Some image

Färgsprakande #Fredag 51

Vem vill missa LillaSysters Färgglada Fredag ?

Inte då jag! En rikligt blandad kompott får jag ihop. 

Facit har ju fyllt år (29 april) Hon leve, hipp hipp hurra 🙂 Det dök upp ett blom bud. Jag sabbade ju tänkta festen förstås med att vara liten och klen förra helgen som ny hemkommen från Plåsterkåken, det blir ett nytt försök ikväll, då blev jag utsläppt på bara en antibiotika kur på några dagar mot lunginflammation. Jodo jag började på en ny månads antibiotikakur igår, eller fyra veckor då. BLÄHHH!  

Det har dykt upp fler vårtecken utefter Nackas diken, det vart en riktig explosion i veckan  🙂 

För nästan två månader sedan var jag i Sköns kyrka. Mer info kommer på Skyltsöndag varför jag knallade in i kyrkan. 

Målade tavlor stod i Församlingshemmet. Årtal kan jag inte, men tippar på någon gång på 1800 talet ska det nog föreställa… 

Jag ska tala med en kompis som är med i en förening om just Sköns historia. Den här målningen är inte alltför långt bort. Ni ser ju bara på skogen.  

 

Medans jag var på plåsterkåken gjorde Facit en rockad på min datorhörna, som nu inte använts sedan 2018 där på övervåningen. Snälla grannar som Johan och Anna bar ned skrivbord som skärmar och burken. Snälla dottern monterade ihop en ny stol under veckan… hon är värd ett eget inlägg.  -Pappa du sitter bara på en stol sa hon och tittar bara på! Så nu lyser prylarna igen 🙂 Här stod ett gammalt skrivbord som flyttades in i TV rummet och där sålde Facit en gammal spegelbyrå allt medans jag var borta. Jo en är ju lite vingklippt. Burken ska förstås under, men jag vill ha alla grejor att lira först.

 

 

Ja så dök det upp ett jubileum på Anstiksboka i veckan, här var jag och köpte en till båt. Båten är väl inte färgglad men omgivningen vart riktigt passande till bilen. Jodå båten var alldeles ny lackerad. Nu var det inte det som avgjorde utan modellen. Fiske, bad och vattenskidbåt typ ska den användas till.

Vi syns i Hoppa på Tåget imorgon 4 maj, vi luftar: Typisk vårblomma för dig 🙂

Vart plockar du den? Kanske varför? Eller du kanske bara beskådar den ute på backen? Eller som ett särskilt minne? Eller kanske kommer upp i rabatten? 

 

 

9 svar till “Färgsprakande #Fredag 51”

 1. Bra initiativ av Facit! Det där blev ju toppad. Och vilket sprak du bjuder på då varierat =)
  Jag tror inte att de anser att du snabbade festen, jag tror alla var överlyckliga att du klarade dig så bra efter vurpan. Vi ses imorgon! Ha en härlig fredag!!

  • Tack LillaSyster! Jo det blev bra, det var i samförstånd såklart. Men jag har fått missa så många fester, först nyår låg jag inne, ett till kalas jag missade och sedan förra helgen fick vi ställa in. Men nu tar vi nya tag ikväll, ska bara in på Ortopedteckniska (justera om skons sula och sedan en enkel kontroll) Bara två bokade besök idag, men jag ska inte ligga över 🙂

 2. Mycket fina bilder som vanligt, hoppas du firar ”facit” ståndsmässigt nu, du får gärna hälsa från oss!
  Imponerande datoranläggning du har…en annan sitter med sin lilla laptop…..
  Ha en skön fredag!

  • Facit ska firas såklart. Och nu är jag någåsådär upprätt 🙂 Dem sista antibiotikan som ska vara i 4 veckor går bra än 🙂 (men det har ju bara gått 3 dagar) Jag tar inte ut någon seger i förskott, det har jag lärt mig nu. Jag ska gratta från Er såklart, tack! Laptop är inte få skam. Men nu har jag märkt att mitt behov klarar inte med en skärm, jag måste få tillbaka mitt utrymme och då blev detta en bra lösning. Det är inte bara bilder det är tänkt. Jag ska skriva klart min bok, som visserligen kommer att bli på laptop men jag behöver lagringsutrymmen för att klippa mina filmer också och processorer, som grafikkort och ssd diskar med bra ramminne och så. Dessutom krävs så oerhörd kraft att klippa och redigera i 4K film som jag vill få ut av min drönare. Jag behöver och den arbetsyta som jag får nu. Sitter man vid köksbordet kommer en sladd fram, ett block, en penna, flera hårddiskar och det kommer fram en kamera eller två därefter ska drönaren fram… gissa Facits min på mornarna 🙂 Nu vet hon vad jag vill ha såklart det är inte det utan jag lämnar ju framme något ibland också. Det här kommer att bli bra när jag får ner burken och dölja sladdarna 🙂

 3. Måste säga att jag är väldigt impad över Facit och din dotter samt grannarna. Så trevligt att de skapat en ny fin arbetsplats åt dig. Då slipper du hoppa på en fot och kryckor upp och nedför trappan. Som omtänksamt av tjejerna.
  Stort GRATTIS i efterskott till Facit! Hoppas att helgens firande blir en riktigt braksuccé:-)
  Så du har fortfarande en stationär dator och två skärmar. Ja, du som håller på med fotoredigering behöver nog två stora skärmar. Det hade jag också på mitt jobb, men nuförtiden är jag nöjd med min laptop, nåt jag aldrig trodde. Sedan ser jag att du också fortfarande använder en gammal hederlig datamus…

  • Jo detta har växt fram nu månad efter månad… jag har ju förhoppningen att bli frisk någon gång… även om det tar tid. Jag sitter nu och upptar plats i matsalen som givetvis går bra men jag har ingen möjlighet att plocka ned och upp mina prylar varje gång, som nu när vi ska fira blir det lite krock. Jag har en mycket förtåendelig fru, det är inte där problemet sitter. Jag ser ju själv att det inte håller. Jag har minneskort framme, jag har objektiv framme och det kan stå ett stativ och minst två kameror framme och sedan drönaren på det 🙂 En vacker dag är jag frisk och ja panga på med allt detta igen 🙂 Min bok lurar också i vassen serru. Nu blir väl dem givetvis på laptop också när man får lusten liksom eller inspiration kanske det heter 🙂 Jag har många idéer som jag vill genomföra och det ska jag. Mitt kroppsliga och fysiska har fåt sig en rejäl törn bara… när detta är över vet jag inte… jag måste få nya källor bara.

 4. Härliga bilder du bjuder upp med idag! Din härliga Data station är jag lite avis på.. jag som jobbat massvis med nätverk och byggande av hemsidor i mina dagar. Men undvek att sitta med två skärmar, det duger så bra med en större skärm som jag även har idag vid arbete med bilder. 🙂

  Ja du har sett mitt arbetsbord då jag kör stora skärmen! 🙂 Men kör Laptop mot skärmen och ingen stationär, föredrar en hederlig datamus då jag sitter och arbetar! Den datamus som är på laptop använder jag endast då jag reser och har väldigt liten plats. Dock saknar jag en stationär dator som står server för att kunna driva dels mera lagringsplats till många olika saker, lättsamt att slippa dra med sig externa diskar osv..

  Jag hoppas du kan fira facit med pompa o ståt då det aldrig blev på hennes dag – Hälsa och Gratulera från mig i efterskott! 🙂

  Önskar dig en fin helg, vi syns på tåget i morgon! 🙂

 5. Tack Åsa! Ja du vet ju vad PC utrymme betyder. Och att plocka upp och ned detta håller inte, det bor fler i huset typ. Ja du har ju sett hur jag också kör med en extern stor skärm och jag saknar två och sedan har det stått två och bara väntat på mig… egentligen har jag två till. Men jag ska inte ha tre skärmar, det är inte målet. Jag kommer aldrig eller vad jag tror rita något mer via CAD o så. Dem tiden får vara. Jag är av den sorten ska jag hålla på med något ska det vara på riktigt typ. Annars kan det vara… Musen ja, hur tror du mina stora fingrar fungerar på en laptop knappar. På resor jag som tåg eller flyg men jag smusslar alltid med mig en extern mus 🙂 Den ryms ju i data väskan 🙂 Facit ska firas idag med barn och barnbarn såklart 🙂 Nu har jag sabbat det länge nog. I julas vsr jag klen, nyår låg jag på Plåsterkåkens operationsbord, två minuter före tolvslaget rullades jag in på IVA för uppvak bedövas från ryggraden och ned, klockan 02 började mina fötter att visa sig… så 03 var jag på sal igen. Min dotters födelsedagskalas var jag inte med på heller. Klen typ. Och det är många mer saker facit har fått gjort utan mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *