Some image

Gammal Svensk Bondejul – 6

Jag följer min bonad som handlar om ”Gammal Svensk Bondejul” fram till julafton. Igår så strök vi blusen. Idag dags att göra julgåvor tydligen 🙂

Nu har jag inte min 3D printer hemma än, det står kvar på en verkstad under/bakom lite grejor…

En fick faktiskt beställa dessa julgåvor färdigprintade. Och kan ni gissa vad det är? Jodå det ligger trisslotter i potten, ingen klarade förra den om som självlyste 🙂 Igår gick det ut 3 st Trisslotter med posten och en via Svenska Spel på mail. 

Jag har faktiskt gjort många julgåvor i mina dagar… som denna vinkorks låda finns bara i två exemplar i hela världen med min design. Jag tog klippte en plåt, bockade ett plattjärn 40 mm bredd, bockade det fyrkantigt, borrade hål för insläpp av vinkork, punktsvetsade ihop allt och svarvade 4 mässingsskruvar och beställde glas på en lokal glasmästare.

Efter några försök så fick jag äntligen 2 glas av glasmästaren, vill minnas att han spräckta två när han skulle borra de fyra hålen. Det hela värmes upp med en gaslåga och sedan drog jag linolja över det hela innan glasrutan monterades. OBS städerskan har inte kommit än för jul 😉 Dessa ska blänka skinande vackra. 

Imorgon tar jag vid nummer 7, välkommen in 🙂 

 

5 svar till “Gammal Svensk Bondejul – 6”

  1. Önskar att jag hade ett litet utrymme där jag kunnat göra sådana grejer, nån gång så kanske.
    3D printer låter spännande och intressant.

    Ha det fint nu Åke.

  2. Din ”korkade tavla” är riktigt, riktigt kul. Ett sätt att återvinna korkar från vin- och champagneflaskor. Och de om ligger ”på hög” överst – ska de få ett eget skåp?

    Vad gäller din gissningstävling – antar att du menar de svarta ”grunkorna”. Ser ut som ben till ett minibord, men jag har troligen fel.

    Kul med egentillverkade julklappar. Och då du är extremt händig, så är det ju ännu roligare för både dig som kreatör och den som får gåvan. Men svärfar var mycket lik dig. Han var också otroligt skicklig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *