Some image

Flashback från året 1987

Det poppar upp en låt på You Tube igår… många minnen kom upp, jag var bara tvungen att bläddra från mina fotoalbum denna sommar… skivan i live var riktigt bra och det vart riktigt livat i min båt på full volym.

Det för mig tillbaka till sommaren 87. Jag hade köpt denna dubbel CD, mitt musikrum var inrett med en stereoanläggning och en fåtölj och mycket stora högtalare med massor av affischer av min favoritgrupp, där jag bodde på mina 120 kvm för mig själv i 4 rum och kök. ja ett sovrum, ett tv rum och ett musikrum, vardagsrum & kök förstås. Min livskamrat jag har ännu träffade jag året efter. Hon påstår att jag hade två förgasare i en garderob. Det kanske jag hade, de var mycket dyra 🙂 De var två nya Weber 48:or som skulle in i Asconan. 

Slutsteget står kvar i mitt nuvarande musikrum och topparna kan visa lätt på 200 W.

Ett motorbyte i min 5:e båt är på G. Motorn som satt i denna båt åkte in i min gamla blåa som kommer senare på bild.

Med precision lyfter vi i den, denna motor åkte jag och kompisen Mogge till Halmstad för att hämta hem. Morgan kör traktorn här.

Såg ju fin ut…

Men den började krångla lite…jag plockade isär den och fick tillslut byta motorblock. En ytterligare vän, Björn hade en liggande i delar. Topparna hade jag hunnit renovera också…Det står Volvo Penta på avgaslimporna, men det är en GM i grunden. 

Här på bild är min båt jag hade före… och sedan kompisar. Ja lägg märke till hockeyfrillorna. Jodå det var några hockeyspelare.

Lugn o frid bestod väl det på sjön… men en midsommar gick det livat till. Jag hade Siple Minds dubbel CD på C90 band i båten… många flyttade när vi kom osv. Tom kunde de fråga mig vart vi skulle vara på helgen? Ja då åker vi inte dit. Vi var ofta 5-6 båtar i en grupp och det åkte fram vattenskidor och ja vi spelade hög musik. På midsommardagen kom Maritta fån Rana 17 (vi hade döpt dem till) och gick på stranden på den ö vi låg… jag gick emot henne och skulle mottaga skäll. Jag bad om ursäkt för vår höga musik. Nej det är inte det svarade hon! Men du kan väl byta band Blomman, det har ju gått samma i hela helgen på auto revers 🙂 Maritta & Lennart blev jag goda vänner med, barnen plockade alltid tomma burkar hos oss, jag lärde dem även segla några år senare då de bytte upp sig. En gång när jag var hemma hos dem många år senare kom en av flickorna hem och sken upp och ropade BLOMMAN högt 🙂

Min kusin var ofta med och här hade han köpt en windsurfingbräda. Här provar jag och det gick bra att åka rakt, men vända lärde jag mig aldrig… …långt bort de fick hämta mig… och det var första och sista gången jag åkte. Min kamera låg alltid i båten så vem som helst fick knäppa som de ville. 

På den tiden fanns inte mobiltelefoner utan då roade vi oss med annat. Jag hade alltid ett luftgevär i båten oh här hade nog Thomas med sitt också. 

Så här såg den ut akter ifrån. Jag byggde om mycket i den inför denna sommar. 7 kojer totalt hade jag. Båten gick rätt bra, den loggade 32 knop. Jag hade ett litet mål till med denna båt, att få in typ 150 Hk ytterligare… 

Här blev det en gruppbild från däck. jag längst fram i fören. 

All instrumentering rev jag ut och byggde upp med fler mätare oh klädde stolen vit. Ratten byttes ut mot en med amerikansk inriktning med eget svarvat nav,  nya kromade knappar köptes också. Jag lade även in en vit heltäckningsmatta och motorn vart också vit. Jag mins Björn frågade vilken nyans jag ville ha på motorn? Vit svarade jag! Han skrek rätt ut… tog sig för hakan och sa: Ja alltid retar det någon 🙂 

Lite dålig bild här, men här var diskbänken, ett tvålågigt gasolkök. Klart man ska laga riktig mat och ha skafferi under. Egen design.

Jag vilar på någon ö, vid en klippa.

Vattenskidor åktes det alltid. Här har jag skrivit i fotoalbumet: Hej, hemskt mycket hej. Detta är en sista helg vi är ute och det var mycket kalt i vattnet, därav alla mina kläder.

Här gick det fort vill jag lova, Micke ville aldrig bli ifrån åkt. Mickes båt gjorde 47 knop. 

Här felbedömde jag farten lite och släppte för tidigt… så jag fick simma ca 5 meter… jag minns vilken chock jag fick när jag gick ned i vattnet. Men värmen stod på i båten. 

Tanka fick man göra mycket… jag hade 120 liters tank och alltid 40 liter i dunk som reserv men fick alltid fylla mer på söndagskvällen när jag skulle hem. Här är det från en långresa närmare bestämt Ulvön. Ni ser att vindsurfingbrädan var med. 

Tre kompisar på rad: Dicken, jag och Limpan 🙂 Kusin Markus körde och vi startade från hemmahamnen (utanför i bild till höger). Det var svårt för kusinen att både köra och fota efter min båt. Jodå jag hade en mycket stor motor. Det finns en bild där vi håller om varandra också, men den vart så suddig. Min kamera var en Olympus OM1:a, men vågigt på sjön och ensammen i båten vart det bra ändå av Kusin Vitamin. Ön i bakgrunden är den ö jag bor på nu (Alnön) Till vänster huserar jag nu.

På sensommaren var jag och lånade denna segelbåt en vecka… som jag senare bytte till. Vi var ute hela denna helg och firade min födelsedag. 

På vintern skruvade jag i mina Opel Asconer, den högra när jag var klar med den från div plåt byte och en stark motor så kom en arbetskamrat och köpte av mig den, strax före innan den skulle åka på lack.

Jag han även med en Ulf Lundell konsert. Ja vi båda var unga 🙂 

Här var garaget jag både mekade båt och bil i, den röda vart min tredje Opel Manta förresten. Den mörkgröna Opeln stod i garaget hemma.Den röda Opeln köpte jag av kompisen Mogge när han ledsnade där vi aldrig fick i ordning på växellådan, jag konverterade om den till manuell igen.  

 

4 svar till “Flashback från året 1987”

  1. Snacka om nostalgi när den är som bäst! Så fina roliga minnen som du delar med dig. Eloge att du fick in sju kojplatser i den båten. Du är verkligen händig och älskar att mecka:-)

    • Tack BP! Jo Simple Minds gick jag igång på 🙂 Två kojer var lite korta där i salongen liksom. Man låg lite knöligt där. Men resten av 5 kojor var riktigt bra, som bak breddade jag till en 120 dyna när jag höjde durken över den amerikanska låga v formade motorn. Kompisen Limpan mins jag satte ned huvudet i garaget och sa innan allt satt ihop: Det här har du funderat ut länge på? Jo det var byggt på millimetern. Skruva och mecka har alltid stått högt i kurs hos mig, men jag vägrar också bli slagen av döda ting.

  2. Vilka härliga minnen du delade idag. Det väckte minnen hos mig också. Min dåvarande sambo hade en precis likadan båt samma färg till och med. Jag hade en vindsurfarbräda och precis som du såg gick det väldigt bra att åka men jag lärde mig inte att vända heller så när vinden blåste åt fel håll hamnade jag på andra sidan sjön. Det var en tid man levde på sjön hela dagarna. Simmade och dök och åkte båt men jag åkte aldrig vattenskidor. Jag var för feg. Gillar inte fart.

    • Men vad roligt att jag kunde väcka lite minnen för dig. Sjölivet är härligt. Jag bodde hela somrarna på sjön. En sommar bodde jag hela semestern just i denna båt. Jag var hem för att tvätta bara. Fartens tjusning har jag alltid gillat. Igår åkte jag förmodligen förbi dig, men jag såg ingen skylt ned mot Fisksjön??? Är den inte utsatt. Utan när kom till Kärlane… insåg att jag måste ha missat. Vi kom från Hammarstrand. Jag hade även hund, sambo och dotter med mig. Men det går fler tåg. Robert vill ju också vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *