Some image

Gammal Svensk Bondejul – 9

Då har vi kommit till dag 9.

Nu tillverkar jag inget öl mer… vänder mig till proffs numera, Magnus i min närhet  på ön har ett riktigt bryggeri.

Här vid tank 4 och berättar hur det hela hänger ihop.

abt_1671

Bakom tank nr 4 är det ”Spikarna Lager” på G.

abt_1656

Deras egna ord om bryggeriet är: Vårt bryggeri är placerat i en underbar miljö på norra Alnö där djur och natur finns runt knuten. Alla våra öl bär därför namn från orter på vår natursköna ö och vi vill därigenom förmedla känslan av ett kustnära landskap när man dricker ölen. Då när jag var där hade dom en bryggkapacitet på 600L/vecka. Vad det är idag vet jag inte. 

Ett tillägg, jag bor någon km därifrån. Behöver jag nämna att mitt favorit redan är Nacka IPA. Deras populära folköl finns i flertalet butiker i och runt Sundsvall och i Folkölsbutiken i Stockholm. Man önskar man hade kunnat tagit denna kartong under armen…

abt_1669

Man ska noga vara rätt insatt i dessa siffror och termometrar om man ska hålla på med detta. Tycker det var snyggt byggt och fint draget el, samt mycket välpolerat 🙂

abt_1655

Här står tank nr 2, 3 och 1. Varför de stod i den ordningen glömde jag att fråga 🙂

abt_1662

Om det här var avsmakat vet jag inte heller eller kanske om man vart törstig tog man den blåa muggen bara 🙂

abt_1663

Det här vet jag vad det är, men inte i vilket läge det ska in… 

abt_1665

Magnus med fru avslutande ord: Vi vill skapa öl med passion, noggrannhet och mycket kärlek och därigenom ge ölälskare i hela Sverige en upplevelse under parollen ”Öl ska vara kul”

abt_1654

Ja vad fick jag lära mig om detta nu då? Jo jag låter andra brygga öl ifred 😉

Och frun får köpa sitt på gröna skylten. Och hon har varit ute i tid (förra veckan redan) så hon får välja det hon vill ha. Julöl har en benämning att ta slut fort på Systembolaget. Dottern hörde jag påtala: Nu är julölen hemma så kom in fort. 

 

 

5 svar till “Gammal Svensk Bondejul – 9”

 1. Hej Åke,

  jag ska ta mig tid att öppna dina luckor av gammal svensk bondejul senare idag. Har sett att du har något roligt på gång men jag har tänkt att jag ska ge mig själv mera tid för att läsa ordentligt.
  En fin idé är det onekligen. Ha en fin dag!

 2. Snygga flaskor och etiketter på Alnöl.
  Att göra öl gör sig inte självt, mycket att hålla ordning på. Svågerns släkting har också ett eget bryggeri, har inte besökt det men fått smaka några olika sorter från Potum. https://www.potumbrewery.se/index1.html (Potum finns hos gröna skylten)
  Jag var till systemet igår och köpte lite olika sorter…..inte till mig själv utan som tack för hjälpen present=)
  Ha nu en fin lördag!

 3. Alnös öl säljs även här på Systembolaget. Och med öl menar öl med 5,2% alkohol. Svindyrt är det visserligen – 33dl för 29,80 kronor, men kan absolut vara värt det.
  Dricker öl bara under sommaren (riktig öl alltså, intelätt- eller folköl), under vintern blir det mest vin. Nu när du säger det med julöl så undrar jag om det händelsevis även finns julvin. Men då blir det ju glögg, och den är alldeles för sliskig för min smak.
  Ser att din fru tänker som jag – ”riktig” öl ska det vara. Det lär nog inte gå någon nöd på henne under julen;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *