Some image

Fototriss del 202: Sport, fritid och lek

Stanley Cup är en pokal som funnits sedan 1892. Namnet har fått sitt namn efter Lord Stanley of Preston, som hade en son som lirade och därför donerade Stanley ett pris som skulle delas ut till Kanadas bästa amatörlag. Laget får behålla pokalen tills nästa år omgång. 4 spelare genom tiderna från mina hemtrakter har vunnit detta pris. Bl.a. en parallell klasskompis från grundskola. Jag gick/åkte inte lika långt 😉 Senast denna pokal var på besök var jag och dottern givetvis och kollades när den visades upp offentligt. Denna fina människa, Z:a bor föresten på min ö på sommarmånaderna. När han stod där och prisades av div. så sa han till slut: Ska jag stå här och prata eller ska jag skriva autografer? Hallen var nästan full, så ni kan tänka er hur länge detta pågick. Givetvis var min dotter med i den långa kö, på bilden har hon med sig en födelsedagspresent hon fick när en gemensam bekant var ”over there” som jobbar på en stor kvällstidning i Svedala som sportreporter. Där Z:a skrivit några ord till henne och som han kom ihåg. Detta var en stor dag för mitt barn. Även jag är stolt att få posera vid bucklan jag aldrig vann 🙂 Pokalen kommer att bli högre med åren, det blir fler och fler namn som ska skrivas in, då höger man ringarna på den. Förövrigt har 28 svenska spelare sitt namn ingraverade i bucklan. Tråden i denna Sport-triss är Hockeyspelare. Vill bara nämna det för jag har inte delat ut priset sedan förra gången 😉

Som vanligt går det att klicka in på mina bilder använd sedan pil höger eller vänster (< >) för att växla.

Se gärna fler Fototrissare som tolkar sport, fritid eller lek.

Bonus för att det går mot jul, Admin själv har remmat på sig rören för att leka/sporta på fritiden på nyfrysen is 🙂

[youtube]0BdrG5wcD3U[/youtube]

20 svar till “Fototriss del 202: Sport, fritid och lek”

 1. Tyr att du skrev vilken sport det var 😉 Inom det området hör jag inte ens till de allmänbildades skara! 🙂 Men man kan beundra duktiga sporstpersoner ändå, och det gör jag!
  Fin triss med personlig touch!

 2. Jo det är ett test för att se hur ni andra lägger ned tid att läsa 😉 Och några brukar gissa på mina teman, för det finns en tråd 🙂

 3. Hej Åke.
  Tack för din trevliga kommentar.
  Din triss är ju en berättelse om de verkliga Hockeyhöjdarna, Z.
  Fin bildberättelse och som jag försår ett härligt minne.
  Egentligen har jag bestämt mig för att sluta med Fototriss. Tycker att många av bilderna, inte minst de som går till final i tävlingarna, har en annan inriktining än vad som passar mig. Men nu var det ju ett tema som passade mig, även om det breddades avsevärt innan vi skulle lägga in bilderna. 08-anpassat, om du talar med en från ”bystan”.
  Sen är jag heller inte särskilt intresserad av Cool pix sortiment.
  Vi får väl se, jag blir nog i alla fall mera selektiv.

  Ha de gôtt Åke.

 4. Fin och härlig triss!
  Den killen är väldigt duktig på det han gör 🙂 Ishockey är kul att titta på och många duktiga spelare har vi från lilla Sverige där borta i USA/Canada.
  Ha en bra dag!

 5. Du lyckades ju få till det här omöjliga temat jättebra. Första bilden var min favorit, man riktigt känner hur segerns sötma rinner ur bucklan.

 6. Tack KajsaLisa och Maria! Ja tänk så många som smakat på den 🙂 Det sägs också att hockeyspelara har döps sina barn ur/i den.

 7. Hahaaa… ja jösses om dom hade den storleken på pokalerna jag är ute efter, då fick vi skaffa en större buss 🙂 Fin bild på dottern och kul att hon delar ditt intresse. Trevlig tredje advent, önskar jag dig!

 8. Fint med en annorlunda triss!!
  Den där första bilden andas sådan härlig känsla!!
  Pokalen har visst befunnit sig i mina trakter också – har dock inte sett den i verkligheten.

 9. Den där skridsko turen hade jag gärna varit med på. Vilken is och det gnastrade så skönt.Tyvärr är det alldeles för sällan man får uppleva detta.Dessutom är jag lite nojig när det gäller is.
  Måste vara höjden av lycka för alla hockey spelare att fp lyfta denna mastodont pokal. Förr såg jag all hockey men då resten av familjen är mindre intresserade har det blivit andra sporter!

 10. Vad härligt att vara så engagerad i hockey som både du och din dotter är! Mitt sportintresse för en tynande tillvaro men inte desto mindre uppskattade jag både bilderna och tillhörande text. Snyggt trissat 🙂

 11. Fin triss med en bra historia bakom. När det gäller hockey håller jag fortfarande på IK Oskarshamn från min uppväxtstad. De spelar i allsvenskan och har vid tillfällen spöat såväl Djurgården som Leksand och Malmö Redhawks. Och har en gång bidragit med Mattias Johansson till NHL-hockeyn.

 12. Strålande triss med tydlig tråd – även innan du sa det, tyckte jag, men det är klart; känner man inte igen namnen, så… 😉 Härliga bilder! Och jag sa ju att äran var nog…! 🙂

 13. Trevligt tema som kunde ha passat mig perfekt och då inte bara för att SAIK ligger i topp nu under juluppehållet. Fin rundtur på fjärden du bjöd på och du verkar fortfarande stadig nog på grillorna för att åtminstone sno åt dig en korpenbuckla. Är isen lika blank i år eller är det skidor som gäller?

  • Oliver: Tack för kommentaren! Crippes återkomst till sitt lag forna lag verka inte gett effekt, men den kanske kommer 🙂 Men roligt att ditt lag ligger bra till! Skrillorna i ryggraden sitter självklart bra ännu på en gammal räv 🙂 Hur säger man: Ränderna går aldrig ur en tiger 🙂 Det är inte så ofta de åker på numera, brukar bara bli några gånger per år, ja som isen tillåter. I år gick det fort till snö vilket var synd. Vår isen blir väl nästa försök. Medaljer och sådant ligger numera långt nedpackat… och någon korpen platta finnes 🙂 Men bäst före datum har nog gått förbi numera… men man vet aldrig 😉 Och trunken ligger faktiskt packad. Inte alls otroligt att det blir lite lattjo under juldagarna. Vad också kan tilläggas är att jag är lite feg här på skären, isen var rätt tunn och jag var beredd på att åka igenom… knäna vart blöt när jag snörade knutarna för isen sviktade 😉 Vad gör man inte för spänningens skull 🙂

 14. Din fina triss på minner mig om en gång när jag stegade fram till en kille som stod i kö på Åhléns och frågade om inte han var Kenta Nilsson. Det var han förstås inte. Synd, för Kenta var en stor idol en gång i tiden. Så jag förstår verkligen din dotters lycka!

  Annars är det ingen som slår Wayne Gretsky …

  • Anni: Gretsky var inte heller så tokig 🙂 Men roligt att du kommer ihåg Kenta Nilsson. Han kunde trolla med klubban! Alla var så begaisrad över Foppas straff i Lillehammer (nu var det ju bra gjort) Men denna fint hade Kenta redan gjort. Sedan har Z:a kopierat detta också. Men Lill Kenta var oerhört skicklig på klubban, jag läste ett repotage om honom en gång hur pricksäker han var. En repotage om att de lade upp pucken på mittpunkten och sa: Skjut i ribban! Kling sa det i ribban, och en till puck lades upp, kling igen, när tredje pucken lades upp och tjong iväg med lika klang när den träffade samma ribba IGEN!!! Vad som senare inte kunde skrivas enligt reporten var att ribban träffades en fjärde gång. Kenta var en av mina stora idoler också. Min klubbteknik var inte långt ifrån 😉 Synd att det inte var Nilsson som stod i kön 🙂 Mitt barn var överlycklig.

  • Annie: Tack för kommentaren! Roligt när besökare lägger märke och kommenterar. Din är också trevlig 🙂 Man får ett varmt mottagande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *