Some image

Fototriss del 291: Se upp!

Mina stora silverfåglar lyser med sin frånvaro, beror på det disiga vädret också. Får försöka tills nästa helg…

Men jag får förlita mig på att se upp på isarna.

Det är med lite tveksamhet jag får ut hundarna på en ispromenad i tidiga ottan… Vi håller oss till skoterspåret vid strandkanten så går det bra 🙂 Det bubblar med mycket hög nivå under isen så jag kan förstå dem.

Här får vi snart se upp, här mynnar nämnligen en bäck ut. Isen öppnar sig först här.

Väl hemma på gården kan jag konstatera att halkan måste man vara på sin vakt med. Piggkättingar på traktorn och jag föredrar 4 hjulsdrift i dessa trakter. Nu åker jag på halka från november till april dvs. 6 månader om året för det mesta får man se upp.

Hur andra tolkar detta ämne, klicka in nedan 🙂

15 svar till “Fototriss del 291: Se upp!”

  1. Var försiktig på isarna, själv är jag löjligt livrädd att gå på isen om det inte är botten-fruset. Kan vara läskigt för hundarna också. Rejäla don de där snökedjorna. Det gäller ju att ha broddar också. Men snart är det vår.

  2. På tal om isar, här gick en skoter i älven häromdagen på grund av svag is. Som tur var fick föraren hjälp att ta sig upp innan det var för sent. Fyrhjulsdrift blir det nog på nästa bil. Jag var ute och åkte på en del småvägar i går och det kändes som rena hasarden på den spåriga glansisen.

  3. Fint trissat med både ljus, fara på is och fara med bilen. Här uppe säger vi att fara med bilen och menar då att åka med bilen *ler*

    Så klart att jag hade specielbeställt JLL till min man ;.)

    Ha en bra dag/ kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *