Some image

Fototriss del 157: Kvinnligt

Denna lördag sköter min dotter och sambo kökets sysslor. Kvinnorna sköter rensning av nyfångad fisk samt matlagningen, min tolkning till veckans kvinnligt.

Se vad fler fototrissare bidrar med, klicka då in nedan.

 

 

28 svar till “Fototriss del 157: Kvinnligt”

 1. I min värld är det mannen som rensar fisken! 🙂
  Men visst är det så att även om vi försöker vara jämställda så har kvinnan ett större ansvar i köket än mannen. Iaf hos oss.
  🙂

 2. Tänker son Tinezza – varför härskar kvinnorna i köket hemma, men på krogen är det en manlig syssla. Tar de revansch på något sätt? En snygg triss blev det i alla fall.

 3. Kan det vara så att du fångat sik och öring? Supergott…det får jag också på näten i sjöarna vid min gård i Lappland. Och det är alltid jag som rensar fisken – min sambo vägrar därför han har aldrig fiskat innan han träffade mig. God mat är inte fel alls, men den sysslan delar vi på.
  ha fortsatt fiskelycka och jag såg att ni hade haft minusgrader nu….

 4. Ser gott att bli gott! ”Denna lördag” skriver du låter som teamwork. Själv är jag inget vidare på att rensa fisk.
  Roligt med händerna.

 5. För min del så gör sig fisken bäst i vattnet, dess rätta element 🙂 Nog har det varit så att det mest är kvinnor i köket, och precis som det manliga är det idag svårt att säga vad som egentligen är skillnaden. En man kan laga mat, en kvinna kan köra lastbil etc. Fin triss!

 6. Ja visst förknippar man matlagningen i hemmet med kvinnor, medan männen kockar på restauranger. Fina bilder med händer som arbetar.

 7. För min del kallar jag dessa sysslor som manliga också, eftersom min sambo är den som lagar maten hos oss och jag tar de andra sysslorna.

  Men gott ser det ut att bli.

 8. En välkomponerad och vågad (jag är lite inne på Jahs tankar) triss, som får mig att ångra att jag drog upp båten så tidigt i år. Just nu vankas det mycket godsaker i Bottenviken.

 9. Jag har lite invändningar! 😉 Du sticker ut hakan lite med dina bilder, kanske mycket medvetet Åke. Jag brukar själv ofta ställa upp och stå för matlagningen. 🙂
  Vi delar på köket ganska jämlikt, sambon och jag. Vi har olika specialiteter inom matlagningen. 🙂
  Vet inte om jag ser det som så typiskt kvinnligt… Det är kanske samma sak i ert kök? Även om det blev kvinnogöra just denna måltid.
  Men, jag kan tänka mig att det blev gott. 🙂 Inte dumt alls med fisk, är det sikar som tillagas?

 10. Härligt beskurna bilder! Är inte speciellt intresserad av matlagning, så för mig är det ett nödvändigt ont mer än kvinnligt. Finns så många andra sätt att vara kvinnlig på, eller hur …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *