Some image

Fortsättning på Strandfynd

Vi var ju ned på stranden med 4 hjulingen för några dagar sedan, ja och vad fyndade Vi?

Jo do säkert 1000 tals grodyngel låg och lurade där i vassen 🙂 

Facit letade vidare efter stranden…

Och jag åkte vidare jag 🙂

Facit hittade en rostig ögla av något slag.

På stranden hittade hon ett flöte för nät som spolats iland. Jag som bara har röda 🙂

Den här fick inte heller ligga kvar där i vattenbrynet…

Jag hittade vass i maskinen jag efter hemfärden 🙂 

 

 

 

14 svar till “Fortsättning på Strandfynd”

 1. Bra att ni städat, den glasflaskan så himla onödigt att slänga den i vattnet. Öglan går ju att återanvända till något kul pynt =)
  Det kanske är det nya sättet att trimma upp till en vassare modell? (Den var dålig – men jag kunde inte låta bli.) Ha en bra dag! Nu ska jag strax bege mig.

 2. Ja glasflaskor hör inte hemma i naturen, vi har en halv plåthink fylld med glasskärvor ståendes här nere vi plockat genom åren. Öglan kommer att passa perfekt in i vår träfyndlåda vi har uppsatt på gäststugan, dags att visa upp den igen 🙂 Ja vad praktiskt att kunna trimma upp sig så enkelt bara att åka igenom vassen, jag ska prova fler gånger 🙂

 3. Fy så otäck den där glasflaskan ser ut. Tänk om någon trampat på den med en bar fot, eller med en tass. Bra att den blev bortrensad.
  Grodyngel var populära när barnen var små. Det var roligt för dem att se hur de utvecklades.
  Glad måndag!
  /Ingrid

  • Tack Ingrid! Jo glasbitar är otäcka både för människor och djur. Så trevligt att barnen fick se grodynglen utvecklas 🙂

  • Förr om åren gick vi också på land, ibland kunde vi hitta soptippar och mycket roligt.

 4. Det kallar jag för att kombinera nytta med nöje eller tvärtom. Öglan är perfekt som utsmyckning i en blomsterlåda tycker jag.

  • Jo det vart lite nytta med nöje där i kvällssolen. Du kommer att få se när öglan kommer i resten av samlingen.

 5. Söta grodyngel som simmar omkring i vassen.
  Öglan har fin patina och håller med BP och Lillasyster att den går att ha som dekoration.
  Flötet går ju att använda och bra att glaset försvann från stranden. Så roligt att ge sig ut och leta saker vid strandkanten men då får vi åka till havet… fast man kan hitta saker i princip överallt. Vi städade i vårt närområde för några år sedan och hittade bland annat en sparkcykel för barn som såg ut att ha legat länge i ett dike eftersom den var rostig.

  • Tack Byblixtra! Vist är kul att göra gamla fynd 🙂 Alla saker kommer att få en plats ja förutom den trasiga glasflaskan som får en tur till återvinningen, flötet kommer att få tillhöra min fiskeutrustning. Måste kanske visa upp alla våra fynd här ute på ön i framtiden.

 6. Härligt med strand letning.. Bra där att flaskan kom bort så ingen kliver på den, men kul med öglan och flötet ni hittade. Det blev en städar dag med andra ord 🙂
  Fast man vet aldrig vad som kan flyta i land – ingen flaskpost?

  Det var då en himla massa grodyngel där i vassen, men även så fick du på köpet en extra vass fyrhjuling! 😉

  Ha en fin vecka!

  • Ja det är kul med strand letning, här kan allt flyta iland… en gång kom det en båt i ismassorna, jag hade det med på Skyltsöndag #251 https://nacka144.se/okategoriserade/skyltsondagf-251/ jag klev ut naturligtvis till midjan och drog in den. Fy vad kallt det blev på ett ställe 😉 Flaskpost är det länge sedan nu… typ över 25 år sedan, brevet kom i en Loranga plastflaska 🙂 Jag vill minnas att det var från ett barn och jag svarade med ett vykort. Det var före e-postens tid. Du vet när man använde penna och papper. Det finns en halv plåthink vid stranden vi annars lägger glas i, men denna fick åka med i lådan upp bland de andra fynden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *