Some image

Fototriss del 320: Rostigt

Helena efterlyser rostigt, jag har lite tur här 🙂 Sedan jag satte spaden i jorden för första gången som nybyggare 1990 på min tomt, har jag samlat på fynd. Så här på landsbygden grävde man ner allt som inte behövdes. Vi lade allt i en back som sedan blev tre lådor… Här kommer en liten del som pryder gäststugan jag byggde runt 2005.

Skridskoskena okänt årtal.

Några nycklar har vi funnit.

Och något lås är fyndat 🙂

Bonus bild.

Helheten smyckad (liten del) upphängd i den gamla lådan 🙂

Klicka in nedan för att följa fler rostigt:

 

30 svar till “Fototriss del 320: Rostigt”

 1. Vilken skattjakt! Rejäla grejer. Det där smidesbeslaget, till en dörr antar jag, med en böj på slutet, det gillar jag. Snyggt! Nycklarna och skridskoskenan måste man ju också gilla. Jag inser att jag är matad med alla Astrid Lindgren-filmerna, det första jag tänker på när jag ser skridskoskenan, är när Pippi böjer till en spiskrok till en sådan där skena 😉 Snyggt fotat mot den bakgrunden, det framhäver den slitna looken på skatterna.

 2. Dregel, dregel! Vilken guldgruva för en som jag som är barnsligt förtjust i rost. Så himla kul att du inte har slängt dessa vackra saker. En helt underbar triss i mina ögon:-)

 3. Vakre gamle gjenstander. Og hvilken god ide og samle alt på den måten. Vi har også hatt tur og funnet en del gamle gjenstander. Kanskje vi skal samle dem slik du har gjort. Som svar på ditt spørsmål: Har aldri vært på bilkirkegården når det er snø. Ei heller sett foto derfra når det er vinter. Vent til våren du!

 4. Vilken sagolikt läcker utställning du skapat (och fotat)! De där skrillorna väcker minnen. Nåt liknande tog jag mina första stapplande skär på. Det är andra tider nu.

 5. Men så roligt att du/ni har sparat sakerna. Ger lite av en inblick till hur det var. Tänk om de som lämnade sakerna ute hade vetat att de en gång i tiden skulle bli upphängda som dekoration

 6. Fantastiskt att du hittat så mycket fint på din tomt. Detta är verkligen historia och vad fint ni har bevarat sakerna. Det blev ju som konstverk fantasifullt och passande för dessa gamla klenoder. Dom är fotade jättesnyggt också

  Ha en skön söndag med din familj

 7. Alla gamla grejor upphängda i en trälåda var ju verkligen en fiffig ide som jag ska ta efter. Jag har föresten hittat en fin trebent kopparkaffepanna och flera kastruller i koppar i vår skrothög som var nergrävda bakom logen. Dessutom massor med fina konserveringsburkar som jag sålde på loppis för rätt mycket slantar så vad kan man inte hitta om man tittar i skogen bakom gamla hus.

 8. Vilken fantastisk guldgruva du har hemma hos dig 😉 Bonusbilden är bara för härlig ! En mångfald av intressanta ting som alla bär sin historia. Verkligen snyggt trissat 🙂

 9. Vilken mysig samling, blir nästan lite avis. Men gissar att jag skulle kunna samla ihop något liknande om jag kollade runt i uthusen här på gården. Fint trissat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *