Some image

Fototriss del 270: På rad

Veckans Tema är PÅ RAD. Helena uppmanar oss att rada upp våra motiv, låta kameran gå varm och sedan in med bilderna i veckans triss!

Nu kunde jag jag inte vänta tills temat var släppt, vem kan sova då det ser ut så här i den fina höstmorgonen ? Hundarna uppradad i den fina morgonsolen och admins skugga fick också vara med på ett hörn 😉 Jag promenerar aldrig utan en kamera…

Kanadagåsarna flyger förbi på rad! Även om man inte ser dem så hör man dem på långt håll.

På kvällen laddar jag ljus b.l.a och går ned till strandkanten, en tradition som vi tagit fasta på. Lyskväll (även stugsista) är en i Sverige relativt ny tradition för att ta farväl av sommaren. Den firas traditionellt sista helgen i augusti främst i Norrland.
Det är en tradition som kom till Sverige från Finland 1990 genom vad som i Finland kallades lysnatta eller villaavslutning. Där det handlade om att man eldade upp gammalt skräp vid stranden innan man lämnade sommarstället i slutet av sommaren och samtidigt åt man upp all mat man hade kvar.
Lyskväll firas den sista lördagskvällen i augusti, firas genom att man tänder eldar av olika slag vid strandkanten. Vid lyskvällarna är ofta hela strandlinjerna smyckade med ljus. Flertalet båtar passerar förbi 🙂 (Delvis saxat ur Wikipedia)

Bonusbild: Brevbäraren och tidningsbudet har lite jobb kvar att sköta här på ön, då kommer dessa lådor till användning 🙂

Vill ni ser hur andra löst temat, klicka då in nedan

27 svar till “Fototriss del 270: På rad”

  1. Gillar idén med Lyskväll 🙂 Lite vemodigt, mysigt, och samtidigt storlaget, att sitta vid stranden och berätta för världen att det är slut på sommaren och dags att åka hem.

  2. Snygga bilder i din triss. Den nya traditionen med Lyskväll har jag inte hört talas om förut men det verkar vara riktigt mysigt och ett fint sätt att avsluta sommaren när höstmörkret börjar komma allt tidigare på kvällen.

  3. Så fina vovar du har. 🙂 Kanadagässen gillar jag faktiskt bättre i luften än på marken (läs badplatsen). Lyskväll låter som ett fint avslut på sommaren – kanske jag drar ut några rader om det och sätter upp på mitt områdes anslagstavla! Ska kolla Wikipedia.
    Riktigt fin bild!

  4. Fin triss! Hundarna gillar jag extra mycket 🙂 Har själv en hund och han får stå ut med att bli fotad mycket och ofta! 😉

  5. Jag har aldrig hört talas om lyskväll, men det låter trevligt! En fin triss med snygga bilder. Gillar dina värmeljus som står på rad!
    PS. Det kommer ett bildspel från alla läckra hotrods så småningom! 🙂

  6. Bilden med kanadagässen är helt underbar! Så snyggt med fåglarna på en rad som går perfekt parallellt med ledningarna, verkligen fint fångat av dig! Du har duktiga vovvar som sitter snällt och väntar medan husse tar kort.=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *