Some image

Fotoutmaning Helgbilden 2016-09-25

Min kamrat Bengt-Åke Svedlund som är ordförande i denna ideella förening sköt fyrverkeri prick klockan 19:45 när mörkret intog, lamporna riggas upp varje tillfälle. För åttonde gången eller 6:e året i rad spelades detta upp. Enligt Åke sågs det av 1000 personer.

Västanåfallet är ett så kallat kaskadfall där vattnet faller utför klippavsatser. Fallhöjden är över 90 meter. Vattenfallet blev år 1978 tillsammans med den omgivande marken ett naturreservat på 7 hektar. Vattnet rinner ut i Mjällån, sedan efter ett par km ut i Ljustorpsån som sedan leder ut i Indalsälven och därefter ut i havet precis mitt emot där jag bor. Vid fallets avslutning drevs fram till 1867 Västanå Järnbruk. Flera av dess byggnader är fortfarande bevarade. Visar här upp 5 bilder ur en serie på 72 bilder därifrån i natt 🙂 Kör inte förbi detta vackra ställe.

abt_1398

Många marschaller ledde oss mot fallet, tur att man hade ficklampa med ändå för det är mycket brant.

abt_1406

Ungefär halvvägs upp i fallet vid en vilo/utsiktsplats

abt_1414

Mängder av liter vatten som störtar ned 🙂

abt_1420

En bro om man vill byta sida 🙂

abt_1438

Orten heter Viksjö där fallet rinner.

 

13 svar till “Fotoutmaning Helgbilden 2016-09-25”

 1. Tack för du tog oss med på den här kvällsturen. Jag skall menorera detta ställe så jag inte missar det när jag är norröver. Fantastiskt med vattenfall även i kvällsbelysning.

 2. Vilken vacker plats och vad kul att komma dit i mörker med marschaller som guidar väg.
  Jag har aldrig hört talas om detta ställe men jag tror det kommer att bli en utflykt dit någon gång, det är inte allt för långt från mig. Tack för tipset!!

 3. Bild nummer 2 gillar jag bäst och sedan kommer de två sista bilderna.
  Näst sista bilden liknar en man i forsen *läckert*
  Ha en bra dag/ kram

 4. Västanåfallet har jag besökt flera gånger och det är väldigt fint. Tänk så många små fina ställen det finns i närheten om man bara kommer på att se det. Berget i Liden är också ett fint ställe och den gamla byn Gudmundstjärn så nog finns det utflyktsmål. Du har ju en hälsokälla mitt i skogen på Alnön. Har du varit dit tro?

 5. ”Denna ideella förening”? Vilken då?
  Bilderna är urhäftiga och eftersom jag älskar vattenfall skulle jag gärna se ditt IRL. Får kolla på kartan var det ligger, det kan ju hända att jag reser norröver någon gång 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *