Some image

Glad Måndag.

Det är Carita  som uppfunnit ”Glad måndag” klart jag hakar på med en av sommarens roliga story 🙂 

I slutet av juni dök det upp ett brev, lite tjockt så jag vart lite fundersam, frun hängde över axeln och undrade hon med… när hon kom från brevlådan. Det händer ju inte var dag precis med ett handskrivet brev.

Jag viker upp innehållet… Tack så väldigt mycket med en bockning!!! Vad har jag gjort nu då?

Men längre in i brevet…

Malin bördig från Sundvall en gång i tiden, vi brukar besöka vandras bloggar. Hon skriver om minnen osv då och då i min trakt. Hon berättade att hon bodde på en bondgård som barn, jag umgås ju med två bönder på ön så jag kollade upp det hela. Bönder hade ofta sommarbarn. Nej det stämde inte förklarade Malin det låg en affär mittemot. Nu låg det i stort minst en affär i varje by förr och ett jordbruk fanns ju överallt vid den tiden. Då  kom den ena bondsonen på det måsta vara i Båräng. Det är ju Lökens affär eller slaktaren där Uffe bor eller så är det Mats hus som är omgjort från affär… jag begav mig dit såklart, Sten som övertagit affären känner jag ju. Han har förresten lovat mig en rundvandring där inne för allt ska stå orört sedan 25 år tillbaka i tiden.

Inte så lätt för Malin som inte cyklat ut hit på närmare 60 år…

Men jag fick i alla fall plåta det nedlagda jordbruket när jag beskrev mitt ärende. Skickade hela serien såklart 🙂 Detta jordbruk var stort en gång i tiden, stor ladugård såklart och tre bostadshus. 

Denna bild betydde så mycket för Malin svarade hon. Detta var maskinhallen. 

Malins Öppen Ridå funkar inte i skrivande stund med jag vet att hon gjorde ett inlägg igår. Jag hoppas jag får en kommentar från henne själv om bilderna. 

Jag fick ihop till ett glad måndag att lyfta fram.

 

Och presentkortet har nu utnyttjat, frun skjutsade mig till affären igår där kortet gällde, jag behövde ett par viktiga prylar för att hålla kontakt 🙂 Min BMW fick också luftas 🙂  

Nacka site önskar er alla en fortsatt glad måndag 🙂 

Samt avslutar med en fin visa.

 

11 svar till “Glad Måndag.”

 1. Vilken härlig historia och att du blev glad för den hälsningen är inte konstigt. Hoppas att du får fortsatt kontakt med Malin.
  Och tack för låten med Grymlings, de var ju stora favoriter här på ön en gång i tiden. Jag var och lyssnade på dem när de hade konsert vid Djupvik i Eksta.
  Glad måndag!
  /Ingrid

 2. Vilken fin överraskning. Låter väldigt spännande att få gå in där tiden stått stilla i 25 år =)
  Glad måndag på dig Åke!

 3. Vad roligt att du blev så glad och jag är så tacksam för all hjälp jag fått från dig. Det betyder mycket. Vilket härligt inlägg du skrivit ang detta. Blir rörd

  Toppen att du fick tag på så bra saker. Bloggplatsen fungerade inte förrens senare i dag. Dom hade nog nån uppdatering. Jag skall så fort jag orkar skaffa en reservblogg

  Tusen tack för all hjälp Åke.

  Ha en fin kväll med din fru
  Varm kvällshälsning från Malin

 4. Återigen en så fin solskenshistoria hos dig! Det är kul att du engagerar dig och är intresserad av dina kompisar i Blogglandia. Jätteskoj att Wiper (har sett hennes namn hos olika bloggare) tackade med ett presentkort hos Claes Ohlson – perfekt för dig skulle jag säga. Det är du sååååå värd!

 5. Nämen så fint och så trevligt brev och kontakt om barndomen!
  Låten är ju toppen också! Mina speciella minnen med den…
  Glad onsdag!

 6. Underbar historia Åke, tål att minnas både en och två gånger.
  Grymlings är fina grejer det, bland det bästa.

  Ha nu en fin afton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *