Some image

Färgsprakande #Fredag 48

Känner mig lite vilsen till LillaSysters Färgglada Fredag Dålig återhämtning denna vecka…

Börjar med att låna utav Free Solo, en kille som inte bara går djupt ned i grottor utan klättrar betydligt högre än mina skorstenar, vi talar om 2-300 meter upp 🙂 Jag vill ni läser texten till kommande bild först. Ni kommer ihåg den lilla flickan kanske som stod vid den övergivna krigsmaskinen jag publicerade när han var och lämnade en ambulans till Ukraina.

 

Fantastisk är platsen ja där nere djupt grottan. Han berättar aldrig vart det är, men följ han gärna på Facebook, jag följer han och det är många gånger man håller på att sätta morgonkaffet i strupen 🙂 

 

Lite så här känner jag mig, men dessa är på väg till sista vilan. Glömde helt enkelt bort att fota dem när de kom in i stugan. 

Dels är jag lite deppad för jag tar mig inte ned till bäcken som säkerligen gör en fåra ut i havet nu… det är för mycket snö för att testa 4 hjulingen ned till havet och skotern ska jag akta min fot för. 

Men jag fick fånga solen genom kristallkronan när den gick upp tidigt i morse 🙂 

Ekorrarna kommer alltid på mornarna 🙂 

Mitt bara mitt 🙂

Så har vi denna kanalje som tittar fram utan sina honor. 

Jodå det är en Fasan hane 🙂 

Sedan när jag kollar lite mer i mina kameror hittar jag ju solen från måndag och tisdag 🙂

Jodå det blev en till morgonbild från i morse också…

Imorgon tar vi hoppa på tåget av bara farten, blommor är destinationsordet 🙂

Lokföraren välkomnar er alla ombord.

 

10 svar till “Färgsprakande #Fredag 48”

 1. Hu för att bege dig ner i grottor, inget för mig som knappt åker hiss……Ras är inte att leka med jag hoppade två meter i sidled på strandpromenaden till Amadores då berget släppte iväg lite småsten, rasslade bra av kanske en halvliter sten och grus som kom ner.
  Fasan är stilig, men den låter inte så kul. Förstår att det är är tufft att inte kunna göra de vanliga inspektionsrundorna av vårens framkomst- men var rädd om foten. Du får skicka ut någon annan att fota och filma, så får du titta hemma i soffan hur det ser ut. Tusen tack för fint sprak! Trevlig helg så ses vi imorgon på tåget.

  • Nej grottor på djupet där går gränsen… även om jag inte har fobi. Det räcker med att jag följer Free Solo 🙂 Grottor på marknivå går utmärkt. Jag har aldrig hört fasanen låta under alla år… jag har så tjocka och isolerade fönster för värmens skull. Tyvärr tappar jag lite fågelläten där. Jag saknar att promenera ute i naturen nu, bäckar porlar och snön tinar… hackspettar trummar på stolparna, fotade en igår morse som satt på min elstolpe och trummade på huvudsäkrings kapslingen. Jag tror jag ska plocka fram drönaren och flyga en sväng ned till havet nästa gång det är sol 🙂 Jag ser ju i paddan och fotar eller filmar med en lätt tryck.

   • Då får du se våren på Nacka och med omnejd från luften i år. Blir ju inte detsamma, men det blir säkert häftigt. Så du har träffat MR Samuelsson i verkligheten =) Han bor väl typ 45- 50min bort från mig. Fast det är ingen jag känner, men han verkar vara en trevlig prick det jag sett av honom. Nu ska här fixas med lite av varje innan bästa kompisen dyker upp.

 2. Nej tack, till att besöka grottor för mig. I så fall ska det vara en stor hålighet nära en bred in/-utgång. Jag vill inte känna mig trängd, eller för tätt omsluten.
  Att du ibland deppar tycker jag inte är ett dugg konstigt. Vem skulle inte göra det i din situation.
  Men du ger inte upp, du hittar solar lite här och där. Och glädjer oss med vackra naturbilder.
  I morgon åker jag med dig på tåget.

 3. Du hade i alla fall tur med vädret Åke!!! Och det unnar jag dig verkligen. Då har du nåt litet extra att glädja dig åt. Du hade varit betydligt deppigare på mina breddgrader med en enda solig dag denna vecka.
  Och som vanligt lyckades du alldeles perfekt med dina bilder till temat. Älskar Kurre och hans kompis, eller om det är en och samma ekorre. De är ju såååå söta.

  Bilden med soluppgången eller om det var en solnedgång är magiskt. Och fasanen ser väldigt välnärd ut. Han tar väl också för sig av din fågelrestaurang antar jag.
  Fortsätt nu att krya på dig!!!

  • Tack Anna! Idag ska jag ta fyrhjulingen och ta mig till en bäck för att höra porlet, nu får det bära eller brista jag måste ut och få luft 🙂

 4. Hoppsan.. hade för mig att jag kommenterat detta – Tydligen så har jag drömt detta… Haha.. För jag har sett dina vackra bilder och när han är nere i grottan med dykarkläder på sig! Något jag alltid varit intresserad utav.. Men för feg att bege mig in i grottsystem. Jag lärde mig dyka för väldigt många år sedan och det är jätte spännande! Man kan hitta mycket när man dyker..

  Dina bilder är helt fantastiskt färgsprakande och så härliga färger! 🙂

  Ha en fin vecka!
  Kram

 5. Tack Åsa! Jag brukar låna lite bilder av Free Solo… nu passade denna in då jag är klen på att fotografera in nya motiv. Jag har dykt klart som i brand i civilförsvaret. Sista rökdykningen gjorde jag på brandplatsen Viktoria i Uppsala i en tävling med Sveriges Industribrandkårer. Lite läskigt ja, men fick öva en vecka på Timrå Brandstation med Kungen av alla Lasse Hammarström. Gissa hur många gånger vi sprang i slangtornet för att mäta syreupptagning 🙂 Vi bestämde att vi två som skulle rök dyka skulle ha lika upptagning så vi inte fick krångel med tiden på syret. Den som hade minst upptagning fick vakta oss vid dörren. i labyrinten som kom från Oskarshamns kärnkraftverk var vi ensamma i. Jag startade sist och hade minst med tid, för de slogs ihop på de 15 minuteman vi hade på oss. Jag hade inte ens 5 minuter på mig och de ropade innan jag kröp in att jag aldrig skulle hinna. DEt hade bara smällt när jag gick upp i de olika gångarna och det var i stort sett svart. Och speglar här och där, på två ställen skulle man ta av sig tuben när man skulle upp och i ett runt hål, men jag kom på att jag backar ned så jag fick vända liksom till jag fick utrymme till att vända, när jag dök ned tog tuben i. Men jag viste min tid knappt skulle räcka… men tji fick de. jag var ute med typ tre sekunder till godo. Men jag ska erkänna en sak, när jag var på slutet och inte hittade ut så öppnades det en dörr och jag såg utgången låg inom närhåll i den tre våningar höga buren 🙂 Vad kan utrymmet ha varit i labyrinten som var gjord av nät… typ 60 x 60 cm. Fullt påklädd brandkläder med yxa, hjälm och syrgastub. Vi hade 12 olika uppdrag i tävlingen. Hinderbanan som Pernilla Wiberg har gjort i ett TV program var också krävande. Jag fick tex ta en kompis alla brandredskap han grejade inte det. Och alla skulle i mål. men man stupade efter mållinjen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *