Some image

Fototriss del 153: Monokrom

Lördagen bjöd på klockren sol och blå himmel, frosten hade slagit till och kameran var med sedan ljustrålarna gick in på Nacka. Höstlöv kombinerat med frost/blommor/sol/vatten vart det mycket effekt i. Men jag hade också ett åtagande att utföra, att plocka om saker i ett uthus, där det en gång hade varit affär. Givetvis följde kameran med, och där bestämde jag mig för antingen svartvitt eller sepia till denna veckas tema som Helena utsett till: Monokrom. Här kommer mitt val: 

 • Denna apparat användes till att mäta upp bensin. Graderad från 1 till 5 liter på glasröret. Lilla röret nedtill gick till medhavt kärl.
 • Äldre CocaCola back.
 • Upphängd på en spik uppmärksammade jag husägarens lilla cykel från att han var liten (den hade tyvärr legat ute många år)

(Bilderna är klickbara, öppna första bilden till vänster, använd sedan pil till höger (→) på tangentbordet för att växla)

Se fler fototrissare klicka in nedan.

 

44 svar till “Fototriss del 153: Monokrom”

 1. Åh i det uthuset finns nog fina grejer som jag gillar. Som t.ex coca cola backen.

  Morgonshälsningar från en frostig stad. // Lissen

 2. Fin triss där både motiv och färgton andas nostalgi. Åtminstone i min värld. Det låter väl som om jag vore från stenåldern, men jag har faktiskt upplevt bensinpumpar av den typ som du visar i vänstra bilden.

 3. Vilka spännande saker du hittat. Skulle gärna vara med i den boden och rota. Vackra blev de på foto också!
  Ha det bra/Linnea

 4. Så bra sepia passade på dessa bilder, sakerna ser ut att ha blivit fotograferade för tiotals år sedan. Mycket vackert!

 5. Åh, den där colabacken skulle jag vilja ha! Menar du att sådana fina grejer fortfarande finns ute i förråden på landet? Den skulle ge en hel del på Tradera …

  Snygg triss glömde jag ju nästan skriva!

 6. Oj vilka fina gamla saker du har här i din triss !!! Sepia passar bra i dom. Cyckeln tycker jag mest om fas där finns så lite kvar av den. Den har säkert varit fin i sin tid.
  Tack för kommentaren ! jag har nu lärt mig lite svenska också för vi bor i 2språkig Karleby, Österbotten 🙂

 7. Sepiatonen passar perfekt till dessa gamla saker. Måste ha varit kul att få rota runt där. Coca-cola backen är min favorit. Inte mycket kvar av cykeln. Såg inte att det var en cykel förrän jag läste vad du skrivit.

 8. Var ju ett klockrent ställe att hamna på en dag när det skulle fotograferas monokromt och du lyckades med mvg.

  Skulle själv gärna varit med och plockat i grejerna. =)

 9. Så fint de gamla föremålen gör sig i sepia. Vad spännande det låter att tömma ett uthus på gamla saker! Det skulle jag gärna hjälpa till med 🙂
  Missförstå mig inte ang. det svartvita/monokroma fotot. Jag tycker mycket om det och använder det ofta. Men det var just till de färgstarka höstlöven som jag blev lite betänksam. De är ju så fantastiska i sina färger!
  Må så gott!
  Ninni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *