Some image

Glad Måndag 2024-02-19

Jag är glad för att jag gör mitt nittonde inlägg denna månad.

Glad Måndag presenteras tillsammans med Carita

I en almanacka lite längre ned kan man se hur 19 dagar är markerade 😉 

Jag är glad för att jag haft förmånen att få besöka ett av de alla underverken.

Jodå jag var allt upp, även högst upp 🙂 

Det mest roliga var när alla Kineser, Japaner, Tyskar och Engelsmän mm skrattade och pekade finger (se på han) åt mig när jag låg där på marken…  men när jag klev upp visade jag dem glatt mitt gula ministativ under kameran 🙂 Den natten vart lång 😉 Ja hur många tror ni ville låna?

Vid en viss tid på kvällen eller om det är varje timme sätter ett skådespel igång över hela tornet och ändrar mynas på de 330 metrarna. Ni som varit där och sett det vet hur mäktigt det är när Eiffels torn blinkar. Ni ser hur familjer har dukat upp på en filt och dricker medhavd vin (det gjorde vi också) På bägge dessa foton har jag använt ett krossfilter framför objektivet. Ingen bild är manipulerad efteråt. Dessa mörker bilder är tagen på en sekunds exponering vid 23 tiden. 

Jo vart jag glad att hitta en ”liten” korvburk i helgen 🙂 En ärrad här och där (nu börjar ärren synas i facet också) & samt en omplåstrad man men långt ifrån slagen 😉 Ni kommer ihåg skylten från kylskåpet igår eller Mickes tröja (hakkaa päälle) I morgon ligger jag inne igen för operation 🙁

20 svar till “Glad Måndag 2024-02-19”

 1. Nu är du förmodligen på väg till operationen och jag sänder varma lyckönskningar denna måndag som jag hoppas blir en glad måndag när facit finns i din hand. Tack för ett helt underbart Eiffeltornigt inlägg!
  God tur som man säger ! Lycka till!

 2. Tack Äventyret Framtiden! Det känns lite pirrigt, detta blir det tredje försöket på 6 månader nu i SAMMA fot 🙁 Det blir tisdag jag ligger på operationsbordet… måndagen ska firas och njutas med tjo & hej 🙂

 3. Lycka till med operationen.
  Bilderna på tornet är helt magiska, själv har jag bara sett det genom flygplanfönstret.

 4. Paris är en stad som jag aldrig besökt, men det måste var häftigt att se staden uppe från Eiffeltornet
  Lycka till med operationen!
  /Ingrid

 5. Lycka till!
  Min dotter med familj ska resa till Paris bl.a. i vår. Jag ska tipsa dem om Eiffeltornets ljusspel. Det kommer att bli ett av alla deras minnen från resan.

  • Tack Anna-Lena! Ja det det vara värt att veta. Be dom kolla tider på ljusspelet, jag var där vid 23 tiden ser jag på bild informationen.

  • Tack så mycket Hanna! Man lade ned lite energi på dessa bilder. Och från hotellet där vi bodde såg jag Eiffeltornet 🙂

 6. Underbara bilder från Tornet! 🙂

  Jag har med varit där och var upp till andra balkongen.. Jag fick inte åka ändå upp då.. De ansåg mig för liten! Haha.. var väl ca 5-6 år gammal då.. Detta med Ljusspelet fick jag heller aldrig se.. Men väl de vatten spelen framför minns jag! 🙂

  HA en fin Måndag och hoppas operationen går bra imorgon! 🙂

 7. Tack Åsa! Jag mins vi var med dottern någonstans hon fick gå ender någon höjdmätare men hon sträckta på sig och då gick det, personerna såg inte det bakom en disk. Vattenspelen måste legat nere då jag var där. Jag mins när jag kom hem så fick jag se dem på någon reklam… man har ett späckat schema där vi antecknade dagen före vad vi skulle gå på dagen efter. Det var något mer vi missade också. Staden är ju inte liten precis 😉

 8. Men får dom ingen ordning på fossingarna dina? Det låter jättejobbigt att behöva genomlida så många ingrepp, utan att det blir ett bra resultat!!! Önskar förstås lycka till och håller alla tummar! Jag är lite off just nu pga jycken som inte mår bra, så ofokuserad och tar mig inte tid att besöka alla bloggvänner. Men jag hoppas vara på banan snart igen.

 9. Tack Paula! Oh din lille fina vän, jag håller alla tummar för att det ska gå bra. Nej det verkar gå trögt med min fot, tydligen biter inte mina två olika antibiotika sorter fick jag veta i fredags em efter ännu en röntgen. Så nu blir det ett hål igen 🙁 Detta som har läkt så bra.

 10. Vilka enastående foton framförallt det andra … tornet blir enormt mäktigt. Jag har alltid drömt om att få åka upp där nån gång, men tror dessvärre att det inte blir av :(, desto mer kan jag glädjas med å åt dina bilder!
  MEN….jag trodde du skulle bli frisk nu å slippa fler operationer å sjukhusbesök :O…..jag är med dig i mina tankar! Lycka till!!

  • Tack Christian! Jag hade ärligen inga stora förhoppningar innan denna resa på just å tornet. Jag hade sett så många broar jag tog sikte på liksom. Men detta var ENORMT att få gå runt, åka upp osv. Ja detta blir tredje gången på sex månader jag ligger på operationsbordet för denna fadäs 🙁 Jag kommer så väl ihåg doktorns ord på nyårsdagen: Du har varit dålig länge va? Bli F R I S K kan jag inte stava till ens 😉 Nu känns det tungt. Dom andra två gångerna har det ju varit akut nu har jag några timmar till att gruva mig. Fint att du är med i dina tankar 🙂

 11. Enastående höjdarbilder från Eiffeltornet. Dessutom väckte bilderna en massa minnen. Mig vetande invigdes ljusspelet på Eiffeltornet 1998 i samband med fotbolls-VM. Jean Michel Jarres väldigt speciella elektroniska musik spelades på kvällen inför hundratusentals åskådare. Och ljusspelet synkades med hans musik. Det var magiskt att vara en liten del av den ljus- och ljudshowen mitt i Paris. Så tusen tack för alla minnen där.

  Mår nästan illa när jag tänker vad du ska gå igenom imorgon för tredje gången på så kort tid. Jag håller alla tummar och tår och ger dig många varma styrke- och krya-på-dig-kramar. Du är tuff! Du klarar det!

  • Tack BP! Jo det vart lite roliga bilder vill jag lova, jag såg tornet lite från fönstret där vi bodde så jag fick lite för koll liksom. Tack för att du håller tummar och tår! Det kan behövas, gruvar mig för det här med sövningen… som tur har jag haft två bra narkosläkare före. Hoppas jag får Micke igen 🙂 Tuff & tuff är man inte då man ligger på bordet 😉

 12. Lycka till i morgon, jag hoppas Du snart kommer på fötter.

  Läckra bilder på Eiffeltornet ‼️/åsa

  • Tack Åsa! Jo en var och drällde runt tornet där tre gånger minst, bodde strax intill typ 10 minuters promenad 🙂 Nattens besök var det häftigaste man sett, vi satt också på en filt, en flaska vin med ost och kex till och njöt tillsammans med alla världens nationaliteter 🙂 Jag har ju en hel fot att stå på 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *