Some image

Glad Måndag.

Ja Jag som lovade eller hade äntligen fått ihop till en glad måndag med kossorna igår med ett inlägg idag, men nu fick det bli annat.

Jag vart uppringd då jag var borta på plåsterkåken av grannen som berättade att nu skövlar dom skogen bredvid er.

Jag hade vetat om det ett tag… och det gör oss ingen ting. Så när jag kom hem på gården så brummade en stor John Deere 🙂 Gick och pratade med den trevliga chauffören eller säger man skogshuggaren kanske…

Det hela var ett riktigt skådespel.  Hur lätt som helst kapade han ned och kvistade och kapade upp dem i lagom längd på några sekunder.

Han bara körde på 🙂 Jag är dock mindre nöjd med att han lämnade lönnen och björken… men kanske bra så ekorrarna och alla fågelarter hittar in igen. 

Det kommer att bli mycket ljusare på vår tomt, soltimmarna kommer bli mycket mer från morgon. 

 

Klockan 22.30 är jag ute och studerar in det nya månljuset. Maskinen morrar i bakgynden och träd faller. Detta kommer att bli perfekt. Det blir oerhört många fler soltimmar på gården och snön kommer tina bort tidigare, chauffören hade berättat för frun att vi skulle få mindre mossa där vid skogskanten också. Kanske får vi in mer snö som inte skyddas av skogen, hipp hipp hurra 🙂 Trevligt var också att vi ser till en granne åt detta håll också. När vi satt/byggde stugan här hade vi inte så stor tomt då. Denna dag gick verkligen i ett glädjens tecken 🙂

 

6 svar till “Glad Måndag.”

 1. Man blir ju verkligen imponerad av de som kör dessa maskiner. Ser utanför vår lägenhet hur markanläggare kör sina tunga grävmaskiner med silkeslen manöver skopan över grus och jord som skall vara gräsmatta, m.m.

 2. Så skönt när det blir en winwin-situation! Ni får det bättre som ni har önskat det, grannen får ner träden som också har önskats. Ibland är det bra med lite trädröjning och det är imponerande att se hur lätt det går att ta ner träd och kapa dem så där bara som om de var tändstickor.
  Nu väntar jag på kosläppet! Ser framemot det!
  Ha det gott i det nyuppkomna ljuset!

 3. Nu är jag ingen vän av att skövla skog/träd. Naturen revanscherar sig alltid. Men som hus- och tomtägare förstår jag hur du tänker.
  Kan berätta att i ”rika” Näsbypark (en del av Täby) vid Lilla Värtan tog villaägarna saken i egna händer. De var trötta på att kommunen inte kapade träden som la stor skugga över deras tomtar. Så de hyrde in experter och kapade alla träd. Trädbitarna blev ved till kakelungnarna.
  Personerna polisanmäldes och fick dryga böter.
  Ja, det slapp ju ni i alla fall. Hoppas att dina träd också blir till ved till ugnen och järnspisen:-)

 4. Bra att du är nöjd!
  Mer sol och mindre mossa är alltid trevligt. Inte lika kul när skogens svampställen försvinner vid skövling.

 5. Bäst att du är nöjd och visst är det så att skog behöver gallras. Tycker det låter bra med mer sol, ljusare och mindre mossa.
  Hoppas att bär och svampställena finns kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *