Some image

Färgsprakande #Fredag 45

Tacofredag, mys fredag eller kalla det vad ni vill, vi bloggare kallar det

LillaSysters Färgsprakande Fredag.

Fredag betyder omplåstring även provtagning till några rör blod från min kropp. Denna vecka har varit lite tung… ändrade antibiotika igen, de fick bli en livlina (arkiv) dag. Jag hoppas min rävgiftskur tar slut på långfredag. 

 

En badstrand direkt i min närhet här på Nacka, finns många kvällsstunder i minnet. Det är inte bara jag som njuter av solnedgången en augustikväll 21:13.

 

 

En skaplig bro 10 tal mil norrut från mig. Högakustenron även kallad. Bron är en vägbro för Europaväg 4 och invigdes av kung Carls Gustaf den 1 december 1997. Högakustenbrons förebild är Golden Gate-bron. En fd kamrat till mig var tillfrågad att bygga kranarna ovanpå dessa höga pyloner när den skulle byggas. 188 meter tyckte Gunnar inte var något märkvärdigt men när han fick se ritningarna på ytterligare 50 meters höja  drog har till med en timpenning på 1000:- typ året 1995 för att slippa det 🙂  

 

En tidig morgon klockan 07:17 i oktober.

 

I stors sett samma plats men lite tidigare 05:12 en augusti morgon. 

 

Imorgon står Ni beredda på perrongen. Hoppa på tågets Lokförare samt resenärer vill att ni redovisar Spegling 🙂 

 

14 svar till “Färgsprakande #Fredag 45”

 1. Fina sprakande bilder precis som vanligt! (du vet mitt tema är helt kravlöst, arkivbilder funkar utmärkt)
  Din antibiotikakur låter inte kul hoppas nu att den tar kål på det onda och låter vår härliga Åke få njuta av påsken utan stora antibiotikapiller.
  Jag är redo för tåget, min vana trogen tar jag en tidig avgång. Ha en bra fredag, jag ska strax åka till jobbet. Krya på dig! Kram

  • Tack fina LillaSyster Jo en vet att det är kravlöst. Mina antibiotikakurer har hållit på sedan 1 januari detta år. Det är tur jag har stål mage… men det som vill upp i atmosfären sitter många gånger vid halsmandlarna. I onsdags sänktes det till en tablett om dagen (från på fyra veckors kur) har jag tur tar det slut på långfredagen Jag får bättre besked på onsdag.

 2. Vilka fantastiska bilder du bjuder upp med denna fredag! 🙂

  Det är då ett himla laborerande för att få bukt med denna bakterie, men jag hoppas att du får sluta med detta ”rävgift” till antibiotikakur och att det bör räcka med en mildare variant istället.. Det är så tråkigt att både läsa och lyssna på hur dåligt det är vissa dagar – Önskar så att du kunde få vara ute i skog o mark som innan operationen. Saknar min Fotograf kompis där ute!! Se nu till att bli frisk så vi får ut i sommar och ta massor med härliga bilder! 😀
  Ha nu en så bra fredag det går, trots plåsterkåken! Kram

  • Tack så mycket Åsa! Jo en kommer ju inte ut så då fick man gåt tillbaka lite… provtagning igen idag på Plåsterkåken så på onsdag får jag väl någon form av svar. Kände du igen stranden?

   • Jo då jag kände igen stranden, dit vill jag igen i sommar och fotografera – Men hellst då i ditt/erat sällskap! 🙂

 3. Så färgsprakande och vackra bilder du bjuder på i dag!
  Dock tycker jag att det får räcka med ohälsa nu. Det är verkligen tur att du har en tålig mage för många havererar efter bara en kur…
  Önskar god bättring!

  • Tack Znogge! Jo en har nog bara tur att magen tål detta. Jag har gått på Antibiotika sedan 1 januari. Nu är det tredje eller fjärde kuren jag kommer inte ihåg… men jag får ju en tablett så jag ska tåla giftet också… och sedan gäller det att ladda rätt. Jag sover bort mycket av tiden. 12-14 timmar om dygnet är inget ovanligt…

 4. Fantastiska färggranna färgsprakande fotografier! Många F här och nu håller jag tummar och tår för att du ska få ordning på allt, allt vad gäller din kropp och din fot. Antibiotika i all ära, vad vore vi utan den ,men den tar på hela kroppen och därmed också på resten av människan. Önskar dig allt gott !

 5. Jag hoppas Du har en så fin fredag Du nu kan och en bra helg trots allt…
  /åsa

 6. Ljuvliga bilder! Wow!
  Jag har åkt över Högakustenbron, men det var längesen nu.
  Förstår att du inte mår så bra, men vet inget om det.
  Önskar dig gott kry och en fin helg.
  /Gerd

 7. Fantastiska bilder som vanligt….hoppas nu bara att du kan bli helt återställd från allt eländes elände!
  Styrkekramar från Örebro!

 8. Det är inte många som har en sådan livlina:-) Fantastiska bilder som alltid. Även jag hoppas att Långfredagen, som ju var årets tråkigaste dag förr i tiden blir till en glad dag för dig, då antibiotikakuren då förhoppningsvis avslutas för gott. Gärna för alltid också.
  Håller alla tummar och tår för det:-)

 9. Så vackra skimrande bilder du visar, men vet du, nu tycker jag verkligen synd om dig. Ska det aldrig börja lätta med ditt elände! Du är inte den som gnäller, det har jag förstått, därför får man nästan gissa sig till hur du mår, men att det är åt pipan det fattar jag. Krya-på dig, du är en kämpe! Jag återkommer under eftermiddagen med lite speglingar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *