Some image

Fynd i backen.

Ni kanske kommer ihåg att jag berättade om lite fynd i jorden.
Jag har ju grävt och donat på denna tomt i snart 30 år.
Från starten började vi samla i en låda, som vart till en till låda fylld med gamla avlagda saker som till slut blev tre lådor.

När jag grävde ett kabeldike till för matning av ström till gäststugan grävdes det igenom en förmodlig gammal igenfylld matkällare, för där låg det massor av saker, som skridskon, sågen och något gångjärn.

Här kommer lite resultat.

Det fans ett bryggeri på ön också.

Nycklar i flera storlekar.

Vad som är kvar av en gammal sko.

Sked och fat samt ett hänglås.

Snudd på järnåldern kanske 🙂

Det här föremålet är hittat på stranden nedanför, dottern målade upp den till fågel.

Den gamla skopan och flytkulorna är inte hittegods, men resten som den trasiga åran, aktern från en båt och flötet (röda) Plattan kallar jag för fågelholk.

10 svar till “Fynd i backen.”

  1. Vilka helt underbara fynd! Är ju barnsligt förtjust i rost så jag bara dreglar. Kul att du har hängt upp alla dessa föremål som en utställning. Hur läckert som helst.
    Men du, jag trodde man förvarade mat i en matkällare, inte skridskor och sågar;-)

  2. Så varligt och vackert ni visar upp vad ni fyndat! Jag känner massor av människorn som skulle gå igång totalt av att få använda dina fynd i trädgårdsinstallationer eller annat kreativt. Men jag tycker det är vackra tavlor fyllda av en intressant historia, kanske ska du rentav skriva en bok om gångna tider på Alnön?

  3. Spännande sådant här, grejer som förr tappades bort eller helt enkelt glömdes bort, ja kanske rent av bara slängdes bort, de kommer fram nu ibland på detta vis.

    Häftigt tycker undertecknad åsna och blir sugen på egen tomt att gräva på, gräver jag utanför här ringer dock fastighetsägarna nog polisen, nackdelen med att bo i flerfamiljshus i storstaden 😉

    Ha det fint nu och bra jobbat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *