Some image

Glad Måndag 2024-05-27

Glad Måndag presenteras tillsammans med Carita

Det är väl lika bra jag tar lite av helgens glada aktiviteter innan det brakar åt skogen…

Ja på lördag inhandlades det en till Löjtnants Hjärta, nu när jag har en egen så får Facits stå vid gäststugan och blomma för sig själv 🙂 Jag har en till på gång med egna frön också… men den har bara små söta blad ännu 🙂 

Så på söndagsmorgonen klockan 03:57 var man på tå, morgonrocken lyftes av kroken jag ville inte gå ut naken, det kunde ju vara kallt 🙂 Jodå den hade överlevt natten för sig själv. 

Jo do sola sipprade allt in.

Klart man vill visa upp sina 6 av 8 hjärtan. Jag har valt platsen med mycket noga omsorg som ni förstår.  

Klockan har tickat sig till 04:03 pip.

Har jag tagit så många bilder får ni tåla en till 🙂 

Dagen flöt på men jag fick en längtan till havets ljumma doftande bris, vi närmar nu oss 12 snåret. 

Jag tog 4 hjulingen ned till stranden alltså.

Nordlig utsikt över Nacka Fjärden. Där på andra sidan fjärden mynnar Indalsälven sig ut. Älven sträcker sig 430 km uppströms och är kraftigt utbyggd för elproduktion. Älven rinner upp i Jämtlands fjällen. Typ mitt i kan ni urskilja Bergmans fiske stuga därpå en ö mitt i deltat. Jag kommer att lotsa er runt uppöver älven bara jag får i minst en båt i plurret. Så håll utkik  sommar vad det gäller strandhugg som bilder.  

Riktning nord ost. Lite längre bort mynnar Nacka Bäcken ut typ mitt i bild. Jag tordes inte prova att åka dit, men det kommer bara marken torkar upp. 

Om jag kunde kliva av och promenera längs strandkanten för sak letning vi alltid brukar ha på våren? NEJ var går jag med denna fot***ul 🙁 Jag satt i alla fall en stund och inandades den ljuva doften från havet och klämde i mig en Trocadero i den ljumma vinden 🙂 

 

 

 

 

 

 

 

14 svar till “Glad Måndag 2024-05-27”

 1. Så glad jag blir att du fått fatt i ett stort exemplar av Löjtnantshjärta – så vackert. Mina blommar också för fullt nu. Ser fint ut där strandkanten- knallblått! Ha en bra måndag, nu är lunchrasten slut här.

  • Jo det blev en planta från Plantagen det var dessutom 30% den dagen 🙂 Det värsta jag vet är då lunchraster är slut 😉

  • Tack Åsa! Jo det värmer att kunna ta sig ut på ett enkelt vis. Man får vara lycklig för det minsta 🙂

 2. Med den miljö du har runt omkring dig å din envishet bör du snart vara helt återställd/frisk….det hoppa å tror i alla fall jag!

  • Jo do det fixar sig alltid! Jag nynnar på melodin: En dag i taget 🙂 Tiden att läka tar sin tid… jag är optimist än…

 3. Underbara bilder på en av mina favoritblommor … löjtnantshjärtat alltså!
  Fint att du kan ta dig ut till havet!

  • Ja den blomman är en underbar, att fota den och äntligen fått flytta in denna på slänten mot havet är en stor lycka. Tar jag mig inte till havet vet jag inte vad jag tar mig till 🙂 Känna den ljuvliga doften måste upplevas när havsvindarna går in. Om du viste hur mycket mina hundar stod uppe med nosen här 🙂 Här var vi alla tre lyckliga 😉

 4. Bilderna med ditt löjtnantshjärta ser ut att komma från ett sagoland. Helt underbara. Och de verkar trivas lika bra mitt i natten som du gör.
  Sedan tänkte jag på en sak – din fyrhjuling är ju idealisk att förflytta sig med så länge din fot inte tillåter större utsvängningar. Den är ju till och med ”naturvänlig”, då den inte lämnar några markavtryck;-)

  • Tack BP! Min 4 hjuling är lite av en räddande ängel när jag inte kan ta många steg. Ja strax före klockan 04 är det som ett sagoland ute 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *