Some image

Fototriss del 273: Vägar

Vi drog ut tidigt igår, precis när Helena hade släppt temat till fototriss

Tordes inte gå ut i skogen där jägare sitter riktade med sina gevär. Så promenaden fick gå längs vägen. Har blivit lovad av grannen att bevittna en dag på ett pass 🙂

En skidåkare dök upp i dimman mellan markeringen för snön så plogbilar hittar. Snön är på väg, inatt damp det ned i Kiruna.

Vi tog vägen ned till badstranden, här jagar ingen kanske 🙂
Det är alltid lite bråttom ned på den här skogsvägen, vatten och den spännande stranden hägrar.

På vägen hem då dimman lättat lite undrar jag om det mätas hur många gånger vi går här eller om det är hastigheten som registreras. Någon läsare kanske kan förklara?

 

 

21 svar till “Fototriss del 273: Vägar”

 1. Gillar bilden med skidåkaren – jag förundras alltid över deras ihärdighet 🙂
  Tror att de registrerar hur många som kör där, de där ”slangarna” – men, jag har haft fel förr 😉

 2. Tjusigt trissat. Bäst att hålla sig på vägen när det är jakt tider. Min favoritbild får bli mittenbilden ,där man nästan kan känna doften av skogsstig. Trevlig vecka.

 3. Fina bilder. Min favorit blir den första, dimma gör sig alltid bra på foto. Sista bilden är kul, det ser ut som att hundarna nästan är framme vid ”mållinjen” och den lilla vinner. Jag antar att det är trafikmätning dom används till, dom där slangarna, alltså antal fordon per dygn eller så.

 4. Kul med skidåkaren mellan ”snöpinnarna”.
  Fast en himla tur att det dröjer innan de är nödvändiga, åtminstone i mina trakter.
  Förr sas det att de där slangarna mätte hastighet, vet att taxiförare varnade varandra via radio. ”Orm på vägen”.
  Men jag tror det de mäter är trafikintensitet. Fast inte heller jag VET ju hur det ligger till. 😀
  Fin triss. 🙂

 5. Härliga bilder, jag gillar dimbilden lite extra, dimma ger en särskild känsla till bilder! Jag har alltid trott att det är antalet som registreras och att det då är bilar som mäts. Om det är tyngden eller avstånden mellan hjulen som gör att de vet om det är bil eller cykel eller nått sånt…

 6. Underbara bilder alla tre! Mittenbilden är ljuvlig för i min fantasi och vad jag ser på bilden är två vänner, en svart hund och en röd katt som går på promenad ner mot stranden! 🙂 Ser på nedersta bilden att jag har fel men jag vill ändå inte släppa tanken och det mina ögon ser!
  Och ja, hösten är den vackraste årstiden och promenera i skogen är så härligt men det förstörs helt av jakten! Jag vågar inte alls gå ut i skogen då jag verkligen inte vill bli skjuten! Otäckt!
  Och ja, jag är helt säker på att dessa trådar räknar antal fordon som sliter på vägen dagligvis! 🙂

 7. Fina bilder i din triss. Gillar kompisarna i andra bilden och dimman i den första ger en extra kick i bilden. Jag är rätt säker på att det räknas hur många som trafikerar vägen där.

 8. Höststämning hos dig, tror dom där kablarna registrerar biltrafik, man kollar alltså hur många som kör där. Har hört det någonstans, däremot så känner dom inte av fotgängare tror jag.
  Såg din kommentar om Towerbridge fast den hamnade på min gamla blogg. Blev nyfiken och kollade google maps. Det verkar ligga på norra sidan strax öster om bron. Skall kolla in stället nästa gång jag är där, tack för tipset. Sen har jag hittat en del kanaler och slussar i London som jag återkommer till.

 9. Haha undrar om de där slangarna klarar av att mäta er framfart.=D Har hört både att de mäter fart och att de mäter trafikmängd, vet inte vilket som stämmer. Fina trissbilder, snyggt med skidåkaren mellan snöpinnarna.=D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *