Some image

Fototriss del 168: Melodifestivaltävling

Stor fin tävling ingår denna vecka också.
Biljetter till melodifestivalfinalen i Globen och middag och övernattning på Clarion Stockholm står på spel detta i samarbete med Svenska Spel.

Året 1963 startade Bengt Bernhag och Stickan Andersson ett skivbolag som heter Polar Music International AB. Skivbolaget har producerat x antal musiker genom tiderna. Vad jag främst tänker på är en triss i svensk Melodifestivalvinnare genom åren. Kan ni gissa vilka? Jag fick genast idén att dyka ned i en samling Polar skivor samling då dagens tema dök upp. Åren var -74, -79 och -80 då de van i Svenskt territorium. En av dem vann hela Eurovision Song Contest 1974 som sändes från Brighton i Storbritannien. Nu kan ni en i alla fall, men vem var de andra två?  Här kommer mitt schlagerbidrag till Triss.

Klicka gärna in på bilderna för att kolla om du hade rätt, använd sedan pil till höger (→) på tangentbordet för att växla bilderna.

 Fler deltagare finns här:

19 svar till “Fototriss del 168: Melodifestivaltävling”

  1. Fina bilder på en häftig skivsamling och ett stycke kulturhistoria!

    Att ABBA vann i Brighton visste jag och jag har ju förstås gnolat ikapp med både Ledin och Gärdestad, men att låtarna ”Just nu” och ”Satellit” också var Melodifestivallåtar hade ramlat ur minnet.

  2. En utmärkt triss fulladddad med nostalgi ! Härligt, och tänk att ha kvar en samling Polar skivor ! Mycket har man slängt under årens lopp som man inte tänkt på skulle komma till glädje senare i livet. Tack för ditt fina inlägg hos mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *