Some image

Fototriss del 328: Svartvitt

Före den digitala världen.

Den här kameran klarar bara svartvita plåtar. Kameramodell: Hasselblads Svenska Express

ABT_6149

Här klaras det både svartvitt och färg. Med den här kameran förevigades mina första bilder, svartvitt förstås. Bilderna finns givetvis kvar 🙂 (kommer inom kort att visas upp) Kameramodell: Flexaret

ABT_6146

Kameramodell: Hasselblad 500c (MADE IN SWEDEN BY VICTOR HASSELBLAD) en perfekt kamera då man kan använda flera magasin som är laddad både med svartvitt eller färgfilm. Hasselblads kameran (en specialversion) var redan tidigt med i rymden, 1966 tappade en astronaut under en rymdpromenad som ofrivilligt blev Sveriges första satellit. 1969 var det första kameran på månen. En bild tagen från 1:a månlandningen syns en H monterad på rymddräkten.

ABT_6141

Hur fler fototrissare klurar ut tredje veckans svartvita tema klicka HÄR

10 svar till “Fototriss del 328: Svartvitt”

 1. Jag har någon gammal lådkamera och andra gamla kameror som jag inte näms slänga. Få se om någon vill ha dom på loppisen i sommar.

  Svar: Så kul nu vart jag interesserad 🙂

 2. Härligt med gamla maskiner.
  Här jagas en Viktoria sockstickningsmaskin …
  Fint lugn i bilderna!

  Svar: Tack! Dom är rätt gamla dom… Finns det utbud…

 3. Vilken härlig triss!! Är alla dina??

  Svar: Tack! Japp 🙂 Det började med min fars, sedan min mors, farfars osv. Nu ringer vänner och berättar vad de hittat… De vet hur jag samlar på gamla kameror 😉 Jag har en kompis som nyss köpt ett gammalt hus och hittat fynd… Har bara inte hunnit med mig 🙂

 4. Den modellen var sannerligen inte att leka med, antik eller? Trodde inte du var så gammal!
  P.S.
  Måste be om ett råd från ett fotoproffs. Min dotter laddade över bilder från kameran till sin dator och nu står det att hennes sim-kort är skrivskyddat och hon kan inte fota!?!

 5. Wow, en Hasselbladare skulle man såååå gärna vilja ha, lycko dig. Ser spänt fram emot bilderna tagna med dessa kameror.
  För en rymdintresserad var detta mycket värdefull information.
  /Kiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *