Some image

Fotoutmaning Helgbilden 2017-02-19

På fredagen kom ett Messenger från grannen Thomas: Skridskotur i helgen, isen ser bra ut 🙂
Svarade: Jag sover med skridskorna på då 🙂

Så ned på isen när lärdagen kom, snörar åt lite mer 🙂 Tänk att man ska vara 57 år för att prova långfärdsskridskor 😉 Men man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt 🙂

Första anhalten, öarna som ligger närmast oss. Stora och Lilla Gistaholmen. Grannen Thomas posserar på bild 🙂

Vy norrut.

Lilla Gista Holmen bosätter det sig Skarvar på sommarmånaderna, bona syns tydligt i de dämpade trädens växtlighet. Det är närmare 100 Skarvar skulle jag tro. De har börjat bosätta sig lite på den stora ön också…

Hela sträckan vart nästan 5 km, det gick inte riktigt bra, fann inte riktigt ballansen, ska justera fotens placering lite utåt… skenorna är bra mycket längre än vanliga hockeyrör, åk ytan är bra mycket kortare på hockeyrören 🙂 Jag vart inte riktigt vän med dem…

Söndagen vart det en tur uppåt skogen med dubbskorna, här i branten var det också is…

Mina fyrbenta tror jag nosar efter våren 🙂 Jodå den är på väg 😉

GoPro hunden Lola ställer sig på span, Hela turen är filmad från hennes rygg 🙂


Fler Helgbilder på MJ-Foto

12 svar till “Fotoutmaning Helgbilden 2017-02-19”

 1. Det ser så härligt ut med långfärdsskridskor, men jag har inte heller provat än. Hade svårt med balansen på hockeyrören (är ingen isprinsessa utan har alltid haft rejäla grejer) och inte åkt alls på väldigt länge. Kanske dags att börja innan man blir offer för benskörhet och sådant tjafs?
  Hoppas du får ordning på tekniken!

 2. Har aldrig provat långfärdskridkor heller, och länge sedan är det jag åkta vanliga också. Blev allvarligt skrämd med skridskor förra gången jag provade. Det var ju roligt och trodde att det bara var att åka som i fornstora dar. Men ack, så eländig jag blev i fotleder och vader flera dagar efteråt. Måste säga att du har en ståtlig fotograf…!

 3. Det har verkligen varit perfekta isar att åka skridskor på denna helg. Tyvärr är jag inte heller någon duktig skridskoåkare men det ser härligt ut att glida fram. För mig brukar det räcka att ta sparken och dubbskor, då får jag också glida fram på isen.

 4. Härligt och tänk så jag längtat efter att få åka skridskor på sjön men isen håller inte här och är i stort sett borta så det blir att invänta startskott från rinken när det är åkning utan puck. Härligt bilder och kul att allt blev filmat. Långfärdsskridskor har jag inte provat men det är säkert lika roligt det. Finfina bilder fick du med dig och tack för du delade.

 5. Tycker du är modig att försöka dig på långfärdsskridskor i din ålder. Ja, missförstå mig rätt nu! Inte skulle jag våga mig på ett sådant äventyr om jag var äldre än 30. Å det var precis vad jag gjorde – en enda gång. Det gick inget vidare och jag återgick snabbt till fotboll;-)

  Å ven f*n behöver drönare när man har en Lola! Helt otroligt! Hoppas du visar vad ”hon” har filmat.

  Helt underbara bilder förresten:-)

 6. Du har så rätt så! Man blir aldrig för gammal för att prova något nytt! 🙂
  Ser ut som du hade en härlig helg med mycket utevistelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *