Some image

Farmors lille kråka…

Min Farmor hon kunde spela gitarr hon, farmor föddes 1905, blev snudd på 95 år.
Jag minns inte låten som framfördes här… Måste kolla om lillebrorbror kommer ihåg låten… här har dom växlat guror.

Farmor har framför flertalet barnsånger för oss från mycket tidig ålder som: Farmors lilla kråka skulle ut och åka ingen hade hon som körde… Eller som: Alla barnen stämma in i Bergeforsens brus…

Tippar på att farmor är rund 82 år här 🙂

ABT-Anders-o-Farmor-001

Under onsdagen föll det 10 cm blötsnö (packad) på natten till torsdag föll det 30 cm blötsnö till, jag kände mig som en liten kråka utmed vägen på torsdagsmorgonen: Än slank jag hit än slank jag dit och en gång slank jag ned i diket.

Jag tog den vanliga vågen, tvekade lite för den var oplogad men två hade åkte före. Fick vända efter 200 meter med att backa tillbaka till infarten till det vita huset, ja ett träd hade givit vika för snömängden. Men det var svårt att se diket, jag fick då ta fart och åka in på Carros väg, och där blev jag stående. Gick då hem och hämtade den riktiga bilen, backade upp den dem hundrade metrarna och lastade över mina arbetsredskap. Hade ett kundmöte att passa.

Senare på kvällen då inte så många skulle se mig, tog jag min vän Bulinder Munktell, kopplade en stropp i dragkroken och drog den ut på vägen igen. Bytte liksom plats på infarten. Jag hade djupa diken på vardera sidan vid infarten, så jag tog det säkra före det osäkra.

En BM 400 Industri -69:a känner man sig säker med alla dagar i veckan 🙂 40 cm blötsnö är liksom en peace of kaka 😉
Och den svarta saken skötte sig utmärkt i det dåliga vädret, bussar låg i dikena, jag såg lärarna i tidningen fick gå över bron ut till Alnön (1042 meter) På väg hem runt 15 tiden såg jag en förälder hämta två barn på fyrhjuling från en tredje buss som låg i diket.

Jo det var mycket blötsnö och isigt under mot den hala vägbanan. Min kusin klagade på mitt körsätt han hade minsann åkt tre Outlander och aldrig kört fast, måg ämnet åker sin andra och de båda kallar mig klantarsel. Jag gör tummen upp för BMV X3. DVS trygg i alla väder 🙂

4 svar till “Farmors lille kråka…”

 1. Vilken härlig bild på din farmor och din lillebror. Farmors/Mormors lilla kråkan känner jag väl igen. Det gick bra med Mammas lilla kråka också.
  Oj så mycket snö ni fått! Tur att du har bra doningar att bekämpa den med. Själv köpte jag mig en ny snöspade, som ännu inte varit använd i år.
  Ha en fin fredagskväll och helg!
  /Ingrid

  Svar: Tack Ingrid! Farmor passade väl på att styra in hennes version. Den här visan har jag hört sedan barnsben, sisådär från typ 1960. Jo denna bild är min lillebror, mycket lycklig att jag tog, jag hörde turligt nog att det klinkades på elgitarren, men inte brorsans musik. Jag bodde i samma hus på övervåningen i mors hyreshus. Jag tog kameran och gick ned, där fick jag se hur de spelade ihop. Det syns lång väg hur kul dom har. Lillebror fick en stor förstoring av mig för många år sedan. Du har tur som bara har en spade och inte fått använda den… Här finns det en vid varje byggnad 🙂

 2. Vilken underbar kvinna, din farmor alltså. På den tiden var det då verkligen inte många kvinnor som spelade gitarr. Är det du till vänster? Om ja – alltså inte visste jag att du också spelade gitarr. Coolt:-)

  Så du och din BMW gick samma öde till mötes som så många andra i Sundsvall. Kommenterade ju i föregående inlägg reportaget på tv.

  Visst är BMW:n bakhjulsdrivna!? Å om jag inte minns helt fel, så är bakhjulsdrivna bilar kass i sådana förhållanden – om de inte har snökedjor förstås, som din vän femtioettåriga vän BM 400:-)

  Svar: Fin farmor ja, hon var en underbar kvinna. Min mor berömde hon åtskilliga gånger hur hon hjälpt henne, jag minns mor sa under sina sista levnadsår: Kan inte komma på att farmor klandrat mig för något. Gitarrspelande pojken är min lillebror typ 17-18 år på bilden. X på BMW betyder 4 Wheel drive, den tog mig galant fram på torsdagen, min sambo tog den ut senare på kvällen, hon fruktade absolut inte vädret med denna bil. Det var hon som kom och sa för 1,5 år sedan: Jag vill ha en likadan bil fast nyare då. Då fick jag nämligen åka X3 jag också 🙂

 3. Vilken härlig bild på din farmor. Ser ut som ren glädje minsann. Mindre glädje med att köra i diket vilket nog många har gjort dom sista dagarna. Jag kör fast med snöslungan för det är blankis under snön så nu står den nere vid uthuset och glor illvilligt på mig. Hoppas skiten tinar bort, blötsnön alltså

 4. Vilken härlig kvinna din farmor! Jag har oturen att inte fått träffa varken farfar eller farmor alls, de hann gå ur tiden innan jag föddes, liksom morfar. Den enda i äldre generationen som jag träffat var min mormor, som jag dessutom hade lyckan att få växa upp med. Det är lite skoj med barnvisorna, de är ganska mycket lika i Sverige och Finland, i alla fall de svenskspråkiga. Lilla kråkan har jag suttit i något knä och lyssnat till och minns ännu ”än for han hit och än for han dit o än for han ner i diket” samtidigt som man nästan stjälptes upp och ner i knäet. Du får köra försiktigt, vilken skitvinter vi har här nere i Dalom. Vacker snö föll igår, idag plus sex grader och störtregn. Har lessnat totalt. Trevlig söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *