Some image

Färgsprakande #Fredag 44

Ni kan kalla det tacofredag, mys fredag eller vad ni vill, vi bloggare kallar det

LillaSysters Färgsprakande Fredag.

Jag går bakåt lite i tiden, en kompis 60 årskalas skulle firas. Vi hade hyrt ett vildmarkställe.

Platsen är ypperlig och ligger ute i vår skärgård.

Jag såg en svanfamilj simma förbi där ute. Smög mig försiktigt dit på stranden.

Smet undan en timme, satte mig ovanpå en stock på stranden stranden och tålmodigt väntade. 

Dom kom lite närmare.

Familjen vek nu av mot mig. Solnedgången gjorde ju inte det hela sämre. 

Det var en otrolig vacker syn med en upplevelse som heter duga, måsarnas skrik var det enda som hördes. 

Dom kom ännu närmare… 

Till slut tog mamma svan nästan upp dom på stranden, precis framför mig. 

Tala om ett möte med naturen.

1, 2, 3, 4, 5 och 6, jodå alla är med 🙂 Här är min familj! 

Några av svanungar klev upp på stranden där man satt 5 meter ifrån dom 🙂 

Det var värt varje minut att sitta här 🙂 Jag är rätt säker på att mamma svan litade på mig.

Kan man komma närmare naturen? 

20 svar till “Färgsprakande #Fredag 44”

 1. Inte just. Så nära du kom är det sällan man kommer om man inte ger sig tid att bara vara och vara närvarande i allt detta fina naturen bjuder på. Tack för ljuvliga fotografier, så färgstarka, underbara. Du kan du Åke! Dina foton borde smycka en paradvägg någonstans, där man kunde sitta och njuta av bild för bild.
  En trevlig fortsättning på fredagen önskas denna LillaSysters färgsprakande fredag!

  • Tack så hjärtligt mycket Äventyret Framtiden 🙂 Det gäller att respektera djuren ute i naturen, att utmana med omtanke. Jag vet inte om du sett mina bilder på uggleholken där lillparveln sätter det ulliga huvudet i hålet och tittar på mig? Ett ögonblick som är värt likt detta 🙂

  • Tack Tony! Jo det var som att jag fick den känslan med. Det gäller att vara försiktigt och vänlig när man befinner sig ute i moder natur. Att dom gick upp precis framför mig gjorde en mycket lycklig.

 2. Så vackra bilder =)
  Mäktigt möte, närmre kommer man inte. Inte om svanen ska behålla lugnet. Tack för det fina spraket. Blev extra glad då jag såg att du bloggat/ kommenterat idag. Förstår att du haft en tuff vecka med fokus på plåsterkåken. Ha nu en fin fredag, så hoppar jag på tåget imorgon. Troligen tidigt…..sover också som en kratta just nu. Inget kul att vakna strax innan 04

 3. Tack LillaSyster! Mötet var mäktigt och gav utdelning, såklart bytte jag bort lite av festen för att fånga detta 🙂 Festen pågick hela natten ändå 😉 Jag har varit lite off denna vecka, ny antibiotika som är likt rävgift som min operationsläkare beskrev vid en träff i onsdags och så skrattade hon. Jodå sa jag kräket sitter uppe i halsmandlarna. Jag dras med en mycket elak bakterie. Blodprov idag fredag igen 🙁 Sover som en kratta känner jag allt igen, vi hade kunnat ringt varandra då. Tåget är på spåret mycket tidigt 😉

 4. Färgstarka och vackra bilder.
  Svanar med sina ungar i släptåg är en välkommen syn vid den sörmländska kusten. Inte bara där förresten. Vi i Nyköping har ett naturreservat som heter Lindbacke/Svanviken. Stället gör skäl för namnet då området översvämmas varje vår, vilket i sin tur lockar till sig mängder med svanar. En mäktig syn.

  • Tack Stefan! Vad fint nu ska ha det i naturreservatet. Förstår det är en mäktig syn. Svanungar i släptåg finner man, men med rätt ljus blir man överlycklig, är liksom inget man finner hur som helst…

  • Tack Anna-Lena! Det gäller att vara tålmodig, dessa svanar hade jag ju ingen chans att bi vänner med heller… jag är inte på denna plats så ofta numer. Ägaren, en vän gick bort.

 5. Vilket fantastiskt fint nära möte i naturen. Det är sådana här stunder med dess känslor det ger och som stannar i mitt innersta, som jag plockar fram lite då och då och minns… Ljuvliga bilder. Ljuvligt minnesvärt möte. En stund av att bara var.
  Önskar dig en trevlig helg!

  • Tack Susanne! Jo naturen är en kär och har så mycket att ge. En stund att bara var passar utomordentligt in i min själ. Ljuvliga bilder lägger jag på minnet och bevarar 🙂

 6. Fantastiskt fina bilder. Och vilken tur du hade att svanmamman inte gick till angrepp. Hon måste nog ha förstått att du bara ville njuta av naturen och av hennes söta dunbollar. Ärligt talat tycker jag att svanar är ”sötast” när de är små. Stora svanar skrämmer mig en aning, för här i huvudstaden kan de vara väldigt aggressiva inte bara när de har ungar med sig.
  Ett färgsprakande inlägg:-)

  • Tack BP! Man får vara försiktig ute i moder natur och möta djuren väl. Jo en är rätt nöjd med dessa plåtar 🙂

 7. Fantastiska bilder och du har då en himla tur att få komma så nära en normalt ”skyddande” fågel svan som dessutom har ungar.. Bara att säga stort Grattis!

  Himla tur med solnedgången mitt i prick!

  Ha nu en fin helg, så syns vi på tåget! 🙂

  • Tack Åsa! Jo det gäller ett respektera naturen. Det är på Märrgård som du kanske ser. Mitt emot Fredrik. Vi hade hyrt Lidas Farm här. Du ser alla bastustugorna och vildmarks kar på någon bild… vi körde en tiokamp och käkade i den stora vildmarkskåtan.

 8. Fantastiska bilder!
  Inte ofta man tar sig tid att ”vänta ut” naturen, men det är alltid värt besväret. Eller för att citera Bibeln: Allt gott kommer till den som kan vänta.

  • Tack så mycket Kraka! Jo ibland får man ha tålamod. Något man får lära sig te i naturen liksom när man ska fånga något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *