Some image

Fototriss del 305: Svenskt

Helena efterlyser Svenskt.

Nr: 1 får bli vår stolta fana, den får dock inte lysa mot en blå himmel.
Fanan ska hissas och få vaja även om det är dåligt väder 🙂

Jag är svensk och då paddlar jag både gul & blå kajak, vem jag ska välja idag återstår att se… Välkommen hit på en paddeltur!

100% Svensk mjölk känns aldrig fel! Bönderna äger Arla tillsammans. 7 av 10 av en Arla gård som sin närmaste mjölkgård också. Att Bregottet är en Arla produkt = Givetvis.
Här kompleterade jag med Svennes kaviar 🙂 Gör ingeting att det är mulet  ute mackan o mjölken går ned ändå… Oskars Surströmming är en delikatess från orten, dock förra årets men den går ned idag 🙂 Strömming för i år ligger redan på jäsning men den släpps inte förens den 20 augusti.

Hur andra tolkar Svenskt

34 svar till “Fototriss del 305: Svenskt”

 1. Grattis med dagen! Som svenkofil norrbagge ser jag att ni er mycket bra på att använda era färger; gul & blå! Kram. Kari

 2. Fint trissat! är det något jag har svårt för så är det surströmming och mjölk samtidigt, har dock inget emot dom var för sig 🙂
  AX

 3. Wow så svenskt det kan bli .Gillar den härliga triss skapt .:)
  Önskar en fortsatt trevlig svensk nationaldag & kväll 🙂

 4. Härliga bilder Åke !! Kan det bli så mycket svenskare och att himlen är mer grå än blå är väl väldigt svenskt 😉 Gillar nog bäst sista bilden där du valt typiska svenska produkter presenterade på ett sätt som nog faller de flesta i smaken 😉 … det var inte igår precis jag åt en knäckebrödmacka med kaviar 😎

 5. Hahaha! Den sista bilden är ju bara såååååå skön:-)
  Å jag blir redan nu sugen på surströmming – älskar den! Å en äggmacka med Kalles (alltså inte Sennes;-)) är ju så himla god, även den en typiskt svensk ”delikatess:-)

 6. Här är det inte bara svenska flaggan utan plaskblöta och sönderblåsta flaggan och ett jäkla skitväder så jag kunde inte klättra i berg som var planerat och Kälarnedagen blev nog inte heller någon större tillställning i det här vädret. Nu åskar det till och med.

 7. Tror du tar priset den här omgången.
  Som många andra, tycker jag best om (älskar)
  den tredje bilden. Allt som man inte kan få här
  finns med (surströmmingen får du behålla – yuck!)

 8. Jo tack, jag paddlar gärna. Just i denna stund håller jag på att ringa runt och be någon hjälpa mig med sjösättningen av min kanadensare. Den ligger i trädgården – 1300m till vattnet och jag klarar den inte själv. Förr i tiden hjälpte T till, men det går ju inte nu.

 9. Jag brukar gilla det mesta som är ätbart! Tillhör verkligen surströmming den kategorin???? I övrigt en topptriss! 🙂

  Svar: Tack! Klart surströmming tillhör! Och för att inte nämna tillbehören som lök, en Svensk nubbe till och en Gene tunnbröd 🙂 Dessutom är den här strömmingen fiskat i vatten kring mig. I söndags sattes det potatis i vårt land. Blir utmärkt att plocka den 20 augusti 🙂 Ägaren till Oskars bor på andra sidan fjärden också.

 10. Du har verkligen fått ihop en riktigt svensk triss. Himla snygga kajaker (heter det kajaker i plural)? Den blåa är extra fin då den ser ut att var i lite äldre modell. Jag skulle dock aldrig ge mig ut i en sådan. Paddlade kanot ett par gånger i min ungdom, det var kul då, men i dag får det vara.

  Svar: Tack! Den blå har jag aldrig provat, fast jag ägt den i säkert 9-10 år, en släkting har paddlat mycket i den, den gula har jag på prov hitentills, har bara inte haft tid att testa den ännu…

 11. Det var verkligen en härlig fototriss, man vill ju bara sätta sig vid bordet och njuta. Jag är ju uppvuxen med surströmming men nu var det några år sen jag njöt av detta på grund av gallan men den är fixad nu. Det blir nog surströmming till hösten.

  Vilket häftigt motiv att hitta två såna kanoter wow

  Ha nu en fin dag
  hälsning
  Malin

 12. Toppentriss.
  Jag, liksom många andra, väljer tredje bilden som favoritbild.
  Surtrömmingen slår ju allt.
  Du har dessutom haft den goda smaken att välja den bästa och godaste surströmmingen. Mjölk ska det vara till. (Finns på bild). Och Bregott på ”klämman”.
  Däremot har du glömt löken och Lövångersbrödet…. ( Bättre än Gene).
  Så vill jag ha det. Om jag får bestämma 🙂

  Svar: Lövångerbrldet har jag inte provat… Tack för tipset 🙂 Löken dukar jag upp med självklart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *