slå hav / havet på min sök får du se 🙂

 3. Lycka är att ha en vän med kamera och som heter Janne! Ljuvliga foton har han fångat åt dig.
  Passande en färggrann fredag. Ha det så gott du kan med din fot …
  Ses i morgon ombord på tåget!

  • Tack! Jo jag fick nalla lite på Jannes underbara bilder 🙂 Det går åt rätt håll med foten, men det kommer att ta tid…

 4. Jätte fina bilder Janne fångat och kul att han lyckades få med ett gömt djur i en av bilderna! 🙂 Men passande med alla fina färger dagen till ära! 🙂

  Det är härligt att dom har bra koll på din fot så att den läker som det skall och inte blir mer infektioner mm.. Nu önskar jag att detta läker bra och att den foten är läkt till i sommar, så att du kan ta dig ett härligt svalkande dopp där vi fångade solnedgången med våra foto kulor! 😉 Jag hade hoppats få en av mina operationer gjorda i vinter så att jag kunde träna/rehab under dessa kalla månader. 😉

  Ha en fin fredagskväll så ses vi på tåget i morgon! 😀

  • Jo det är roligt med att Janne är ute och tar ansvar. Idag hade jag velat varit ute och fångat dimman, Margit fick åka en extra sväng runt halva ön när vi kom från plåsterkåken. Ja all lycka med dina läkare.

 5. Herreguuuuuu vilka fantastiskt fina bilder! Du verkar ha ”bloggdresserat” hela ön och lärt upp dina grannar i konsten att fota. Bilderna är bara såååå WOW:-)

  • Jo dom är vackra! Jag tackar på Jannes bekostnad 🙂 Jo du vi terra varandra alla grupper här på ön. Men Janne är en favorit nr 1 😉 I morse hade jag velat varit med… dimman låg lågt när solen gick upp.

 6. Fy sjuttsiken så vackra vyer! Vem kan drömma sig bort till andra sidan jordklotet när vi bor så vackert här inorr? Okej då, alla är inte så förtjusta i minusgraderna som råder, inte utan att jag själv börjar tycka att det räcker nu. Tack för färgsprakande bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *