Some image

Fem en fredag v. 8: Team building

Team buildning är Elisamatildas tema denna vecka.

1. Vilket var ditt första jobb?

Det var ett gå ut och sälja Dagens Nyheter då man var en 12 år på söndagar. Ortens tidning var det svårt att få, där fick man stå i kö. Den genererade lite bättre så man fick kom på att vara före den killen helt enkelt 🙂

2. Vad läser du just nu?

Jag läser egentligen inte så mycket böcker, förutom instruktionsböcker då, men jag beställde faktiskt Honkens självbiografi till jul. ”Stolparna var mina bästa vänner” Jag var målvakt i mina yngre år, farsan försåg mig med målvaktsutrustning redan som 6 åring.

3. Har du någon gång träffat någon känd person?

Ja ett par stycken, jag vill nämna lite extra för Gry Forsell. Jag såg hon första gången live på Gladiatorerna som spelades in här i Sundvall, jag hade VIP plats för en arbetskollega deltog bland tävlande så jag fotade såklart. Jag blev så förtjust i Gry. En kväll efteråt på krogen satt hon där på en bar och jag fattade mod att gå fram och sätta mig vid henne. Jag fick en mycket fin pratstund med henne och till slut sa hon: Åke har du ingen mobiltelefon med dig? Så hon tog av mig den och knäppte en bild.
Magnus Samuelsson träffade jag på en underhålls mässa i Göteborg, jag gick fram och frågade hur hans Ford Ranger gick? Jag åker fan ingen Ford jag åker Dodge Ram, så åkte hans telefon fram och han visade upp sin svarta, jag var inte sämre så jag visade upp min Röda Dodge Ram, så där stod vi som småpojkar och jämförde, men oj vilken ödmjuk ”liten” kille.
John Holm ni vet han som Gessle har som favorit och gjort en låt tillsammans med. Min idol sedan 46 år tillbaka fick jag äntligen se live, fick en mycket fin pratstund efter konserten med han.

 

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha?

Stridspilot utan tvekan. Jag ångrar mig så att jag inte stod på mig i yngre år… Jag åkte störtloppsbanan i Åre som just flygvapnet sponsrade… inte hela men en del… den hade namnet Röda Rappet då, jag gillade farten och att det gick rakt fram så snabbt som möjligt med hopp. Men jag gjorde lumpen just på flygplatser i Svedala som Flygplatsbrandman.

5. Vad var det första du köpte för egna pengar?
Det var säkert en byggsats med något krigsplan, Spritfrie kanske det var en eller en Flying Fortress eller så en Hercules. Jag byggde massor av sådana i ungdomens dagar jag tjänade ihop på mina söndagar.

17 svar till “Fem en fredag v. 8: Team building”

 1. Haha, jag blir ju lite avis på dina härliga kändismöten! Gry tittar jag på i Alla mot Alla, skitduktig är hon! Och Samuelsson är ju verkligen som Bamse, stor och snäll! och sympatisk. o så ser jag dig posera nästan som en pinupp-pojke, så kul! Jag har just tittat på vår ÖB vadhannuheter-harjagredanglömt på Carinas show på tv. En sympatisk man, men alltför strikt för mig.
  Härliga frågor denna vecka, så mycket nytt jag fått reda på om dig!
  Trevlig helg

  • Tak Paula! Ja Magnus var självklart som Bamse, stor snäll och grymt sympatisk, klart vi skulle ta en selfie sa han 🙂

 2. Ett helt underbart inlägg:–) Elisas avsikt att lära känna varandra lite bättre genom att svara på hennes frågor lyckades helt och hållet här måste jag säga. Så kul och aningen ”befriande” att läsa en killes svar på frågorna:-)
  En enda sak har vi gemensam idag och det är att vi båda två varit målvakter fast i olika sporter. Gissar att Lillplutten går i dina fotspår;-)

  Gry Forsell är den enda kändisen av dina tre jag känner igen. Detta beror på att hon håller på eller höll på, vet inte riktigt med Mix Megapol och hon sågs ofta på affischerna i t-banan här, bland annat med Adam Alsing som ju inte finns mer. Bilden är såååå himla fin:-)

  Tycker att Magnus Samuelsson ser bekant ut, men jag kan inte placera honom. Tycker dock att ni är väldigt lika till utseende.

  Älskar ditt inlägg! Synd bara att du inte blev stridspilot. Kanske i ditt nästa liv så…

  Svar: Tack så mycket BP! Det var tråkigt med Adam Alsing, jag tror många fick stanna upp och fundera lite då. Stridspilot tar jag i nästa liv, jag skulle vilja uppleva farten och alla G:n. Jo fotbollsmålvaktshandskar fick jag med av far. Farsan var en stor målvakt upp till junior. Men du Magnus Samuelsson: Han fick här stå på en pall bakom mig för att synas 😉 Nejdå han är 10 cm längre än mig, hans överarmar var som mest 60 cm i omkrets, Sveriges starkaste man 9 gånger och jag tror han var på pallen 5 gånger i världens starkaste man tävling. Han tog 100 kg i bänkpress vid första gången som 16 åring. På senare år ha han deltagit i några filmer också.

 3. Vilket bra inlägg och nu fick man veta en hel del nytt om dig men jag har förstått att du är en person som är väldigt social och lättpratad och framåt. Modig också eftersom du har haft tankar på att bli pilot. Kul att läsa.

  • Tack Skogsnuvan! Jo jag är social och lättpratad och gillar framåtanda. Det var ju där vid 25 år åldern jag började ångra mig att jag inte hoppat på flyget… jag vill minnas att det var en 25 års gräns. Modig är jag av naturen liksom. Min far flög privatplan när jag var yngre… ibland så väljer man lite fel kanske…

 4. Det låter lite som min yngste son, som sålde GT på söndagar och sparade ihop till speldatorer.
  Intressant att läsa dina svar, mycket.
  Trevlig lördag!

  • Tack Geddfish! Jag brukar alltid förklara för ungdomar som startar på liknade vis att det är inte pengarna som är det viktigaste utan det är erfarenheten man tar med sig från yrkeslivet. När jag pryade som det hette då 1974 när man var 15 år, fick jag faktiskt betalt i form av 200:- för varje vecka på en bilverkstad. Jag var där i två veckor så första fredagen fick jag 200:- i näven. Jag mins jag sa: Inte ska man ha betalt! Jodu du har gjort ett sådant bra arbete vi satte dig i så du ska ha ersättning. Jag kommer ihåg hur jag bytte kopplingsvajer på en Volvo. Vi bytte en motor på en SAAB sk djungel trumma. Tog av och på däck på bilar som kom in och ut. Fick även sköta telefonen när jag vart ensam på verkstaden vid tillfällen. Dom trevligaste stunderna var fikarasterna då flera andra än kunder dök upp. Oj vad styrkt jag blev av denna pryo. Det roligaste var att denna verkstad inte tog emot praktikanter, jag förstår så här efteråt varför. De var lite speciella personer… Men min far kände dom väl. Så det gällde att hålla tyst och bara jobba och jag smälte in i den miljön galant. Jag kommer också ihåg när jag redovisade för rektorn när jag berättade om min plats: Men dom tar inte emot pryon… jag log invärtes.

 5. John Holm var väl en ganska okänd kändis, om jag minns rätt.
  jag ville aldrig bli flygvärdinna men pilot hade jag kunnat tänka mig. farfar ville att jag skulle bli organist och det första instrument jag spelade var en gammal tramporgel som jag o och för sig gillade. men jag ville ha ett piano. och en häst. det fick jag inte. men plockade potatis gjorde jag vartenda potatislov. det var inte kul men lite pengar blev det ju.

  • Jodå han var en okänd kändis 😉 Men bland de svenska låtskrivare som påverkats av honom finns Uffe Lundell, Per Gessle och Marie Fredriksson tex. Jag upptäckte honom 1974 när man lyssnade på veckans svenska skiva på radion, dagen efter köpte man Lagt Kort Ligger. Han flyttade till USA i nästan 20 år också.

 6. Godmorgon det var en rolig och trevlig läsning om dig som blev något nytt för mig att veta om dig kompis Åke
  Magnus Samuelsson har jag med träffat en gång när han var på besök här i Linköping om jag ej minns helt fel var det på gallerian Gränden han var på besök

  • Tack Janne kompis! Vist var Magnus stor? Tänk när han var som störst med sina 150 kg muskler. Kommer du ihåg då han dansade i Lets Dance? Den tävlingen vann han också 🙂

   • Inte var han en liten kille precis Magnus Samuelsson ..Magnus bor inte alls långt från där jag bor där han bor och är uppvuxen i Kisa som tar c.a 1 timme att komma till den lilla ort från Linköping där jag bor som sagt vad .
    Å det minns jag allt när han var med i Lets Dance .https://youtu.be/QtF6JLqu25I och vann hela tävlingen till slut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *