Some image

Fem en fredag v. 28: Hemmastadd

Fem en fredag med Elisa man deltar genom att svara på frågorna i sin blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Fredagens frågor.

1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor?
2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma?
3. Vad är ett kännetecken för ditt hem?
4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden?
5. Hur hamnade du där du bor?

1. När jag får åka över den 1042 meter långa bron och känna känslan att nu är jag hemma på ön.

2. Det står en skruvdragare framme, eller några verktyg som hammare, skiftnyckel, såg, som skruvmejsel ligger framme.

3. Alltid minst en kamera framme.

4. Min farfars målningar, farfars kamera, morfars kamera, mors kamera och naturligtvis fars kamera.

5. Min släkt från Alnö på mors sida har alltid bott här ute på skäret. År 1989 dök det upp en tomt jag köpte och började mitt livsverk.

18 svar till “Fem en fredag v. 28: Hemmastadd”

 1. Wow vilken bild! Märks att du kan fotografera. Och vi bor oväntat nära varandra ;-), men jag bor inne i stan. Har en gammal arbetskamrat som bor i Nacka på Alnö.

  • Tack så mycket! Jag försöker fotografera så gott jag kan 🙂 Trevligt att du känner till Nacka, alla tror det ligger i Stockholm. Jag förstod på viken granne du menade, vi bor diagonalt mitt emot varandra. Världen är liten ibland.

 2. Förstår att du är stolt över ditt livsverk! Så många kameror du har, låter som en liten utställning.
  Ha en skön fredag!

  • Jo en fick en hammare av far, en kniv av farfar och snickarpenna av morfar då jag var 5 år. Jag har visat en gång på hemsidan hur man fick lära sig att hantera en kniv då farsan byggde vårat hus 1965 typ. Några kameror står uppställda ja.

 3. Så kul med alla dessa kameror, jag önskar jag hade fler . Jag förstår att du njuter av att åka över bron för det är väldigt vackert där ute på ön.

  • Ja det är kul med gamla kameror och speciellt när man har historiken till. Jo ön är vacker och fridfull, trodde när jag började bygga sommarstugan här 1990 att det bara svar sommaren som var fin. Men du vet ju vad som det bjuds på ute i naturen året runt 🙂 Var årstid har sin njutning.

  • Ja några till kameror finns framme. En fickkamera är inte att förakta, säkert 80% av mina bilder kommer från en sådan. Trevligt att du fotar varje dag 🙂

 4. Över trettio år på ditt ljuvliga ställe men världens vackraste solnedgångar! Jag förstår att du stortrivs, fattas bara. Att ha kvar rariteter från släktens äldre generation är härligt, dem vårdar man ömt.
  Trevlig sommarhelg!

  • Tack Paula! Ja tänk vad tiden går sedan man tog första spadtaget, här på tomten var bara skog. Gissa om jag slitigt 🙂 Undra hur mycket ris jag eldat, hur många stubbar jag brutet… Klart man vårdar sina rariteter.

 5. Bilden är outstanding. Vilken fantastisk bild på bron som leder till ditt hem:-)
  Skrattade gott åt dina svar till frågorna 2 och 3. Är inte ett dugg förvånad där:-)

  • Tack BP! Jo bilden talar sitt klara språk liksom… 1042 meter till är jag hemma 🙂 Tvåan och trean förstod du ju före som följt mig 😉

 6. lite röra är det i mitt hus, men det rör sig inte om skiftnycklar och skruvdragare. kan förstå betydelsen av bron. dramatisk bild. så roligt med släktens alla kameror

 7. Vilken fantastisk bild! Oj, så lång bron är som du måste över. Imponerad över vad du åstadkommit på din ö!
  Ha en fin helg!

 8. Tack Susjos! Bron fick var Sveriges längsta i 8 år tills Ölandsbron byggdes. Jodu här har det slitits och kämpats många gånger, men jag ångrar inte en sekund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *