Some image

Fototriss del 215: Skyltar

I veckan var jag till min kamrat en sväng, och skyltar det har han. Den första bilden jag skall visa är från en Marion 7400, jaha och vad är nu det?  Det är en maskin troligt från år 1947, Vattenfall har haft 4 st i sin ägo under årens lopp. Maskinen har en totalvikt på 600 ton, Skopan är på 6 m³ och bara tom så väger skopan 12 ton.

De andra skyltarna är på ett bilmärke och ett oljemärke. Originalskyltar? Självklart!

Klicka in nedan för att få se andra fototrissars skyltar:

23 svar till “Fototriss del 215: Skyltar”

 1. Snygga skyltar, speciellt Chevroletskylten i mitten. Jo, det kan nog vara så att min lilla röda skylt visar närmaste brandpost. GOGO finns såvitt jag vet bara vid Värnhemstorget i Malmö. 🙂

 2. Här var det verkligen läckra skyltar ! Den första behövde nog sin förklaring. Har aldrig hört talas om Marion 7400. Mittenbilden är ju solklar och den sista är tveksamt om jag klarat. Fina äkta originalskyltar !

 3. Nu blir jag riktigt nostalgisk. Som bilmek i min tidiga ungdom hade jag närkontakt både med chevor och mobiloil. Vad Marion beträffar är jag lite kluven. Hon rev upp ett 5 kilometer långt, 40 meter brett och 20 meter djupt sår i min barndomsidyll. Forsen försvann, laxfisket likaså och den vackra slingrande älven förvandlades till ett dött uppdämningsområde. Jag kommer nog aldrig att förlåta Graningeverken för det ingreppet. Fast det var en upplevelse att sitta inne i Marion när hon var igång. Hon var som en egen planet och det var omgivningen som roterade när hon svängde runt. En märklig känsla som jag aldrig glömmer.

  Häftiga skyltar!

 4. Trodde först det var moderna kopior, dom är ju så välbevarade. Fina skyltar i alla fall, varför skall moderna loggor och skyltar vara så tråkiga och fantasilösa. Mitt absoluta hatobjekt är Preem-skylten.

 5. Föräldrarna har många gamla emaljskyltar i sin gamla lanthandel. Bl.a. en Gulf-skylt. Fina skyltar du bjuder på!

 6. Så häftigt med gamla skyltar och har stått många ggr på loppis bl a och övervägt köpet. Så har det alltid slutat med : – vart ska man ha dem hängandes?
  Fast idag kan man ju ångra sig när man har en hel trädgård och ordlös. 🙂

  Ha det bäst!
  /Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *