Some image

Genomgång och förebyggande på båtmotorn.

Barndomskamraten Kurtan anlitades för att ta kompressionsprov på de 255 Cheva hästarna, och lite förebyggande. Kompressionen såg bra ut, det var bara lite trångt att hålla tätt under avgaslimporna, men allt ser bra ut. Byte tändkablar samt tändstift föreslog han också. Därefter plockade jag isär vattenpump och tre remmar till fick demonteras (servo & generator) som också ska inhandlas nya. Impellern får också bli ny när vattenpumphuset år isärtaget. Inget som var fel, men bra att ha en i reserv. Lite äldre verktyg typ tum fick plockas fram, och gamla tider vart som nya 😉  Åke är med på banan igen, gamla takter sitter i ryggraden 🙂 Men allt ligger nu huller om buller under durken…  En dag närmare sjösättningen i alla fall 🙂

2 svar till “Genomgång och förebyggande på båtmotorn.”

  1. Synd att du måste smutsa ner fingrarna på semestern, men den brummar säkert fint när den är klar. Sist jag använde tum var på en VOLVO 145:a 1970.

    • Ja jänkarna använde tum storlekar lite längre… Och tvål finns allid, och det är som alltid kul att skapa något med sina händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *