Some image

Fototriss del 207: Par (tävling)

Helena söker par.                                                                                                                                I denna omgång är det också Alla hjärtans – tävling med priser från Coolstuff                                                                                                                                             Jag tänker genast på att detta är en fotosida som heter Fototriss. Och vad har man då för att ta ett kort? Går tillbaka lite i tiden och se hur det hela började.                                   Passar då på att visa lite äldre kameror från min samling.

Första bilden är ett par lådkameror. Andra bilden är bälgkameror och slutligen par i dubbellins reflex kameror.

Det finns alltid en tråd i mina triss. Denna gång är det: I släckten. Första bilden finns min mors kamera med i, bild två finns min farfars kamera med och slutligen i den sista är min fars och min svärfars kamera avbildad. Flexareten är också den första kameran pojken Åke tog sina första bilder med för sissådär 48 år sedan…

Susanne förra veckans vinnare väljer ut åtta favoriter som går till final, där blir det sedan omröstning.

Hur andra trissar i denna fototävling se då här under.

31 svar till “Fototriss del 207: Par (tävling)”

 1. Vilka härliga kameror, det görs ju dyra nostalgivarianter idag, men det där var verkligen real stuff. Dom sista var häftigast. Ser trenchcoaten och hatten med journalistkortet i hattbandet framför mig.

 2. Fascinerande hur utvecklingen skett! Även om det är något gediget över bildframkallandet förr så är jag så innerligt glad att det är så lätt som det är nu 🙂
  Bra triss 🙂

 3. Svar.
  ha ha gör det, men det kan lika gärna vara Aftonbladet eller Hänt i Veckan. Alla tre, och en bunt andra tidningar, hanterar sanningar litet si och så….. :-))

 4. Först och främst vill jag i efterskott gratulera till din framgång i förra tävlingen, så kul! Och idag tycker jag om din intressanta par-triss, två av varje var ju imponerande! Ha en skön söndag!

 5. Vilka skönt åldrade gamla par. Vackert avbildade dessutom. Hoppas du tar Alla Hjärtanpriset!

  PS Vi fick ju däng senast. Helt rättvist dessutom! Lycka till i streckkampen! DS

 6. Hur läckert som helst – konstigt att nästan alla som plåtar gillar de här gamla klenoderna – antar att det har att göra med att det är så mycket känsla i dom.
  Häftig samling antar jag.
  Ha en bra vecka.

 7. Underbara gamla kameror. Kommer du ihåg då man satt i mörkrummet timme efter timme med krokig rygg, tiden bara försvann. Lite lättare nu för tiden med datorn och Photoshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *