Some image

Fototriss del 234: Så här ser det ut där jag är

Hösten tar sig in på Nacka. När Helenas tema dök upp, tog jag givetvis en kamera, klädde på mig rejält, till och med mössa och lämpliga fotohandskar, tog en tidig morgonpromenad ut i skogen men mina fyrbenta vänner. Bilderna jag visar här kommer från en plats utanför Sundsvall där jag bor på en ö som heter Alnön.

Vy ut över Klingerfjärden från min altan. Mittemot ser man Indalsälvens utlopp i havet. En segelbåt är förmodligen ute på sin sista tur för i år, ska säkerligen lyftas ur havet idag.

Vi stannar till en stund… Tussan sitter och studerar utsikten. (havet syns nu lite i bakgrunden)

Lola vilar en stund på en stubbe och blickar ut.

Varken rådjur, älg eller någon räv gav sig tillkänna denna tidiga timme, däremot en uggla som satt och kalasade på ett byte, den satt inne bland ett buskage strax intill stigen vi gick. Jag blev så överraskad att jag inte hann få upp kameran. Någon bra bild hade det säkert inte blivit ändå med alla träd.

Men jag tog en filmsnutt hur det vajar när hösten drar in. Det luktade så gott uti skogen 🙂

Vill ni se vad andra fototrissare bjuder på, klicka då in nedan:

30 svar till “Fototriss del 234: Så här ser det ut där jag är”

 1. Vilken härlig höstpromenad ni fick, du och hundarna! Kan nästan känna seglarnas vemodiga sista hösttur med båten denna vackra dag =)

 2. Mittenbilden på lilla Tussan är så stämningsfull och dessutom höstens vackra färgers som ramar in så fint, med solskenet i fjärran.

  Ha en fin söndag. // Lissen

 3. Mellanbilden är helt underbar! Jag har upptäckt att båtarna ligger i havet länge i år. Vi var ute på Saltholmen förra veckan och det var inte många båtar som kommit upp på land. Jag skulle tro att de flesta tas i nu!
  Oj, glömde. Din triss är härlig, med båda vatten och skog!

 4. Fin triss, tidig morgon du har fångat det något disiga ljuset fint. Mittenbilden är ju underbar. De är söta era små hundar. Gillade filmen, kul att du tog med den!

 5. Underbara bilder!
  Söta och fina hundar du har så de två bilderna där de sitter på sina stubbar blir mina favoriter.
  Ha de gott!

 6. Vackert höstligt på ön ser jag, modellerna verkar också morgonpigga. Snart kan du nog åka skridskor över till Söråker.

 7. Kan tänka mig att du hade en jättemysig stund i tidiga ottan med dina vänner. De är så söta där de sitter och spanar efter några djur att jaga lite kanske… Inte ofta man ser en uggla på nära håll, vad synd att du inte hann fota den. Har varit på Alnön en gång och skulle gärna återvända, en plats som både jag o mannen gillade mycket.

 8. Underbara höstbilder och stort plus för filmsnutten !! Kändes ju nästan som om jag vore där 🙂 Måste vara helt fantastiskt att ge sig ut i naturen för en tidig morgonpromenad med vovvarna. Naturen är ju i ständig förändring.
  Mina promenader sker allt som oftast på eftermiddagen. Efter att jobbet är klart för dagen, ensam och på stenlagd väg utmed havet. Kan ju vara vackert det också men känner att det snart måste bli lite omväxling i vardagens rutiner. Tror jag gått samma sträcka nu minst ett tusental gånger 😕 ..och vovven som skulle bli mitt sällskap lär jag få vänta på ett tag till…. Visst låter det väl underbart att leva på en liten prick i medelhavet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *