Some image

Färgsprakande #Fredag 46

LillaSysters Färgsprakande Fredag.

Även om jag inte kan bjuda på så mycket färgsprakande inlägg dag så blir det ett sprakande.

2024-03-23 Febern gick på, turerna gick varje timme till toa. 1177 kontaktades, efter några ja nej frågor: Ta dig hit till primärvårdsjouren.

Kan knappt gå, facit rullar ut en rullstol och vi in. Ja där möter min ordinarie läkare och och en sjuksyster från min Hälsocentral. Läkaren A sager bara: Jag sätter dig i en ambulans till Akuten.

Smash hit och smash dit ligger jag på sal. Här sätter ALLA provtagningar in som finns. Ja det ska odlas. De vet att jag gåt på rävgift som ska gå ut på långfredag. Jag får en besvärlig första natt. Frukost är inte att tänka på… mat existerar inte på Åkes hjärna…

På andra dagen kommer dom på att inte Covic testen är gjord. För plötsligt gick personalen runt som rymdgubbar. Då såg det ju illa ut på riktigt. Jodo Covid går på ett äldreboende i grannkommunen. Men det vart jag befriad ifrån, men jag skulle is soleras. Byte rum, men jag skulle ända ut till änden så rum tre bäddades upp. Här har man egen ingång för folk ska inte kunna gå igenom sjukhuset efter besök.

2024-03-27 börjar lite ljusglimtar dyka upp, ampullerna börjar väl ta… men bakterier är bakterier, det finns snälla, det finns dåliga och det finns jävligt dåliga. Tänk er när dessa jävligt dåliga får tag i din cell, sprider sig till nästa cell och bryter ned dig sakta sakta… som denna eftermiddag tänker du på vattenglaset som står på bordet. Du får en ingivelse genom urinröret, du sätter dig upp och riktar in snoppen (tor du) men du släpper av och när du inte hör strålen i pissflaskan är något galet ja. Du känner värmen under rumpan, du känner värmen uppåt magen och du ser hur pölen blir längre och längre inemot rummet… du sitter bara och tänker: Kan det  bli värre än så här?

Du har fyra livlinor där i sängen: 1 kontrollen till höj/sänk på sängen, du har minst en kräkspåse (jag hade två) en på varje sida midjan… vattenglaset och ringklockan. Du ringer på klockan och in kommer personal, nu var jag blöt upp till bröstvårtorna… kan vi ta hand om dig till kvällen? Byta då? Nepp sa jag kalla in sköterskan omedelbart. C kommer in glad i hågen, jag vill du sätter dig bakom mig sa jag och så jag får känna din ande. Nej säger C, du sätter på stolen och jag klär av dig och tvättar dig. Jag kunde ju inte ta ett steg ens… vart tvättad med varna tvättlappar 🙂 Två andra slänger ut allt vad sängkläder heter och torkar och bäddar nytt… jag får nya kläder och lägger mig ned och sova igen utslagen igen ser ryggtavlan på C passera ut ur rummet då kräks jag!!! Jag bet ihop, snurrade påsen och lade den på golvet och förberedde den andra jag hade på v sida. Strök mig över min bringa och där satt det som 50/11 avklippta fiskelinor, ja det var väl sviter av mätningar från akuten.

Vaknar vid 02 tiden och tänkte jag har överlevt. Jag började förbereda mig på min dödsmemorial. Man vrider ett A4 block, drar upp ett sträck och skriver på slutet 2024-03-28… går bakåt på tidsåldern och stannar vid 2019-08-01… så gör man sneda sträck uppåt från tidsmarginalen…

Morgonen kom och jag hittade på en egen idé KAVIARMACKA ska jag ha det, kallade in en kniv, jag hade ett sparat ägg på bordet, som jag knappt fick in det skulle redovisas vad jag skulle ha kniven till. Så där satt jag och förberedde mig att njuta, för på någon konstig känsla gick detta in i min mun… nu skulle jag mota dom här jävligt onda bakterierna, de hade börjat stannat upp på något vis (jo jag hade fått input i armar eller fot) direkt i blod. Vet inte vad injektionerna kallas. Hur jag fick ihop beräkningen jos kontra kaviar har jag noll koll på. Men i min gom var det guld. Kocken såg att jag gillade jos så han bar in en tillbringare 🙂 Vet ni vad de sista han frågade igår jag såg honom? Två ägg imorgon då?

 

Jag kommer att överleva förstås, maten på långfredagen skulle vara med svägerska, svåger och lillebror med fru. De två ”äckliga” smaklösa kalkonerna med jordnötssås får sparas till ett bättre tillfälle. Söndagens middag ser mörk ut på Märrgård också med Lill Plutten… men jag blir billig i helgen, jag och mina ägg mackor 🙂 Jävliga är att jag inte har Lysekils kaviar hemma. Vet inte ens om den finns på mina breddgrader… jag vet inte hur mycket jag orkar kommentera hos er idag…

Med detta vill jag önska Er alla en fin start på Påsken 🙂 

13 svar till “Färgsprakande #Fredag 46”

 1. Men Åke….jag har ju förstått under veckan att något är fel. Men så här illa. Stackars dig, jag lider verkligen med dig. Hoppas att sjukvården behåller dig nu tills de goda bakterierna bara finns kvar i din kropp, den här leken med antibiotika som de bedrivit senaste tiden är ju inte klok.
  Tack för ägg & juicespraket =) Jag är imponerad att du ens orkar tänka färgsprakande fredag. Varm krya på dig kram.

 2. Så härligt att du skriver några rader. Eller, många rader blev det ju. Jag har varit uppriktigt bekymrad över din situation, och ibland tittat in flera gånger varje dag för att få se hur du mår. Det känns bra att du har skickat ett inlägg.
  Men du, inte behöver du kommentera hos mig (eller oss, skulle jag tro…). Det viktiga är att du tar det lugnt och blir frisk.
  Äggmacka och juice… ser gott ut och jag tycker minsann att bilden sprakar av färg. Passar också bra i påsktiden.

 3. Att du bara orkar……å sen skriva på bloggen också….tur du är gjord av hårt virke, då finns det alltid hopp!
  Du behöver inte tänka på något kommenterande eller annat……Bry dig endast om att bli riktigt ordentligt frisk nu, vi finns kvar å du är alltid i våra tankar!

  Ha nu en så ”Glad påsk” som det bara går!

 4. Hjälp Åke!
  Tack för att du orkade berätta – allt låter helt sanslöst.
  Håller alla tummar och tår för att allt nu verkligen går åt rätt håll.

 5. Här har jag inte skrivit på länge eftersom jag inte deltar i utmaningarna. Men nu måster jag skriva. Hu, vad du har råkat ut, ska det aldrig ge sig! ?
  Men jag har också pratat med flera andra där det blir en kedja av sjukdomar som hoppat på dem. Låter bra att du vill ha något gott som kaviarmacka, det är rätt väg. Forsätt så, krya på dig så du kommer ut med kameran snart igen! En god äggmackepåsk önskar jag dig!

 6. Alltså, jag bliv verkligen berörd av det du skrivit här, visste att det var illa men inte sååå illa.
  Tillönskar dig tillfrisknande Åke.

  Stor kram ifrån mig.

 7. Men att du råkat så illa ut!! Det låter verkligen dramatiskt när man läser din beskrivning över vilka illasinnade bakterier du angripits av.
  Krya på dig!

 8. Men kära vän! Du överraskar med att delta trots att du inte är helt på benen ännu, men skönt att få komma hem och få annan mat än där inne! Men nu är det dags att du tar det lugnt och vilar och ser till att få i dig dina mackor med ägg och kaviar, det är bra att du får behålla det och kanske du kan äta något mer som du får näringen ifrån. Bättre sakta fart framåt än flera bakåt.
  En super bra Färgsprakande bild från plåsterkåken trots allt! Du höll till och med rätta färgerna lagom till Påsken!

  Ha en så glad påsk det bara går och se till att äta mackor med ägg o kaviar som du nu gillar för att få orken tillbaka! Hoppas några påskkärringar kommer flygande på sina kvastar på besök! 🙂
  Kram

 9. Den där mackan säger allt! Du är på väg tillbaka Åke!
  Jag har varit oroad, funderat mycket på hur du har det. Den typen av bakterier du har haft och har besök av är inte av särskilt trevligt virke alls.
  Se till att vila, att bara vara och äta äggmackor med rätta sortens kaviar, kommenterandet hos oss andra är inte viktigt alls även om det är roligt att få kommentarer från dig men de kan vänta tills du är över den här krisen ordentligt.
  En stor påsk-kram till både dig och din fru Facit! Hon behöver få en hon också…

 10. OMG!!! Stackars, stackars Åke! Nu är det bara FÖR MYCKET!!! Beundrar dig att du orkar blogga, men ett livstecken är ju alltid väldigt uppskattad. Vilken pärs! Har tappat räkningen vilken i ordning det är, men fy f****************n vad du får stå ut med.
  Är otroligt glad att du åtminstone har hittat nåt ätbart på sjukhuset. Alltid nåt! Å äggmackor med kaviar är goda, väldigt goda. Det är ju dessutom Påsk, då passar ju ägg alldeles perfekt som mat. Önskar dig en dräglig Påsk, Åke. Hoppas du orkar fira liiiiite i alla fall.
  Många varma krya-på-kramar till dig:-)

  PS. Varken kommenderandet eller bloggandet är viktiga just nu. Koncentrera dig bara på att bli frisk!!! DS.

 11. Sen sent i höstas har jag inte bloggat så mycket så jag har inte hängt med riktigt på din sjukdomsbild. Har förstått att du hade sepsis på nyår, sen vet jag inget mer. Men detta verkar inte alls bra. Många tankar och böner till dig om ett bättre mående
  Gott att du vill ha en äggmacka med kaviar, det är fantastiskt gott alltid.
  Glad påsk så gott som du kan ha det, önskar jag, Gerd

 12. Såg först nu att du gjort ett inlägg … och jag blev såå glad! Har tänkt på dig hela veckan och känt på mig att något inte var som det skulle. Så tack för din uppdatering! Äggmacka med kaviar är perfekt påskmat!
  Ha det så bra du kan!

 13. Humorn och humöret har du då kvar, och det är inte illa pinkat! Jag kan ju inte hitta ord lämpliga att skriva här för vad jag tycker om ditt eländes elände…o jag tycker att du kopplar bort besök hos dina bloggvänner tills du börjar känna suget av sällskap infinna sig, då kan du plocka fram datorn igen. Äggmackor i all ära, men typiskt att bli dålig just vid en storhelg med allt va det innebär kostmässigt.
  Jag känner stor medkänsla med ditt lidande, men inte för inte är du Nacka-Åke och det här kommer att bli bra bara medicinen får verka som den ska. Äggstravarm påskhälsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *