Some image

Fotoutmaning Helgbilden 2016-10-23

Jag begav mig till ett öppen hus på Ö:ns relativt nystartade (2014) bryggeri på lördag.

Magnus står här vid tank 4 och berättar hur det hela hänger ihop.

abt_1671

Bakom tank nr 4 är det ”Spikarna Lager” på G.

abt_1656

Deras egna ord om bryggeriet är:

Vårt bryggeri är placerat i en underbar miljö på norra Alnö där djur och natur finns runt knuten. Alla våra öl bär därför namn från orter på vår natursköna ö och vi vill därigenom förmedla känslan av ett kustnära landskap när man dricker ölen. Idag har vi en bryggkapacitet på 600L/vecka.

Ett tillägg, jag bor under 4 km därifrån. Behöver jag nämna att mitt favorit redan är Nacka IPA, de finns tillsammans med Spikarna att beställa på ”Gröna Skylten” Deras populära folköl finns i flertalet butiker i och runt Sundsvall och i Folkölsbutiken i Stockholm. Man önskar man hade kunnat tagit denna kartong under armen…

abt_1669

Man ska noga vara rätt insatt i dessa siffror och termometrar om man ska hålla på med detta… Tycker det var snyggt byggt och fint draget el, samt mycket välpolerat 🙂

abt_1655

abt_1660

Här står tank nr 2, 3 och 1. Varför de stod i den ordningen glömde jag att fråga 🙂

abt_1662

Om det här var avsmaket vet jag inte heller eller kanske om man vart törstig bara 🙂

abt_1663

Det här vet jag vad det är, men inte i vilket läge det ska in… jag låter andra brygga öl ifred 😉

abt_1665

Magnus med fru avslutande ord: Vi vill skapa öl med passion, noggrannhet och mycket kärlek och därigenom ge ölälskare i hela Sverige en upplevelse under parollen ”Öl ska vara kul”

abt_1654

Närmaste granne i samma byggnad låg också ”Mitt Skafferi”

Ulla hade provsmak på Glögg 🙂

abt_1678

Flertalet glöggar stod uppradade, jag föll för Svartvinbärgsglögg & Båbärgsglögg 🙂

abt_1676

Marmelad med smakerna Äpple, rödavinbär, härnögin och Marmeladen med Rabarber, äpple fick också åka med hem

abt_1682

10 svar till “Fotoutmaning Helgbilden 2016-10-23”

 1. Mmm så mycket gott! Jag har också druckit öl i helgen, haft provning för ett gäng. På Alnö har jag varit och där är fantastiskt vackert!!

  Svar: Men så kul 🙂 Både med öl-provning och på Alnön 🙂

 2. Vilket toppenställe! Jag som alltid varit (och fortfarande är) svag för stout och porter har upptäckt hur god IPA kan vara! Gotlands bryggerier gör en som heter Sitting Bulldog, den gillar jag skarpt. (Och nu kikade jag in på deras hemsida bara för att upptäcka att de gör flera andra öl som jag inte provat men gärna vill testa!) Ska kolla om jag hittar Nacka IPA – fniss, i tre butiker i landet! Två i Sundsvall och en i Kvissleby (nu får jag ju ta fram Google Maps)! Den går inte att beställa till andra delar av landet, står det också!

  Min glögg står och jäser på köksbänken, du må tro att det doftar gott i hela huset!

  Och ja, kakan blev väldigt god. 🙂

 3. Det där med ölbryggning är nog en hel vetenskap. Var en gång på 90-talet på studiebesök på gamla Carlbergs ölbryggeri i Köpenhamn. Otroligt vilket ställe.

  Svar: Jo atmosfären kan vara av trevligare betydelse 🙂 Ett bryggeri jag var på för några år sedan hade gamla kopparkärl 🙂

 4. Vi var på besök på ölbryggeriet i Härnösand med mitt företag för inte så länge sedan. Det är en spännande verksamhet men själv har jag svårt att gilla smaken på öl. Marmeladen låter betydligt trevligare i mina öron 🙂

  Svar: Jo det finns en hel del smaker numera, var själv på ett bryggeri och fick smaka choklad öl för x antal år sedan, de sa att det aldrig skulle komma ut i handeln, och jag förstod varför 😉

 5. Kul med nya ölsorter och små bryggerier. Själv är jag ingen kännare av öl men känner skillnad på olika sorter och har fått ett par favoriter. Tack för ett trevligt inlägg så nu har jag lärt mig än mer om denna dryck.

 6. Intressant inlägg om öl och öltillverkning! Verkar i stort vara ganska likt vinframställning. Här i Nyköping finn ett bryggeri, Nils Oscar, som gör bra öl men jag har aldrig haft tillfälle att kolla på plats.

 7. Absolut älskar IPA! Så himla kul med mikrobryggerier som poppar upp lite varstans och gör otroligt god öl. I Hammarby Sjöstad finns det också ett bryggeri som heter New Carnegie. Tycker det är så roligt att även Systembolaget tar in fler och fler ölsorter från dessa bryggerier.

  Å du – lycka va’ att få en öl uppkallad efter sin blogg:-)

 8. Oj, måste nog testa det där. Hha släppte ett inlägg om hur jag gick hela Hornsgatan. Googlade på folkölsbutiken, den ligger ju där och den missade jag.

 9. In i en för mig ökänd värld -jag dricker bara … och jag kom att tänka på att vi har ölbryggerier här också … så en vidgad vy dök upp!
  Skål herrn!

  Svar: Jag hade åxå den synen tills jag var på en ölprovning på uppemot 150 st olika ölsorter… öl till förrätt, öl till huvudrätt och slutligen öl till efterätt. Nu drack jag inte 150 ölsorter utan vi skulle testa öl man inte smakat tidigare. Så en sak lärde jag mig: Jag går inte ut på krogen och säger en stor stark längre 🙂 Jag vill veta vad jag smakar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *