Some image

Fototriss del 156: Så här ser det ut där jag är, del 13

Men oj vad svårt jag hade att bara plocka ut tre bilder från lördagens alla de upptåg jag hann med. Inga soluppgångar /nedgångar gick dock att beskåda… Men Uffe sjunger i sin sång : …nära havet vill jag bo, därav blir det havsmotiv i denna härligt gråa lördag.

Ocean Surveyor är i trakten i helgen… jagas det ubåtar tro? Men det kan även vara för att kartlägga havsbotten eftersom fartyget har följande utrustning: instrumentation är hydroakustiska instrument som ekolod, hydrofon och side-scan sonar, för sedimentsprover används bl a gravitationslod och kolvlod. O S är också utrustad med system för okulär observation med hjälp av undervattenskamera. Det dunkar då mycket om den då den sveper fram över Klingerfjärden i morgondimman.

I dimman skulle vi också ut i, fiskekompisen & admin själv. Näten iordningställs. Därefter tippades näten i plurret så klart! Öringen är på G. Söndagsmiddagen kommer  att dukas upp med inslag av färsk fisk 🙂 (i disets bakgrund syns Ocean Surveyor)

 Anders liksom jag njuter av att vara ute på havet 🙂

 

 Se vad fler fototrissare bidrar med, klicka då in nedan.

 

 

30 svar till “Fototriss del 156: Så här ser det ut där jag är, del 13”

 1. Vädret är lite dimmigt hos er också. Vatten i havet blir kallare så att det måste vara ganska kalt ute på havet redan om det blåser ännu. Bra bilder !

 2. Grått väder och höst, men fina bilder blev det. Måste erkänna att jag gillar hösten och inte har något emot några gråa dagar då och då. 🙂

 3. Bilden i mitten är för härlig ? Visst är det underbart att vara ute på havet. Men jag fiskar inte. Det är inte riktigt min grej. Sitter hellre och lyssnar på vågskvalp och ser ut över stillheten. Är det minsta krusning då stannar jag hellre på land 🙂 Blev det någon öring ?? Tack för kommentaren hos mig.

 4. Älskar havet som du, där blev ju båten stenklar. Fin triss Åke.
  Tack för din kommentar hos mig/Linnea

 5. Vad jag kan läsa mig till så verkar ni ha fått fisk i näten. Inte dumt alls med egenfångat. 🙂
  Verkar som ni hade ungefär samma väder… passar väl ganska bra för just fiske. 😉
  Tack för din kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *