Some image

Fototriss del 227: Randigt

Grannen håller på att restaurera sina fönster på den gamla ladugårdsbyggnaden. De vackra linjerna tolkar jag fram i det gamla timret.

Mitt nylagda plåttak innehåller linjer, men jag har även skapat de röda linjer för att kunna skruva plåten, använder ett märksnöre som man snäpper vart läkten man skruvar i sitter.

Året 1994 lade jag in ett gammalt trägolv som kom från ett bageri som var över 100 år gammalt. Efter slipning och fernissning kom härliga linjer fram på den 80 kvm stora golvytan.

Vill ni se hur fler tolkar linjer, klicka då in på:

15 svar till “Fototriss del 227: Randigt”

 1. Börjar bli äntligen hemma här 🙂 Härlig färg på ladugårdsväggen. Sen lite plåtakstips.
  Men jag blev lite fundersam över sista bilden. Är det en gammal bild, 1994, golvet ser ju nylagt ut. Snyggt var det i alla fall.

 2. KajsaLisa: Bilden är tagen idag tom. Jag gör fina jobb 😉 Slipat av mig tills rätt resultat fanns. Sedan är det lackat med äkta Skagerack båtfernissa som jag inte tror finns idag 😉 Dessutom är det 3 lager 🙂 Golvet är 40 mm tjockt.

 3. Snyggt golv…man ska ta vara på det gamla, är förmodligen omöjligt att slita ut. Smart tips om plåttaket, vi ska ju lägga om vårt, vi byter från tegelpannor till plåt men nu lär det väl dröja till våren innan det blir gjort.

  Tack! Jo återvinning ligger i tiden 😉 Jo be Åke titta in till en välsorterad bygghandel 🙂

 4. Snygga linjer i alla bilder. Men den röda färgen i första bilden och det snygga trägolvet slåss om förstaplatsen hos mig!
  Vilket snyggt jobb du gjorde med golvet. En eloge!

 5. Tack Eva! Golvet hämtade jag med lastbil ca 12 mil härifrån, det hade legat på en vindsvåning på ett bageri som revs i Sollefteå, drog spiken, låg i två år. Sedan knackade jag in det, därefter slipade jag det med en golvslipmaskin och sedan fernissades det. En del golvplank var nästan 6 m långa. Tiden har jag aldrig vågat räknat ut 🙂

 6. Herregud karl, hur händig är du? Snart får du leda något TV-program typ ”Byggmästarn”. Snygga bilder, smart med den röda tråden. Men blev väldigt impad av trägolvet du tagit till vara!

  Ha en fortsatt riktigt fin vecka!

 7. Det där trägolvet gillar jag verkligen. Älskar ju trä och det finns det så lite av här på Malta. Första bilden är verkligen läcker. Trä igen och härligt rött med vita kanter. Blir ju riktigt glad här av all färg 🙂 Ja, att du är händig det är det ingen tvekan om. Dessutom en väldigt duktig fotograf som väljer fina motiv och av det lyckas skapa en fyndig triss i randigt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *