Some image

Färgsprakande Fredag #41

FREDAG igen och som vanligt LillaSysters Färgsprakande  

En liten underlig vecka men nu kör vi, två dagar på plåsterkåken gav inte så mycket färg.

Det är fantastiskt att se sin min gamla Wifsta skola stå här renoverad för nya utmanande saker. 

Att gå i årskurs 4 och ha klassrummet en halvtrappa upp till höger var en speciell tid i livet. Minnen från skolan var både utmanande och minnesvärda. Det var här jag lärde mig att räkna rätt och att dubbelkolla mina matteuppgifter för att undvika hårluggar. Fornard Lindström min magister den årgången var en lärare med höga krav! Här lärde jag mig om bokstäver och vänner. Skolmiljöer har en unik förmåga att forma våra liv. Slöjden, aulan och skolsköterskan var strax till höger (nu rivet) Årskurs 5 och 6 låg ännu mer till höger (också rivet) Jag ska tillägga att samma dag som slöjdsalarna revs drog min gamle fina slöjdlärare in årorna i sommar. 

 

Det är fascinerande hur platser vi känner så väl kan genomgå förändringar över tid. Min gamla Wifsta skola har uppenbarligen genomgått en transformation. Den restaurerade delen står nu som ett vittnesbörd om historien, medan den rivna nya delen och det försvunna badhuset är som bortblåsta minnen. I badhuset lärde jag mig simma året 1965.

Det är som om byggnaderna själva berättar en historia. Den har sett generationer av elever komma och gå, lärare som undervisat och skratt, och kanske till och med några hemligheter som aldrig delats med omvärlden. Det är som om de bär på en osynlig tidskapsel av minnen och händelser. Kan man få backa tiden tro… 

Så nästa gång du passerar den restaurerade skolan, ta ett ögonblick att reflektera över allt som har hänt där. Kanske finns det något du minns särskilt väl – ett leende, ett skratt eller en vän som du aldrig glömmer. För även om byggnaderna förändras, så lever minnena kvar i våra hjärtan.

Under badhusdelen låg Pressbyrån, Timrå Blommor, Witis Korvbar (där man fick sin första mosbricka) och Mors & Fars Timrå Glas & Porslin en gång i tiden.

Vi möts i Hoppa på Tåget – Is imorgon 🙂 

Bilderna är plåtade för 6 dagar sedan (2024-02-17) Och det har snöat mer sedan dess.

 

16 svar till “Färgsprakande Fredag #41”

 1. Knallblå himmel och en fin skola. Bra jobbat från sjukhussängen.
  Imorgon stiger jag på tåget, tar nog den tidiga avgången. Ha en bra fredag!

 2. Det är så underbart med gamla fina ståtliga byggnader, man skulle hoppas att allt bevaras till eftervärlden…..som lägenheter, museeum, BB eller annat!

  Ha en fin fredag!

 3. Tack Christian! Med detta bygge är det trevligt att dom bevarar, någon har tänkt till 🙂 Alla kan inte ha otur när de tänker… fredagen skall allt tas tillvara på och njuta av bland alla medociner 🙂 Antibiotokan på denna resa smakar inte hallon eller smakar jordgubbe precis 🙁

 4. En vacker byggnad väl värd att bevara! En skola är om något som har format barn och ungdomar inför framtiden. Vissa formar man inte alls och på så vis behöver det kanske vara. Minnen i massor, positiva och negativa sitter på något vis i väggarna.

  Hoppas att din återhämtning går planenligt för även om plåsterkåken kan sina saker är det gott att slippa den.

  Önskar en fin helg!

  • Tack Znogge! Jo här har man formats, både på positiva och negativa saker, men vill erkänna att det positiva ligger mycket bättre till. Min återhämtning kommer säkert att gå bra 🙂

 5. Det gör mig glad att din gamla skola renoverades och inte revs. Och byggnaden är ju hur mäktig som helst. Min första spontana tanke var att byggnaden ser ut som en internatskola på 1900-talet. Och den härliga blåa himlen som bakgrund – perfekt:-)
  6 plusgrader och strålande sol här idag efter klockan 11:30. Men visst blåste det…

  • Tack BP! Den nya delen som var mer än dubbelt så stor den revs. Jo dom kunde bygga förr. I den mittre delen bodde min kusins far en gång som ung, typ på tidigt 50 tal. Hans far var lärare på skolan. Vi har här nu +4 grader och det tinnar som bara den, översvämningar och 30 cm slask på vägarna och stormar bra.

 6. Ett vackert hus och med den härligt blå himlen så blev det verkligen riktigt snyggt!
  Jag stiger också på tåget i morgon, men först måste jag ta en tur till barnbarnen i Norsholm 🙂
  Ha en bra fredagskväll!

 7. En fin byggnad, jag blir glad när jag ser att de är kvar och inte har rivits.
  Jag blir mindre glad när jag ser snön, jag ska nämligen till Timrå i morgon, och nu vet jag vad jag vad som väntar.
  Ha nu en fin fredagskväll!

  • Tack Marianne! Ja byggnaden är mycket fin. Jo det är snö och slask på vägarna och mycket blött. Just nu klockan 20:00 ute på Alnön är det +4 grader.

 8. Så fint du berättar om din skola! Färgstarkt berättat. Skolan är väldigt vacker också.
  Ha det gott tills vi ses på tåget imorgon och skriver om Is. Sen blir det väl vår eller hur?

  • Tack Äventyret Framtiden! Ja nästa månad går vi in i mars, vi kommer att se solen lite mer, solen ligger fortfarande lite lågt, så destinationsordet: Din egen skugga passar väl?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *